Τηλεόραση: Κόσμος πάει κι έρχεται στα κανάλια - Το «λαμπάκι» της Μενεγάκη, οι αλλαγές στις εκπομπές κι οι εκκρεμότητες στα πάνελ

Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο για μεταγραφές θα συζητάμε και μεταγραφές θα περιμένουμε

Ισως από τις πιο αμήχανες τηλεοπτικές στιγμές να είναι αυτές των αποχαιρετισμών. Κάθε μέρα λαμβάνουν χώρα κι από δύο τις τελευταίες ημέρες, με παρουσιαστές και συντελεστές μεταξύ δακρύων και συγκρατημένης συγκίνησης να αποχαιρετούν, αναφέροντας λίστες ονομάτων και να ευχαριστούν μέχρι και τα σκηνικά. Οι ίδιοι εν τω μεταξύ θα μας ξαναχαιρετήσουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και πάλι σε μερικές εβδομάδες. Το πιο κουραστικό είναι όταν διαβάζουν ονόματα από τα χαρτιά. Είναι θεμιτό και ευγενές να ευχαριστείς τους ανθρώπους που δούλεψαν αλλά πόσο αφορά όλη αυτή διαδικασία τον τηλεθεατή και μάλιστα για εκπομπές οι οποίες σε 1,5 μήνα επιστρέφουν; Ας όψεται.

Αν κάτι συζητήθηκε περισσότερο ήταν το ότι η Ελένη Μενεγάκη, πιο προσεκτική από την προηγούμενη φορά, όπου σύσσωμο το τηλεοπτικό σύμπαν την αποχαιρέτησε για να επιστρέψει σε λίγους μήνες, φρόντισε να μην κλείσει την πόρτα, αλλά το παράθυρο. Η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε πως ο κύκλος της στις καθημερινές εκπομπές «έκλεισε» λέγοντας χαρακτηριστικά πως το «λαμπάκι της έσβησε». Φυσικά, σε τίποτε δεν εμποδίζει ένα λαμπάκι που δεν ανάβει. Θα μπορούσε να ανάψει πολυέλαιος ή και προβολέας στην βραδινή ζώνη για μία φορά την εβδομάδα. Οπότε, ας αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις.


Από τις εκπομπές που ολοκλήρωσαν ελάχιστες φτιάχνουν βαλίτσα διακοπών δίχως εκκρεμότητες. Η Σίσσυ Χρηστίδου με το «Χαμογέλα και πάλι», ο Κώστας Τσουρός με το «Ακόμα δεν είδες τίποτα», η Σταματίνα Τσιμτσιλή με το «Happy Day» και οι Ετεοκλής Παύλου και Ελένη Χατζίδου με το «Breakfast@Star» κουνάνε μαντήλι δίχως να κοιτάζουν πίσω, αφού ο πυρήνας των εκπομπών τους μπροστά και πίσω από τις κάμερες παραμένει ίδιος.

Αντιθέτως πολλή δουλειά περιμένει τους περισσότερους παρουσιαστές που «μετακομίζουν» από τα κανάλια που βρίσκονται αλλά και αυτούς που είτε το θέλησαν είτε όχι θα πρέπει να κάνουν αλλαγές.

Στο Mega η νέα κατάσταση στην πρωινή ζώνη που θέλει την Φαίη Σκορδά να ηγείται μιας εκπομπής που έρχεται να αλλάξει την συνθήκη που μέχρι τώρα είχε ο σταθμός, δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί. Εκτός από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, δεν έχει συμφωνήσει άλλο πρόσωπο, καθώς και η περίπτωση του Αγγελου Βουράκη είναι πιο σύνθετη και ο γνωστός δικηγόρος δέχεται στενό μαρκάρισμα και από άλλες εκπομπές. Κενή είναι ακόμη η θέση της Δέσποινας Καμπούρη στο πάνελ της εκπομπής της Δανάης Μπάρκα, η οποία μετακομίζει στη μεσημεριανή ζώνη και οδηγείται σε αλλαγές στην ομάδα της.

Στον ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» δεν έχει σημαντικές αλλαγές, εκτός από την αποχώρηση της Λίτσας Πατέρα, μετά από πολλά χρόνια. Η Ναταλία Ανδρικοπούλου αποχωρεί, ενώ στο πάνελ των συνεργατών της εκπομπής προστίθεται η Αφροδίτη Γραμμέλη. Γρίφος παραμένει το σχήμα του Σαββατοκύριακου με τον Θανάση Πάτρα να είναι σίγουρος σε θέση παρουσιαστή, την Δέσποινα Καμπούρη να έχει προβάδισμα στις συζητήσεις και τους υπόλοιπους να κάνουν υπό άκρα μυστικότητα ραντεβού μετά από τις διαρροές που στοίχισαν την μεταγραφή του Δημήτρη Ουγγαρέζου στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Στον Alpha αναζητείται ένα πρόσωπο σε ρόλο κεντρικού σχολιαστή ή σχολιάστριας στο πάνελ της «Σούπερ Κατερίνας» , η οποία θα πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές με στόχο την ριζική ανανέωση. Ηδη στο πάνελ της εκπομπής θα καθίσουν εκτός απροόπτου ο Στέφανος Κωνσταντινίδης και η Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Σημαντικές θα είναι οι ανακατατάξεις και στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού μετά και τις αποχωρήσεις της Εβελίνας Νικόλιζα και του Δημήτρη Πανόπουλου. Ακόμη δεν έχουν «κλείσει» οι νέοι συνεργάτες με τον σταθμό και την παρουσιάστρια να πραγματοποιούν διερευνητικά ραντεβού προκειμένου να «κλειδώσει» το ιδανικό σχήμα για τη νέα σεζόν.

Στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Δευτέρας έκανε πρεμιέρα το «Summer’s Cool» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Μαριάντα Πιερίδη στο τιμόνι της παρουσίασης, στο πλαίσιο και μιας ευρύτερης ανίχνευσης ενός νέου πιο ευέλικτου μοντέλου παρουσίασης που θα μπορούσε να υλοποιήσει κάποιες ιδέες για μαγκαζίνο Σαββατοκύριακου την επόμενη σεζόν. Φυσικά ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο ο Κωνσταντάρας δείχνει να διαθέτει άνεση ενώ και στο πάνελ των συνεργατών υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συνδράμουν.

Όλα ανοιχτά ακόμη στο Open, όπου δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για την συνεργασία του σταθμού με την Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη. Εκεί οι αναμονές είναι πολλές και μεγάλες και όλα θα κριθούν ως τα τέλη του Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Airbnb: Ενοικιάζονται ένα εκατομμύριο κλίνες, έρχονται αλλαγές στα μέτρα από τον Σεπτέμβριο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης εκβιαστών του δήμου Αθηναίων

Πρώτη απόφαση για υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα - Γυναίκες είχαν υιοθετήσει κοριτσάκι στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr