Κωνσταντίνα Μιχαήλ για τη μητρότητα: Δεν είμαι από τις γυναίκες που έχω αυτήν την αποστολή στη ζωή

Δεν χρειάζεται να κάνω παιδί για να προστατεύσω και να αγαπήσω, πρόσθεσε η ηθοποιός

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της 1ης Οκτωβρίου στην εκπομπή «Buongiorno». Μεταξύ άλλων μίλησε και το θέμα της μητρότητας σε μεγάλη ηλικία και για το ότι η ίδια δεν αισθάνθηκε ποτέ πως έχει ως αποστολή ζωής, να γίνει μητέρα. Επίσης είπε πως σε όποιες φίλες της έχει δημιουργηθεί αυτή η επιθυμία σε μεγαλύτερη ηλικία, στέκεται στο πλευρό τους.

Αναλυτικότερα η ηθοποιός είπε: «Τώρα πια δεν είναι η ώρα. Είμαι μεγάλη. Δεν το συζητώ. Καταρχάς εγώ έχω πει χίλιες φορές ότι δεν είμαι από τις γυναίκες που έχω αυτήν την αποστολή στη ζωή. Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό μου καθόλου και ποτέ. Έχω άλλα ενδιαφέροντα κι επίσης θεωρώ ότι το μητρικό (ένστικτο) στις γυναίκες, επειδή είμαστε τέτοια πλάσματα κι είμαστε επιφορτισμένες από τη φύση με αυτήν τη δύναμη, να φέρνουμε, μπορούμε να είμαστε μητέρες εν ολίγοις σε πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Δεν χρειάζεται να κάνω παιδί για να προστατεύσω, να αγαπήσω, για να καθοδηγήσω, για να με ρωτήσουν και να απαντήσω κάτι, για να υποστηρίξω. Φυσικά παιδιά, όχι όχι».


Στη συνέχεια η Κωνσταντίνα Μιχαήλ είπε: «Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό κι επειδή πολλές μου φίλες λένε ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και καλά θα κάνουν όποιες θέλουν κι έχουν τέτοιο μαράζι. Είναι πάρα πολύ βαρύ το καθήκον σε αυτήν την ηλικία γιατί δεν έχει την ίδια ευεξία, ενέργεια και φυσική κατάσταση. Κουράζεσαι πάρα πολύ και πρέπει να τα προλάβεις όλα. Πρέπει να υπάρχει βοήθεια. Είναι πάρα πολύ βαρύ το καθήκον σε αυτήν την ηλικία γιατί δεν έχεις την ίδια ευεξία, την ίδια ενέργεια, την ίδια φυσική κατάσταση. Κουράζεσαι πάρα πολύ και πρέπει να τα προλάβεις όλα. Πρέπει να υπάρχει βοήθεια. Πρέπει να υπάρχει και κάποιος άλλος στο πλάνο. Πρέπει να υπάρχει και ένας πατέρας ή μητέρα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, για να μοιράσει την ευθύνη του πράγματος. Είναι πάρα πολύ δύσκολο».

H 57χρονη έκλεισε λέγοντας: «Απλώς λέω ότι όσο μεγαλώνεις, βαραίνουν τα πράγματα. 'Ολα, και στο σώμα σου μέσα και στο σώμα σου έξω και το παιδί είναι λίγο περίεργο αν είσαι μόνο εσύ και είσαι και σε μεγάλη ηλικία, υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Εγώ δεν έχω να κάνω με αυτό. Απλώς βλέπω φιλενάδες μου οι οποίες τους πιάνει η ανάγκη να το κάνουν. ΟΚ. Μαζί τους».


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr