Ντίνος Καρύδης: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον ηθοποιό - Συντετριμμένη η κόρη του Σμαράγδα

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ηθοποιό στο κοιμητήριο Ζωγράφου - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, τον Ντίνο Καρύδη, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών. 

H πρώτη που έφτασε στο κοιμητήριο Ζωγράφου ήταν η κόρη του ηθοποιού Σμαράγδα Καρύδη, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της για τον χαμό του αγαπημένου της πατέρα. Συντετριμμένη με την απώλεια, η γνωστή ηθοποιός θέλησε να τιμήσει τη μνήμη μου με ένα στεφάνι το οποίο έγραφε: «Στον μπαμπάκα μου. Η κόρη σου, Μπούμπα», όπως συνήθιζε να την αποκαλεί χαϊδευτικά. Στο πλευρό της Σμαράγδας Καρύδη, βρισκόταν συνεχώς ο σύντροφός της και ηθοποιός, Θοδωρής Αθερίδης.

Δείτε το βίντεο

Η Τζούλια Αργυροπούλου, σύζυγος του Ντίνου Καρύδη και μητέρα της Σμαράγδας, ήταν συνταραγμένη στην κηδεία του αγαπημένου της. Η ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, ήταν παντρεμένη μαζί του από το 1969.
Τζούλια Αργυροπούλου


Δείτε βίντεο


Στην κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού, πήγαν μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Φασουλής, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Άννα Φόνσου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Ρήγας Αξελός, ο Κώστας Φαλελάκης, ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Γωγώ Μπρέμπου, η Βίκυ Βολιώτη και πολλά ακόμα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε δηλώσεις για τον Ντίνο Καρύδη, με τον οποίο είχαν μια μακρά φιλία, χαρακτηρίζοντάς τον έναν «άνθρωπο πολύ σημαντικό» για εκείνον. Αναλυτικά, είπε: «Με τον Ντίνο είχαμε μια πολύ αγαπησιάρικη σχέση από τότε που γνωρίστηκαμε από το '79 στα στούντιο της ΕΡΤ. Όταν κάναμε τις πρώτες μεταγλωττίσεις, για εμένα ήταν οι πρώτες. Αλλά ο Ντίνος με αγάπησε με τόσο μεγάλη αγάπη και έγινε ένας οικογενειακός του φίλος και έτσι γνώρισα τη Σμαράγδα παιδάκι, με την τσάντα της να πηγαίνει σχολείο. Αργότερα δουλέψαμε και στο θεάτρο μαζί. Είναι ένας άνθρωπος πολύτιμος, που χάθηκε, πολύ σπουδαίο ταλέντο, πολύ χαμηλών τόνων ηθοποιός, που ποτέ δεν απασχόλησε, είχε μια απίστευτα οικογενειακή γαλήνη. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός για εμένα». 

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος την ώρα που φτάνει στο κοιμητήριο

Δείτε φωτογραφίες
Γιώργος Δανέσης και Μαίρη Βιδάλη
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Θοδωρής Κατσαφάδος
Σταμάτης Φασουλής
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Τάκης Παπαματθαίου
Γιώργος Καρτάλος

Ρήγας Αξελός
Σπύρος Μπιμπίλας
Βίκυ Βολιώτη
Γιώργος Καπουτζίδης
Δημήτρης Πετρόπουλος

Κώστας Φαλελάκης



Μιχάλης Μαρίνος
Χρήστος Χωμενίδης και Γωγώ Μπρέμπου
Γιώργος Γιαννόπουλος
Άννα Φόνσου
Τζένη Μπότση
Λουκία Πιστιόλα


To στεφάνι της Σμαράγδας Καρύδη για τον αγαπημένο της πατέρα
Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα, ήταν αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της Δωδεκάτης Αυλαίας στο έργο του Γ. Ανδρίτσου «Το σαλιγκάρι», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννίση. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζιδάκι-Αργυράκη-Χορν, «Οδός ονείρων», σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.

Για πολλούς, στα νεανικά του χρόνια, τότε που ξεκινούσε να κατακτά τον κόσμο της τέχνης, ήταν ο ξανθός ηθοποιός στο πλευρό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς οι δύο ηθοποιοί έπαιξαν μαζί στην κλασική ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Το υποκριτικό χάρισμα του Ντίνου Καρύδη είχε ξεδιπλωθεί τόσο στη μεγάλη οθόνη και το θέατρο, όσο και στις τηλεοπτικές σειρές. Μέσα από σειρά ρόλων, κατάφερνε με τόσο άρτιο και ιδιαίτερο τρόπο να προβάλλει το φλεματικό χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες.

Φωτογραφίες: NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα - Πιο δύσκολη η Τετάρτη

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία - Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr