Χάρης Ρώμας για Μάρκο Σεφερλή: Όλο αυτό που γίνεται είναι μια καλή διαφήμιση και συσπειρώνει κόσμο

Χάρης Ρώμας για Μάρκο Σεφερλή: Όλο αυτό που γίνεται είναι μια καλή διαφήμιση και συσπειρώνει κόσμο

Ο ηθοποιός μοιράστηκε την άποψή του για το σατιρικό σκετς του κωμικού

liagkas-seferlis__1_
Ο Χάρης Ρώμας τοποθετήθηκε ως προς το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, το σκετς του Μάρκου Σεφερλή στην επιθεώρησή του όπου σατιρίζει το Nemo, που κέρδισε πέρσι τη Eurovision.

Το νούμερο κρίθηκε από πολλούς «ομοφοβικό» και ο κωμικός έσπευσε να υπερασπιστεί το έργο του, τονίζοντας ότι η σάτιρα δεν πρέπει να έχει όρια και δεν πρέπει να υφίσταται λογοκρισία.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος της Φαίης Σκορδάς, το πρωί της Τετάρτης, 18 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «Buongiorno», όπου αρχικά δήλωσε ότι ο Μάρκος Σεφερλής έχει δημιουργήσει στρατόπεδα με αφορμή αυτό το σκετς.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d499857e1ix5)
Κλείσιμο

Ειδικότερα, ανέφερε: «Μια μερίδα του κόσμου τον αγαπάει, όπως όλους μας, και άλλη μια μερίδα... Επειδή είναι ιδιαίτερο το θέατρο που κάνει και έτσι πρέπει να είναι αυτού του είδους το θέατρο. Εγώ δεν έχω πάει. Του έχω υποσχεθεί ότι θα πάω. Ακούω από πολλούς ότι είναι παρωχημένο και χυδαίο το χιούμορ του. Η απάντηση είναι ότι μπορεί πράγματι για αυτούς, μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, να είναι έτσι αλλά άλλη μια μερίδα του κόσμου πιστεύει ακριβώς το αντίθετο. Γι’ αυτό είναι πιστοί θεατές του και είναι εκεί».

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι μέχρι και σήμερα θύματα διαρκούς διάκρισης και συνεπώς τα θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη κοινότητα πρέπει να χειρίζονται με την ανάλογη ευαισθησία.

«Πιστεύω ότι δεν έχει πρόθεση κακή. Ο Σεφερλής είναι η περίπτωση που είδε τον άλλον με το ροζ μπολερό και τη φουστίτσα και σου λέει κατευθείαν: "Αυτό θα το κάνω". Γιατί φαντάζεται τον εαυτό του αμέσως να γίνεται αυτή η "πλάκα. Η γνώμη μου είνα ότι για πράγματα είναι σε έξαρση και έχουν να κάνουν με κοινωνική τρομοκρατία, η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ έχει υποστεί κοινωνική τρομοκρατία και ακόμα και τώρα λόγω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Τα πράγματα εντάθηκαν πάλι. Δημιουργήθηκαν στρατόπεδα», περιέγραψε και πρόσθεσε:

«Εγώ πιστεύω ότι η σάτιρα μπορεί να μην έχει όρια. Καλά, μεγάλες κουβέντες περί Αριστοφάνη και τα λοιπά… Δεν ξέρω αν μπορεί ο καθένας μας να συγκριθεί και δεν έχει και σημασία. Η σημερινή εποχή έχει τον Μάρκο, τον Λαζόπουλο, τον Μπέζο, εμένα κτλ. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του με διαφορετικό βέβαια τρόπο».

«Θεωρείς ότι καλώς αντιδρά ο Μάρκος; Ότι δέχεται μια αναίτια επίθεση;», τον ρώτησε εν συνεχεία η Φαίη Σκορδά.

«Καλά, τώρα είναι και μια καλή διαφήμιση γι’ αυτόν γιατί συσπειρώνει έναν κόσμο», απάντησε ο Χάρης Ρώμας.

Το σκετς του Μάρκου Σεφερλή
Σεφερλής Eurovision 2024

Ενώ, για το κλιπ του Φώτη Σεργουλόπουλου που αναδύθηκε και πάλι στην επιφάνεια, στο οποίο σατιρίζει τον Χρήστο Σαντικάι και τους Κύπριους, ο ηθοποιός σημείωσε: «Είναι άλλο το ότι καμωνόταν ο Σεργουλόπουλος κάποιον Κύπριο χαρακτήρα, γιατί οι Κύπριοι ως έθνος δεν είχαν υποστεί ποτέ κοινωνική τρομοκρατία, ήταν μια σάτιρα, μια πλάκα. Δεν είναι το ίδιο με το θέμα των ΛΟΑΤΚΙ+ άτομων που έχει εγείρει τόσο πολλά πάθη και βλέπεις ότι ακόμα και κάτω από τη συζήτηση των clickbaits, που λένε "ωραίος ο Χάρης Ρώμας" για να γράψει ο άλλος από κάτω τον οχετό, το κατεβατό, τη χυδαιότητα».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Πρέπει να σκεφτεί ο Μάρκος ή να διαβάσει κάποιες από αυτές τις σελίδες, κάποιες από αυτές τις σελίδες, για να δει ότι το κοινό που τον αποθεώνει και μιλάει θετικά για αυτόν και το έργο του και καλά κάνει, έχει πολεμικές διαθέσεις σε σχέση με αυτήν την αντιπαράθεση. Έχω διαβάσει και σχόλιο από άνθρωπο που επώνυμα υπέγραψε ο οποίος είπε: "Αν δεν σας αρέσει που σας ξεμπροστιάζουμε, τότε έχουμε και άλλους τρόπους όπως να σας πετάξουμε τα άντερα έξω", αναφερόμενος στη woke ατζέντα».

«Δεν πρέπει ο καλλιτέχνης να πολώνει τον κόσμο σε θέματα τόσο ευαίσθητα», υπογράμμισε στο τέλος.


Ειδήσεις σήμερα

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες - Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση κατά του Ισραήλ

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την κεντρική Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης