Ντέμη Γεωργίου: Στενή της φίλη έβαλε τα κλάματα on air για τον χαμό της - Πώς περιγράφει τις τελευταίες της στιγμές

Η Ανδριάνα Μανέττα θα ήταν μία από τους κουμπάρους του γάμου της 39χρονης με τη σύντροφό της - Είπε πως αισθανόταν αδιαθεσία αλλά δεν είχε προλάβει να κάνει εξετάσεις

Η Ντέμη Γεωργίου πέθανε σε ηλικία μόλις 39 ετών, το πρωί της Δεύτερας 22 Ιουλίου. Η πρώην παίκτρια του «Masterchef» υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη, ενώ βρισκόταν στην Πάρο όπου εργαζόταν και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Τελικά, όμως, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη σοβαρή λοίμωξη. 

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του ξαφνικού θανάτου της, τα κοντινά της πρόσωπα είναι συγκλονισμένα και αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Η Ανδριάνα Μανέττα η οποία θα ήταν μία από τους κουμπάρες του γάμου της Ντέμης Γεωργίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι υπέφερε από ένα μικρόβιο που δεν είχε ελέγξει, παραπονιόταν για κόπωση και αδυναμία στα άκρα της, και έπαιρνε απλή φαρμακευτική αγωγή. Παρά την πίεση των φίλων της, δεν πρόλαβε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τους κοντινούς της ότι δεν αισθανόταν καλά. Έκλεισαν το μαγαζί νωρίτερα και τη βρήκαν στο σπίτι χωρίς παλμούς. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, αλλά ήδη βρισκόταν σε κώμα και σηπτικό σοκ. Όπως δήλωσε η Ανδριάνα Μανέττα η οποία μάλιστα «έσπασε» κατά την περιγραφή της βάζοντας τα κλάματα (στο 04:50 του βίντεο), αν βρισκόταν στην Αθήνα, η κατάληξη ίσως ήταν διαφορετική.

Δείτε το βίντεο


Αρχικά, η Ανδριάνα Μανέττα αναφέρθηκε στο τι προηγήθηκε του θανάτου της: «Να σας πω τι συνέβη, πάνω κάτω αυτά που σας είπε και ο Ισίδωρος, δηλαδή είχε ένα μικρόβιο το οποίο προφανώς δεν είχε ελέγξει ότι το είχε. Παραπονιόταν την τελευταία εβδομάδα για κόπωση, ότι δεν ένιωθε τα άκρα της και ότι έπαιρνε μια απλή φαρμακευτική αγωγή, δηλαδή παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη κτλ., έβαζε και κάποιες αλοιφές. Φοβόταν και λίγο να κάνει εξετάσεις, παρόλα αυτά με πίεση δική μας είχε κανονίσει σήμερα να κάνει τις εξετάσεις, που βέβαια δεν πρόλαβε... Τώρα εκείνο το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τα πιο στενά της άτομα ότι δεν αισθάνεται καλά και μάλιστα είχε στείλει μήνυμα στον άλλον τον κουμπάρο, τον φίλο μας, ότι αν κλείσει τα μάτια της θα φύγει, ότι εκεί καταλαβάμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και κλείσαμε νωρίτερα το μαγαζί και με πήγε η σύντροφός της στο σπίτι, τη βρήκε ήδη σε... δεν είχε παλμούς. Τη συνεφέρανε με το ΕΚΑΒ, με ηλεκτροσόκ. Από εκείνη τη στιγμή ήταν σε κώμα, μέχρι να τη φέρει το ελικόπτερο σε εμάς, εδώ στην Αθήνα, που την περιμέναμε όλοι στο νοσοκομείο, ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση και σε υψηλό σοκ».

Σε ερώτηση του Λάμπρου Κωσταντάρα για το αν θεωρεί η Ανδριάνα Μανέττα ότι αν ήταν στην Αθήνα αντί για την Πάρο θα είχε μια διαφορετική κατάληξη, η ίδια απάντησε: «Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερη κατάληξη και σίγουρα κρίθηκαν και κρίσιμες ώρες αν με ρωτάτε, γιατί δεν υπήρχε και διαθέσιμο ελικόπτερο ούτε από τη Σύρο, ούτε από την Πάρο. Δηλαδή, περιμέναμε πάρα πολλές ώρες, την επόμενη ημέρα βρέθηκε ένα από την Ελευσίνα και την έφερε στο Κρατικό της Νίκαιας, ήταν ήδη νομίζω πολύ αργά. Ας μην πούμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είχε προχωρήσει η μόλυνση πάρα πολύ, δηλαδή έχασε όλα της τα όργανα, δεν λειτουργούσε τίποτα ούτε με το μηχάνημα. Τίποτα δεν μπορούσε να γίνει, στην ουσία δεν μας αφήσαν κάποια επιλογή, απλά μας είπαν να είμαστε εκεί γιατί από ώρα σε ώρα θα καταλήξει. Τι να σας πω, είναι πάρα πολύ δύσκολο...».
Η Ντέμη Γεωργίου στο MasterChef του 2020

Στη συνέχεια, η φίλη της Ντέμης Γεωργίου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πρώην παίκτρια του «Masterchef», τονίζοντας τι καλός και γενναιόδωρος άνθρωπος ήταν: «Είναι ένας νέος άνθρωπος. Εγώ συνδέθηκα γενικά για να πω απλά πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν η Ντέμη, ένα πολύ καλό πλάσμα, ευαίσθητο, γενναιόδωρο, που το όνειρό της ήταν αυτό το εστιατόριο στην Πάρο, το ονειρευόταν τη στιγμή του γάμου της, με τους αγαπημένους της φίλους, εμάς φρόντισε να μας αποχαιρετήσει. Πολύ γενναιόδωρο, λάτρευε τα ζώα, αγαπούσε τους πάντες, αγαπούσε να μαγειρεύει όχι ως επιχειρηματίας, αλλά ως φιλόξενος άνθρωπος, γιατί επέλεξε - πέρασε και εκείνη πολλά - οι φίλοι της να είναι η οικογένειά της. Οπότε, ήταν πολύ δοτική, ό, τι κατάφερε το κατάφερε μόνη της. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για την Ντέμη και για όλα όσα έχει καταφέρει».

Συγχρόνως, αναφέρθηκε στον γάμο που επρόκειτο να κάνει η Ντέμη Γεωργίου με τη σύντροφό της στην Πάρο το επόμενο διάστημα: «Εμείς σαν φίλοι θα κάναμε αυτό που ήθελε η Ντέμη και τώρα στην κηδεία και το πάρτι του γάμου της θα το κάνουμε επικήδειο, αλλά θα το κάνουμε όπως το ονειρεύτηκε».
Η Ανδριάνα Μανέττα
Όπως η Ανδριάνα Μαννέτα είπε: «Μας κατέβασε στην Πάρο. Πριν από 10 μέρες ήμουν σε άλλο ταξίδι και μου λέει "κατέβα οπωσδήποτε στην Πάρο τώρα" και εγώ νόμιζα ότι είχε να κάνει με το μαγαζί γιατί συνεργαζόμασταν έτσι και αλλιώς. Επειδή το περίμενε πως και πως, ήταν μεγάλη διαδικασία να ανοίξουν το μαγαζί όπως το ήθελαν στη Νάουσα κτλ. και μας κατέβασε για να μας κάνει αυτήν την πρόταση για να είμαστε κουμπάροι. Ήταν πάρα πολύ ευτυχισμένη, είχε εκπληρώσει αυτά που ήθελε επαγγελματικά, προσωπικά ήταν ήρεμη, ήταν χαρούμενη, είχε όρεξη, όνειρα».

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν θα ξαναδούμε το πρόσωπό της»
, σημείωσε σε άλλο σημείο. Νωρίτερα, η Ανδριάνα Μανέττα είχε ανεβάσει μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας στο Instagram: «Ήσουν τρικυμία στην γαλήνη...Τα έλυνες όλα με ένα χαμόγελο, φαγητό και ένα ποτήρι κρασί! Αλλά δεν είναι το τέλος... Θα βρεθούμε πάλι σε έναν άλλο κόσμο που χωράει την παιδική, ευαίσθητη καρδιά σου. Είναι υπόσχεση...».


Υπενθυμίζεται πως η 39χρονη, υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη, ενώ βρισκόταν στην Πάρο όπου εργαζόταν. Όταν την παρέλαβε το ΕΚΑΒ δεν είχε επίπεδο συνείδησης και βρισκόταν σε κώμα.

Ειδικότερα, όπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό, το Σάββατο 20 Ιουλίου, έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Πάρου, όπου οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Σύντομα όμως, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα. Παρέμεινε διασωληνωμένη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και η κατάστασή της είχε κριθεί εξ' αρχής εξαιρετικά κρίσιμη.

Η Ντέμη Γεωργίου συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο MasterChef του 2020, όπου και ξεχώρισε, τόσο για τις μαγειρικές της ικανότητες, όσο και για την προσωπική της εξομολόγηση, λίγο μετά το παιχνίδι, για την κρίση στον γάμο με την πρώην σύζυγό της, Άλκηστις Αλεξανδράτου.

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της απόσυρσης Μπάιντεν - Η λύτρωση των Δημοκρατικών, η ευκαιρία της Χάρις και τα νέα δεδομένα

Αρχίζει το παζάρι των Επιτρόπων με τηλεφωνήματα Φον Ντερ Λάιεν σε πρωθυπουργούς - Ποιος «κλειδώνει» για την Ελλάδα

Με αψεγάδιαστη σιλουέτα και άσπρο μπικίνι ως 61χρονη γιαγιά η Ντέμι Μουρ με την εγγονή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr