Κούλλης Νικολάου για τις αντιδράσεις για την προβολή του Famagusta στο Netflix: Είναι προϊόν μυθοπλασίας και το ξέρει ο θεατής

Κούλλης Νικολάου για τις αντιδράσεις για την προβολή του Famagusta στο Netflix: Είναι προϊόν μυθοπλασίας και το ξέρει ο θεατής

Τι δήλωσε ο ηθοποιός που έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής της σειράς

koullis_nikolaou
Ο Κούλλης Νικολάου μίλησε για την αντίδραση του Ομέρ Τσελίκ αλλά και του αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην ανακοίνωση του Netflix που εντάσσει στην πλατφόρμα του τη σειρά του Mega, «Famagusta», η οποία αναφέρεται στην περίοδο της τουρκικής εισβολής.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Summer’s Cool», στις 2 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα, μάλιστα, μετά τον γάμο του Ανδρέα Γεωργίου και της Σιμώνης Χριστοδούλου.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι αν και η σειρά αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο είναι αληθινά, ενώ δεν δίστασε να τονίσει το χαρακτηριστικό της φιλοξενίας που διέπει τον Έλληνα, προσκαλώντας τους διαφωνούντες να έρθουν στην Κύπρο για να τους φιλοξενήσει.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3vsn50sfj15)
Κλείσιμο

Αναλυτικότερα, δήλωσε: «Είναι προϊόν μυθοπλασίας και το ξέρει ο θεατής που το βλέπει, ενταγμένο βέβαια σε αληθινά γεγονότα. Όποιος αμφισβητεί την αλήθεια των γεγονότων, είτε Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, είτε οποιοσδήποτε άνθρωπος, απλός, σημαίνον πολιτικό πρόσωπο κτλ., αυτό που λέω σαν Κούλλης Νικολάου είναι ότι μπορώ να φιλοξενήσω και τον υπουργό Πολιτισμού να έρθει στην Κύπρο και να περάσει από το νόμιμο αεροδρόμιο της Κύπρου, να έρθει να τον φιλοξενήσουμε και να του δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες και έχουμε προνόμιο τη φιλοξενία. Δεν είμαστε υπέρ του πολέμου και της διχόνοιας και να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τα γεγονότα και να αντιληφθεί και ο ίδιος αν πρόκειται περί διαστρέβλωσης».

«Εξαρχής υπήρχαν οι αντιδράσεις, τώρα έγιναν πιο έντονες λόγω του Netflix», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Σε άλλο σημείο, ο Κούλλης Νικολάου μίλησε και για τον γάμο του φίλου και συνεργάτη του, στον οποίο ήταν και κουμπάρος.

«Κυριαρχούσε η χαρά, η συγκίνηση, η αγάπη, η ευδαιμονία. Είναι ένας γάμος που για εμάς που είμαστε μαζί με τον Ανδρέα, για εμένα προσωπικά ήταν σαν να πάντρευα τον μικρό μου αδερφό, τον γιο μου, τον άνθρωπο της ψυχής μου», ανέφερε.

«Δεν έχει τελειώσει ακόμα ο γάμος, υπάρχει και το after γάμου, θα αντέξουμε, θα αντέξουμε», είπε σε άλλο σημείο ο Κούλλης Νικολάου και συμπλήρωσε: «Επειδή ο γάμος ήταν προγραμματισμένος, έχουμε δουλέψει αρκετά από πριν. Είναι όλα σε μια καλή οργάνωση, θα έλεγα».

Ξέφυγε ο Ομέρ Τσελίκ: Διαμαρτύρεται για την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix

Εκνευρισμό στον Ομέρ Τσελίκ αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας φαίνεται ότι προκάλεσε η ανακοίνωση του Netflix που εντάσσει στην ταινιοθήκη του από τις 20 Σεπτεμβρίου τη σειρά του Mega Famagusta, που αναφέρεται στην περίοδο της τουρκικής εισβολής.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για διαστρέβλωση της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» (όπως ονομάζει η τουρκική πλευρά την εισβολή) και για προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και κάνει προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου είναι πολύ ανησυχητικό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η επέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη στοχοποιείται από την ελληνική προπαγάνδα. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσα από αυτή τη σειρά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο X.



Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Batuhan Mumcu, που δήλωσε βαθύτατα ενοχλημένος. «Η εν λόγω παραγωγή αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα, διαστρεβλώνει την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση μέσα από ελληνικές θέσεις και δυσφημεί άδικα τον Τούρκο στρατιώτη που έφερε την ειρήνη στο νησί», υποστηρίζει, επιμένοντας στην ορθότητα του Αττίλα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος χαρακτηρίζει δε «απαράδεκτο για μια πλατφόρμα όπως το #Netflix, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, να παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα διαστρεβλώνοντάς τα».




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Φαρκαδόνα: 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία «Daniel»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη Μαράια, τη μητέρα του και τον Σπανούλη σε νέες φωτογραφίες από το γαμήλιο πάρτι


«Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς» κατέθεσε μάρτυρας που έχασε τη μητέρα της στο Μάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης