Λήδα Μανθοπούλου: Δεν έχω εμφανή αναπηρία και όταν με βλέπουν έξω αναρωτιούνται τι έχω

Μέχρι πέρσι έτρεχα με τους αρτιμελείς και συνεχίζω ταυτόχρονα με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ανέφερε η ασημένια παραολυμπιονίκης

Δύο 24ωρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, η Λήδα Μανθοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» για την πορεία της στον στίβο και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι, περιέγραψε τι σημαίνει το τρέξιμο για εκείνη και πόσο το αγαπάει, από την ηλικία των 7 ετών.

Δείτε το βίντεο

«Για μένα το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής, αυτό που κάνω από όταν ήμουν επτά χρονών. Βέβαια μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά μου ουσιαστικά. Και πάλι καλά το λατρεύω και το συνεχίζω, γιατί για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνεις κάτι που το αγαπάς γιατί το κάνεις με την καρδιά σου και δεν σε κουράζει κιόλας» ανέφερε.

«Μέχρι πέρσι έτρεχα με τους αρτιμελείς και συνεχίζω»
Όσο για το πώς η διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας άλλαξε την πορεία της ως αθλήτρια, η Λήδα Μανθοπούλου εξήγησε:

«Μέχρι πέρσι έτρεχα με τους αρτιμελείς και συνεχίζω ταυτόχρονα με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επειδή δεν έχω κάποια εμφανή αναπηρία, πιστεύω ότι είναι καλό να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας ότι ακόμα και σε εμάς που δεν μας φαίνεται τι έχουμε, δεν σημαίνει ότι δεν επηρεαζόμαστε και εμείς. Με βλέπουν έξω και σκέφτονται τι έχω, ας πούμε».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι πολλοί από το περιβάλλον της, τη συμβούλευσαν να τα παρατήσει για να μην επιβαρύνει την υγεία της.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ξαναμπώ μέσα στον αθλητισμό αλλά πολλοί γύρισαν και μου είπαν πως "έχεις κάνει τόσες θυσίες, μήπως να το αφήσεις; Έχεις κουραστεί". Γυρνάω όμως και τους λέω, ας πούμε, "τι θυσίες έχω κάνει;" και πάρα πολλοί με κοίταξαν σαν χάνοι. Δεν ήξεραν δηλαδή τι να μου πουν» πρόσθεσε η Λήδα Μανθοπούλου.

«Η μαμά μου και ο πατέρας μου ήθελαν πάντα να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό» είπε τέλος για τους γονείς της.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντίδραση Πολάκη: Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν, επιμένω ότι έχουμε πολιτικό πρόβλημα, θα τα πούμε στην Κ.Ε

Συνελήφθη Ιταλός στη Μύκονο, άρπαξε από τουρίστα ρολόι αξίας 75.000 ευρώ - Συμμετείχε σε συμμορία


Το μυστικό... για την αθανασία ψάχνει ο Πούτιν - Ζήτησε από τους γιατρούς να επισπεύσουν την έρευνα για φάρμακα αντιγήρανσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr