Θανάσης Κουρλαμπάς για MeToo: Περπατούσαμε στον δρόμο και μας αντιμετώπιζαν λες και ανήκαμε σε μία κολασμένη οικογένεια

Όλοι πήραμε το μάθημά μας ότι αυτή η δουλειά θέλει πρωτίστως σεβασμό στη ζωή, στο συναίσθημα και στην ύπαρξη του άλλου, ανέφερε ο ηθοποιός

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς μίλησε στη «Super Κατερίνα» για τις εξελίξεις της σειράς «Άγιος Έρωτας», όπου πρωταγωνιστεί, τον γιο του που σπουδάζει στη Λυρική Σκηνή, το κίνημα του MeToo, και άλλα.

Στην αρχή, μίλησε για τον ρόλο του στη νέα σειρά: «Όλο και κάτι θα υπάρξει. Ο εφηβικός έρωτας του Κυριάκου και ο εφηβικός έρωτας της Θάλειας γύρισε στη Στέρνα, όχι τόσο για να διεκδικήσει τη Θάλεια, αλλά για να προσφέρει στον τόπο του. Σίγουρα ο μεγάλος έρωτας και το συναίσθημα παραμένει».

Σχετικά με την περίοδο που υποδυόταν τον ομοφυλόφιλο άντρα στις «Άγριες Μέλισσες» και το αν είχε ποτέ δεχτεί μηνύματα από άντρες, ο ηθοποιός απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω social media, ούτε δια ζώσης μου συνέβη ποτέ. Έχουν γίνει βήματα προς πολλές κατευθύνσεις, όλο και πιο φιλελεύθερα, όλο και πιο ανοιχτόμυαλα. Θεωρώ ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι μία μεγάλη κατάκτηση που όποιος τολμήσει να την "ενοχλήσει" θα το βρει μπροστά του. Νομίζω ότι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει τη ζωή του».

Δείτε το βίντεο

Όσον αφορά μια δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν για τον γιο του που ασχολείται με το μπαλέτο, η οποία είχε συζητηθεί αρκετά, ο Θανάσης Κουρλαμπάς σχολίασε: «Δυστυχώς ο τρόπος που αποδελτιώθηκε η δήλωση για τον γιο μου και το μπαλέτο ήταν λες κι εγώ έβγαινα κάθε τρεις μέρες και έλεγα ότι ο γιος μου κάνει μπαλέτο, κάτι που δεν ισχύει. Για μένα είναι αυτονόητο ένας γονιός να αναγνωρίζει μια κλίση, μια ανάγκη και μια χαρά του παιδιού του και να τη στηρίζει. Ο γιος μου σπουδάζει στη Λυρική, είναι στο φυτώρειο, το έχει πάρα πολύ σοβαρά και είναι και εκείνος και εμείς πολύ ευτυχισμένοι».

Για το ελληνικό κίνημα του ΜeΤoo και την επίδρασή του στον καλλιτεχνικό χώρο, ο ηθοποιός σημείωσε: «Είναι πολύ θετική αυτή η εξέλιξη και νομίζω ότι όλοι πήραμε το μάθημά μας ότι αυτή η δουλειά θέλει πρωτίστως σεβασμό στη ζωή, στο συναίσθημα και στην ύπαρξη του άλλου. Περπατούσαμε στον δρόμο και μας αντιμετώπιζαν λες και ανήκαμε σε μία κολασμένη οικογένεια ανθρώπων».

Επίσης, ο ηθοποιός ρωτήθηκε για την εξίσωση του πτυχίου της υποκριτικής με το απολυτήριο του Λυκείου, στο οποίο απάντησε: «Σε καμία περίπτωση ένας άνθρωπος που τελειώνει απλώς το Λύκειο δεν μπορεί να ανέβει πάνω στη σκηνή, αν δεν έχει περάσει από μια σχολή. Παλιότερα είχαμε ηθοποιούς που δεν είχαν σπουδάσει ή δεν είχαν καν τελειώσει το σχολείο, κι όμως ήταν τέρατα υποκριτικής, το σίγουρο είναι όμως ότι δεν μπορεί ο καθένας να πείσει και να κάνει έντιμα αυτή τη δουλειά».

«Η επαναφορά της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος θα ήταν μία θετική εξέλιξη στη δουλειά μας», είπε στο τέλος ο Θανάσης Κουρλαμπάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ευελπίδων η Όλγα Κεφαλογιάννη για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα - «Είμαι εδώ για τα παιδιά μου»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο στο Gazi Live, πάρτι στα social media

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr