Μιχαήλ Ταμπακάκης: Η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου δεν επηρεάζει την ελευθερία του άλλου

Μιχαήλ Ταμπακάκης: Η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου δεν επηρεάζει την ελευθερία του άλλου

Το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί, αυτοκτονούν ακόμα παιδιά λόγω της σεξουαλικότητάς τους, συμπλήρωσε

tampakakis
O Μιχαήλ Ταμπακάκης αναφέρθηκε στα ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε με αφορμή την παράσταση που συμμετέχει και αφορά σε έναν ομοφυλοφιλικό έρωτα.

«Το "Brokeback Mountain" είναι η θεατρική μεταφορά του διηγήματος που έγινε και η γνωστή ταινία. Του Άσλεϊ Ρόμπινσον είναι η διασκευή. Στο θέατρο "Κνωσός" από 23 Οκτωβρίου», είπε αρχικά για το επερχόμενο θεατρικό έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός περιέγραψε το σκηνικό με τα ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε σε ανάρτηση που έκανε: «Για να διευκρινίσουμε τα σχόλια ήταν κάτω από μια ανάρτηση χορηγούμενη, promo της παράστασης. Δεν ήταν στον δικό μου λογαριασμό. Ουσιαστικά ήταν για το έργο, αυτό καθεαυτό. Δεν μου έκανε κάποια εντύπωση, με την έννοια ότι ο λόγος που το ανέβασα είναι επειδή αυτά τα σχόλια είναι και η απάντηση γιατί ανεβάζουμε αυτό το έργο και γιατί υπάρχει ανάγκη να ειπωθεί αυτή η ιστορία».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4ax13rr06nt)
Κλείσιμο

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να γίνει, προκειμένου να σταματήσουν τέτοιου είδους διακρίσεις και να υπάρξει μια πλήρης αποδοχή της διαφορετικότητας.

«Στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί, με την έννοια ότι αυτοκτονούν ακόμα παιδιά λόγω της σεξουαλικότητάς τους, υπάρχουν ακόμα σχόλια σαν και αυτά που γράφτηκαν κάτω από το post. Απλά αισθάνομαι ότι καμιά φορά μπερδευόμαστε - και βάζω και τον εαυτό μου σε αυτό - γιατί ζούμε σε μικρές κοινωνικές φούσκες, που απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, με αποτέλεσμα να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα, η οποία είναι θλιβερή. Αυτό ακριβώς είναι που πραγματεύεται το έργο, ανθρώπους και ψυχές τραυματισμένες και κακοποιημένες από την κοινωνία. Πέρα από το γεγονός ότι μιλάει για έναν πολύ μεγάλο έρωτα μεταξύ δύο αντρών, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που τους έχει κάνει να μισούν αυτό που είναι και να σιχαίνονται τον εαυτό τους», περιέγραψε.

«Δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμα θα χρειαστούν, για να καταλάβει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ότι η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου δεν επηρεάζει την ελευθερία του άλλου», υπογράμμισε στο τέλος ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Τα ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης για την παράσταση που θα πρωταγωνιστήσει

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Brokeback Mountain», η οποία αφορά την ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο καουμπόηδες.

Σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγα, ο ηθοποιός θα συμμετέχει στην παράσταση μαζί με τον Δημήτρη Καπουράνη, την Κορίνα Γωγούλη, τον Δημήτρη Καπετανάκο και τη Δωροθέα Μερκούρη.

Το έργο έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα από την διάσημη ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, αλλά και τη θεατρική της διασκευή.

Ωστόσο, δεν είδαν όλοι θετικά το επόμενο επαγγελματικό βήμα του ηθοποιού. Μετά την ανακοίνωση ότι θα συμμετέχει στην παράσταση, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης δημοσίευσε τα σχόλια που δέχτηκε από τους ακόλουθούς του στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός έλαβε πολλά ομοφοβικά μηνύματα. Μερικά από αυτά αναφέρουν: «Ελλαδάρα 2024», «ρε ουστ από δω», «αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια».

«Μερικά από τα σχόλια "συνανθρώπων μας κάτω από το πρόμο της παράστασης», έγραψε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης πάνω στο story του.

Δείτε το story

tampakakis


Ειδήσεις σήμερα:

Η Μονακό κέρδισε την Μπαρτσελόνα των 10 παικτών, ασταμάτητη η Λεβερκούζεν - Δείτε τα 16 γκολ της βραδιάς

Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο από αέρος - Δεκάδες επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ, δείτε βίντεο

Επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας - Ο δράστης συνελήφθη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης