Γωγώ Ατζολετάκη: Βγήκα Σταρ Ελλάς το Σάββατο και τη Δευτέρα έδινα Ιστορία στο σχολείο

Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά στη ζωή μου, που δεν προλάβαινα να τα γευτώ, περιέγραψε

Η Γωγώ Ατζολετάκη περιέγραψε λεπτομερώς την εμπειρία της από τα καλλιστεία και το πώς έκανε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ όταν ήταν ακόμη στο σχολείο.

Επίσης, αποκάλυψε πως το 1971 που κατέκτησε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς ήταν πολύ προσηλωμένη στις σχολικές εξετάσεις, που πραγματοποιούνταν λίγες ημέρες μετά τα καλλιστεία.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4» ρωτήθηκε αρχικά για το αν ανατρέχει στο παρελθόν: «Δεν μ’ αρέσει να παρελθοντολογώ. Καμιά φορά κοιτάζω φωτογραφίες μου, γιατί ποτέ δεν πίστεψα ότι είμαι η ωραιότερη γυναίκα της Ελλάδας. Υπήρχαν πολλές ομορφότερες, απλώς ίσως σε εκείνη τη 12άδα, δεν ήμουν η πιο όμορφη, ίσως είχα περισσότερη προσωπικότητα, ήμουν η πιο εκφραστική να το πω και ήμουν πιο χυμώδης. Τώρα όταν βλέπω παλιές φωτογραφίες μου - που δεν πίστευα ότι ήμουν τόσο όμορφη όσο λέγανε - λέω: "Τι ωραίο κορίτσι που ήσουν"».

Δείτε το βίντεο

Εν συνεχεία, η Γωγώ Ατζολετάκη αφηγήθηκε πως όλα ξεκίνησαν όταν πήρε μέρος σε έναν διαγωνισμό για ένα περιοδικό:

«Η ιστορία ξεκινάει από το 1970, όπου τότε το περιοδικό «Φαντάζιο» πήρε μέρος στον διαγωνισμό "Miss Teenager International", που διοργάνωνε το περιοδικό "Μπράβο" της Γερμανίας και είχε κυκλοφορία, τιράζ δηλαδή, 300.000 περιοδικά. Για πρώτη φορά το 1970 η Ελλάδα συμμετείχε σε αυτό τον διαγωνισμό, μέσω του περιοδικού "Φαντάζιο", που ήταν ένας διαγωνισμός προσωπικότητας. Είπα και εγώ "γιατί να μην λάβω μέρος;". Είχα πάρει τότε ένα πτυχίο αγγλικών, είχα πάρει ήδη ένα πτυχίο από το Ινστιτούτο Γκαίτε γερμανικών. Είχα πάρει ένα πτυχίο από το Ωδείο Αθηνών ακορντεόν, που σπούδαζα ακορντεόν, και λέω "νομίζω ότι τα στοιχεία μου είναι επαρκή για να λάβω μέρος και ίσως πάρω και έναν τίτλο". Απάντησα σε ένα ερωτηματολόγιο του "Φαντάζιο" και πήγα τη μέρα που μας είπαν στα γραφεία του "Φαντάζιο" στην Ερμού».

Η Γωγώ Ατζολετάκη θυμήθηκε πως στα 15-16 της βρέθηκε στα γραφεία του «Φαντάζιο», όπου στην κριτική επιτροπή βρίσκονταν ο διευθυντής του περιοδικού, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Τσεκλένης, η Έφη Μελά και ο Κώστας Καρράς, που ήθελαν να ελέγξουν τις γνώσεις της. Τελικά, επικράτησε του ανταγωνισμού και βγήκε πρώτη.

Επιπλέον, παραδέχτηκε πως εκείνα τα χρόνια ενώ ακόμα προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της Αθήνας, βρέθηκε ξαφνικά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βερολίνου στο πλαίσιο του διαγωνισμού:

«Εμείς ήρθαμε από την Κρήτη το '68. Αυτά συμβαίνουν το 1970. Ακόμα ήμουν ένα επαρχιωτοκόριτσο, που προσπαθούσε να εγκλιματιστεί στην Αθήνα. Όσο και να προσπαθούσα να γίνω Αθηναία και να αποβάλω το κρητικό ιδίωμα, δεν έπαυα να είμαι ένα παιδί της Κρήτης που ξαφνικά βρέθηκα στα 16 μου χρόνια να μένω στο Χίλτον, το πρώτο ξενοδοχείο που έμεινα ήταν το Χίλτον στο Βερολίνο, με συνόδευε ο μπαμπάς μου φυσικά. Πήγα στο "Miss Teenager" που γινόταν στο Βερολίνο και πήρα "Βραβείο Προσωπικότητας". Περάσαμε ωραία».

Και συμπλήρωσε: «Μετά ξαναγύρισα στο σχολείο, στην τελευταία τάξη του τότε Γυμνασίου. Δεν είχα “αέρα”. Ήμουν παιδί των γραμμάτων. Είμαι αιγόκερως και αιγόκερως σημαίνει εργασιομανία, μια ακόρεστη επιθυμία να είμαστε πρώτοι, να φέρνουμε πολύ καλούς βαθμούς. Ήμουν πολύ διαβαστερό παιδί και εξακολουθώ δηλαδή να είμαι στους ρόλους μου. ξαναγύρισε στο σχολείο μου, στα μαθήματά μου. Κάπου προς τον Φλεβάρη-Μάρτη μου είπε κάποιος, “Γιατί δεν πας στα καλλιστεία;”. Αρχίζω να του λέω ότι δεν είμαι όμορφη, δεν έχω ωραίο σώμα, γιατί αυτό πίστευα. Δεν με είχα δει στον καθρέφτη, δεν ξέρω τι βλέπανε οι άλλοι. Δεν με είχε απασχολήσει ποτέ αν είμαι όμορφη ή αν έχω ωραίο σώμα».

Η Γωγώ Ατζολετάκη τόνισε ότι το βασικό της μέλημα ήταν πάντα τα μαθήματα και τα διαβάσματά της, παρά τα όσα έρχονταν στη ζωή της.

Ειδικότερα, είπε: «Τότε προετοιμαζόμουν για τις απολυτήριες εξετάσεις του τότε Γυμνασίου και είχα διαβάσματα, δεν μπορούσα να τρέχω δεξιάκαι αριστερά. Υπέβαλα υποψηφιότητα. Έγινε η 1η επιλογή, βγήκαμε στις 20 και λέω "προχωράμε". Μετά έγινε η 2η επιλογή και βγήκα στις 12. Μετά έλεγαν στις τάδε του μήνα θα πάμε για μασάζ, μετά θα πάμε για μπάνιο για να μαυρίσετε λίγο. Εγώ είχα πάρα πολύ διάβασμα, δεν μπορούσα να ασχολούμαι με τα καλλιστεία [...] Εγώ δεν πήγαινα, μια φορά πήγα σε μια ομαδική φωτογραφία. Θυμάμαι ότι δεν προλάβαινα να λουστώ και να χτενιστώ και έβαλα μια περούκα».
Η Γωγώ Ατζολετάκη ως «Σταρ Ελλάς 1971»

Επίσης, διευκρίνισε ότι για τους τίτλους «Miss Universe» και «Miss World» δεν μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί.

Τέλος, αναφορικά με τον τίτλο της Σταρ Ελλάς του 1971 η Γωγώ Ατζολετάκη σχολίασε πως όλα γίνονταν με τέτοια ταχύτητα στη ζωή της που δεν προλάβαινε να τα βιώσει.

«Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά στη ζωή μου, που δεν προλάβαινα να τα γευτώ. Τα πράγματα έτρεχαν μπροστά κι εγώ από πίσω για να τα προλάβω. Ό, τι μου έλεγαν έκανα. Δεν προλάβαινα να τα ζήσω ουσιαστικά. Αρκεί να πω ότι το Σάββατο βράδυ έγιναν τα Καλλιστεία, πήγαμε για ομαδική φωτογράφιση σε φωτογράφο, γύρισα σπίτι μου στις 6 το πρωί, από τις 8-9 άρχισαν να έρχονται ανθοδέσμες, να βαράνε τα τηλέφωνα, τηλεγραφήματα, ο κακός χαμός, και τη Δευτέρα έδινα Ιστορία και έπρεπε να διαβάσω. Κάποια στιγμή είπα στους γονείς μου "κλείστε τα τηλέφωνα, δεν υπάρχω, κλειστές πόρτες, εγώ διαβάζω ιστορία τώρα", γιατί την άλλη μέρα συνεχιζόντουσαν οι εξετάσεις», είπε κλείνοντας.


Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Ο «Μίλτον» σαρώνει τη Φλόριντα και προκαλεί πλημμύρες - Χωρίς ρεύμα 2,6 εκατ. κτήρια, συγκλονιστικά βίντεο

Viral η φωτογραφία γαμπρού στις ΗΠΑ που κάθεται και δουλεύει στο λάπτοπ κατά τη γαμήλια δεξίωση - «Θλιβερό»

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν νεκρός επί τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στην πισίνα - Θρήνος για τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr