Μίμης Πλέσσας: Η επιστολή προς τον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965 - Σ' ευχαριστώ για ό, τι έκανες και κάνεις για όλους μας, του έγραφε

Μίμης Πλέσσας: Η επιστολή προς τον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965 - Σ' ευχαριστώ για ό, τι έκανες και κάνεις για όλους μας, του έγραφε

Ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησης της Finos Film

plessas
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα όπου ο Μίμης Πλέσσας θα συμπλήρωνε τα 100 του χρόνια, ο επίσημος λογαριασμός της Finos Film στο Instagram δημοσιοποίησε μια χειρόγραφη επιστολή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη προς τον ιδρυτή της ελληνικής εταιρείας παραγωγής ταινιών, Φιλοποίμενα Φίνο.

Ο αείμνηστος μουσικός, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου, είχε γράψει το 1965 το εν λόγω γράμμα προς τον κινηματογραφικό παραγωγό για να τον ευχαριστήσει για «ό, τι έκανες και κάνεις για όλους μας» και του είχε χαρίσει ένα χρυσό κατσαβίδι, εργαλείο το οποίο κουβαλούσε διαρκώς μαζί του ο παραγωγός για να επιδιορθώνει τα μηχανήματά του.

Αναλυτικά, η ανάρτηση γράφει:

«Σήμερα ο Μίμης Πλέσσας θα έκλεινε τα 100.

Κλείσιμο
Ως φόρο τιμής στην μνήμη αυτού του τόσο άξιου - και ταπεινού - δημιουργού, μοιραζόμαστε την αυθεντική επιστολή που έγραψε στον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965, χαρίζοντας του συμβολικά ένα χρυσό κατσαβίδι, αφού όλοι γνώριζαν πως ο Φίνος κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κατσαβίδι στο χέρι για να επιδιορθώνει τα μηχανήματα του.

27 Ιουνίου 1965

Καλέ μου φίλε,

Αν ήμουνα πλούσιος θα σου χάριζα ένα ολόκληρο studio για να σου δείξω πόσο σ’ευχαριστώ για ό, τι έκανες και κάνεις για όλους μας.
Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος, γιατί νιώθω να με πλημμυρίζει χαρά όταν σκέπτομαι πως με τις δυνατότητες μου συμβάλλω κι εγώ στην προκοπή μιας δουλειάς που αγαπώ και πως μέσα στη Φιλοποιμενική οικογένεια συμβαίνει κάθε πρόοδος και προκοπή.

Δέξου το χωρίς αξία συμβολικό δωράκι σαν ενθύμιο του γεγονότος ότι ένα από τα κατσαβίδια που σατιρίζαμε έσωσε το τελευταίο στάδιο της στερεοφωνικής μας προσπάθειας.

Για τους αρσενικούς η δουλειά τους είναι η αιώνια ερωμένη, τα αποτελέσματα δε της δουλειάς είναι τα “παιδιά” τους.

Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά κάθε τέτοιο σου παιδί να σε γεμίζει χαρά κι επιτυχία.

Φιλικά,

Μίμης Πλέσσας».

Δείτε την ανάρτηση


Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννης Παπαζήσης για Αναστασία Παντούση: Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας, σαρωτικός


Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και αφρικανική σκόνη - Πού θα βρέξει


«Θα πεθάνω» στη φυλακή, έγραφε ο Αλεξέι Ναβάλνι στα απομνημονεύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης