Eurovision 2025: Γενεύη και Βασιλεία οι πόλεις που είναι υποψήφιες να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την αρμόδια επιτροπή, τον Αύγουστο 

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας, SRG ανακοίνωσε τις δύο χώρες που διεκδικούν τη διοργάνωση της Eurovision 2025.

Ο μουσικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2025 στην Ελβετία, μετά τη νίκη του Nemo στην προηγούμενη Eurovision, με το τραγούδι «The Code».

Αν και αρχικά, είχε ακουστεί ότι ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στη Ζυρίχη ή στη Βέρνη, ο SRG έθεσε εκτός αυτές τις επιλογές και ανακοίνωσε πως οι υποψήφιες πόλεις είναι η Γενεύη και η Βασιλεία.

Οι δήμοι των πόλεων που ενδιαφέρονταν να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό είχαν το περιθώριο να στείλουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αφού η επιτροπή τις εξέτασε προσεκτικά κατέληξε στις δύο αυτές πόλεις. Η τελική απόφαση ωστόσο, θα παρθεί τον Αύγουστο.

Τα κριτήρια που εξέτασε η αρμόδια επιτροπή ήταν μεταξύ άλλων, η χωρητικότητα των σταδίων, οι δυνατότητες μετακίνησης με τα ΜΜΜ για τους επισκέπτες, η διαθεσιμότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η ασφάλεια, αλλά και το συνολικό πακέτο παροχών της εκάστοτε πόλης.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 13 Μαΐου για τον Α΄Ημιτελικό, 15 για τον Β’ Ημιτελικό και 17 Μαΐου για τον μεγάλο τελικό. Οι επίσημες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν από την ΕΒU όταν οριστικοποιηθούν.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 400 οι κυβερνοεπιθέσεις στο Κτηματολόγιο - Απετράπη η πρόσβαση στη βάση δεδομένων

Συγκλονίζει η γυναίκα – σύμβολο Χαρίτα Μάντολες, 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: Νομίζω ότι δεν πέρασε ούτε ημέρα από τότε


Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα: 41αρια μέχρι και τη Δευτέρα - Πότε θα δροσίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr