Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Υποδύεται τον ιερέα στη σειρά Άγιος Έρωτας - Δεν είναι απλός ρόλος, λέει

Είναι πολλές και ουσιαστικές οι θεματικές που θίγει αυτή η σειρά, τόνισε ο ηθοποιός

Ο «Άγιος έρωτας» έρχεται στον Alpha και μεταξύ των πρωταγωνιστών, βρίσκεται και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, που υποδύεται τον πατέρα Νικόλαο.

Ο ήρωάς του φθάνει σε μία μικρή πόλη και η παρουσία του αναστατώνει την τοπική κοινωνία. Δε βρίσκεται τυχαία εκεί, όμως, κανείς δε γνωρίζει τον πραγματικό λόγο της άφιξής του. Εκείνος από την πλευρά του, βρισκόμενος σε αυτό το μέρος θα κληθεί να παλέψει με τα πάθη, τις αδυναμίες και την πίστη του.

Ο ηθοποιός λέει στον Alpha για τον ρόλο του ιερέα: «Δεν είναι ένας απλός ρόλος ή ένα απλό σενάριο, είναι πολλές και ουσιαστικές οι θεματικές που θίγει αυτή η σειρά. Και χαίρομαι γιατί ενορχηστρώθηκε μια ομάδα ικανότατων συντελεστών με πολύ μεράκι γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε».

Το τρέιλερ της σειράς

Και συνεχίζει αναφερόμενος στον πατέρα Νικόλαο: «Η διαλεκτική σχέση του ανθρώπου με τον Δημιουργό του. Η πάλη ενός ανθρώπου ανάμεσα στην αρετή και στην κακία. Ο αγώνας που μπορεί να δίνει ένας άνθρωπος ανεξαρτήτως εποχής ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ασκεί το λειτούργημα του ιερέα.

Τι οδηγεί έναν άνθρωπο να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφοσιωθεί στην σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων και όταν το κάνει τι κόστος έχει; Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς την αδικία, την οργή σου απέναντι σε αυτούς που κατέστρεψαν ό,τι αγαπάς. Πώς διαχειρίζεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα πάθη ένας νεαρός ιερέας σε οποία εποχή κι αν βρίσκεται; Μπορεί καταρχάς; Έχει τη δύναμη να το κάνει; Υπάρχει μήπως περίπτωση να κρύβεται κάποιου είδους έπαρση σε αυτή την επιλογή;»

Φυσικά πρόκειται για έναν απαιτητικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα και όπως επισημαίνει ο Δημήτρης «η προσέγγιση ενός ήρωα, ενός χαρακτήρα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν παράλληλοι και ετερόκλητοι δρόμοι και σου αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Γιατί μία καθημερινή σειρά κρύβει πολλή δουλειά από πίσω που δεν σταματάει μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα. Σίγουρα, όμως, απαιτεί έρευνα και μελέτη. Με ενδιαφέρει πολύ ο σεβασμός απέναντι στα σύμβολα που πρεσβεύουν κάποιες ιδέες. Ο σταυρός, το εικόνισμα, το ράσο, σημαίνουν πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπουμε και θέλουν προσοχή και σεβασμό. Σεβασμό στην ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει».


«Άγιος έρωτας». Η νέα, καθημερινή, δραματική σειρά εποχής έρχεται στον Alpha.


Συντελεστές

Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου και Στέλλα Βασιλαντωνάκη
Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Στέφανος Κορκολής

Πρωταγωνιστούν
: Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης, Ελευθερία Πάλλα, Μιχάλης Πανάδης, Γιάννης Εγγλέζος, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, Γιούλη Γεωργακοπούλου, Κώστας Κονταράτος, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντιγόνη Μακρή

Παραγωγή Primavisione



Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Ινδία: Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα δάσος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr