Γιώργος Κιμούλης: Κατέθεσε μήνυση εις βάρος της Παναγιώτας Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση

Η ηθοποιός δεν έχει συνεργαστεί, ούτε συναντηθεί ποτέ μαζί του και μιλάει σε εκπομπές για εκείνον, ανέφερε η συνήγορός του

Ο Γιώργος Κιμούλης κατέθεσε μήνυση εις βάρος της Παναγιώτας Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αφορμή στάθηκαν κάποιες δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός σχετικά με την επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη στο θεατρικό σανίδι.

Η συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη, Βάσια Καπερνάρου, βγήκε στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό ΣουΣού» την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, για να τοποθετηθεί σχετικά το θέμα. Αρχικά, υποστήριξε ότι η ηθοποιός προέβη σε συκοφαντική δυσφήμιση με αρνητικά σχόλια που έκανε εις βάρος του σκηνοθέτη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το κίνημα του MeToo, με το οποίο η Παναγιώτα Βλαντή εμπλέκει το όνομα του ηθοποιού, είναι ως επί το πλείστον για ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης. Τέλος, τόνισε ότι ο πελάτης της και η Παναγιώτα Βλαντή όχι μόνο δεν έχουν συνεργαστεί, αλλά και δεν έχουν βρεθεί ποτέ από κοντά.

Δείτε το βίντεο

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το μόνο που μου επιτρέπεται να πω είναι ότι έχει ήδη κατατεθεί καιρό η μήνυση. Αυτή τη φορά έχει προσδιοριστεί το δικαστήριο, δηλαδή η κυρία Βλαντή θα βρεθεί ως κατηγορούμενη ενώπιον του αρμοδίου δικαστήριου για να δικαστεί για αυτές τις δηλώσεις, οι οποίες αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Η κυρία Βλαντή προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σε ένα έντυπο με το όνομα "On Time"».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Ενώ, προηγουμένως είχε δώσει ξανά μια συνέντευξη σε μια άλλη τηλεοπτική εκπομπή, όπου και πάλι - σαν να είναι η ψυχοθεραπεία της - καταφερόταν εναντίον του κύριου Κιμούλη, προσπαθώντας μάλιστα με τρομερή ζέση να τον εμπλέξει με το κίνημα του MeToo. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, γιατί έχει ασχοληθεί η εκπομπή σας με το θέμα, ότι το MeToo αφορά σε ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης».

Συγχρόνως, η Βάσια Καπερνάρου ανέφερε ότι ο Γιώργος Κιμούλης και η Παναγιώτα Βλαντή δεν έχουν συνεργαστεί, ούτε συναντηθεί από κοντά: «Υπογραμμίζω και υπερτονίζω και επαναφέρω το γεγονός ότι ο κύριος Κιμούλης ουδεμία εμπλοκή έχει με τέτοιου είδους ζητήματα. Αντιθέτως, η κυρία Βλαντή, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις της σε συνεντεύξεις της, έχει υποστεί κακοποίηση και έχει καταγγείλει συγκεκριμένα έναν ηθοποιό ότι την κακοποίησε σεξουαλικώς σε μια παράσταση, αντί να απαντά στον δημοσιογράφο για τη δική της εμπειρία, αναφέρεται με αυτό το μένος εναντίον του κύριο Κιμούλη, με τον οποίο δεν έχει συνεργαστεί ποτέ, δεν γνωρίζονται, δεν έχουν βρεθεί μαζί, όχι απλά σε θέατρο, ούτε σε κοινή παρέα».
Ο Γιώργος Κιμούλης έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος της Παναγιώτας Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση

Οι δηλώσεις της Παναγιώτας Βλαντή

Η Παναγιώτα Βλαντή, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «On Time» τον Αύγουστο του 2023, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της με την επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη στο θέατρο και τη συνεπαγόμενη στήριξή του από τον κόσμο.

Αναλυτικά, είχε πει: «Βλέπω όμως ότι ήδη ο Γιώργος Κιμούλης επέστρεψε στο θέατρο. Τον στηρίζουν κι είναι λάθος να στηρίζεται ο Κιμούλης. Δεν αφορά προφανώς το ταλέντο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα έπρεπε να στηρίζονται τέτοιες συμπεριφορές. Κακοποιούσε μεν λεκτικά, όχι σωματικά, αλλά πρόκειται για κάτι εξίσου βαρύ. Προπηλάκιζε, βασάνιζε κόσμο στο θέατρο και πριν από τόσα χρόνια γιατί δεν μιλάμε για το παρόν που όλα βγαίνουν στο φως - το διασαφηνίζω γιια να απαντήσω κιόλας σε όσους υποστηρίζουν "γιατί δεν έφευγε ο οποιοσδήποτε προσβεβλημένος;" - δεν ήταν εύκολο να αποχωρείς από παράσταση. Δεν ήταν απλά τα πράγματα. Στην πορεία το πλήρωνες. Ο Κιμούλης βασάνιζε ηθοποιούς. Η Ευδοκία Ρουμελιώτη έφυγε από παράσταση εξαιτίας του! Μην τα ξεχνάμε αυτά, δεν πρέπει!».


Ειδήσεις σήμερα

Σκληρές κριτικές για τη Μις Τουρκία μετά τη στέψη της - «Είναι αυτή ομορφιά;... είναι σαν άνδρας»

Στο φως κύκλωμα καρουζέλ εικονικών εταιρειών: Η απώλεια ΦΠΑ άνω των €10 εκατ. και το ξέπλυμα με Jaguar, Porsche και πολυτελείς διακοπές

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr