Βίκυ Καγιά: Η υπερέκθεση δεν κάνει καλό γιατί «καίγεσαι» γρήγορα

Άμα καίγεσαι γρήγορα, μετά τι έχετε να πεις και να κάνεις; πρόσθεσε

Η Βίκυ Καγιά μίλησε για τις αλλαγές στη βιομηχανία της μόδας και τη μετάβαση από την εποχή των super models των '90s στην επίδραση των social media σήμερα.

Σε συνέντευξή της στο κανάλι του Gingerbread Bae στο YouTube, ανέφερε πως τα super models τότε είχαν τεράστια επιρροή, μεγαλύτερη από πολιτικούς, ενώ σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φέρει διαφορετικές προκλήσεις, όπως τον συνεχή ανταγωνισμό και το μίσος του κοινού.

«Η βιομηχανία της μόδας παλιά σε σχέση με τώρα είναι πολύ διαφορετική. Δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι. Τα super models και τα top models τότε ήταν πιο δυνατές και από τους πολιτικούς, επειδή ήταν τόση πολύ η δύναμη των σούπερ μοντέλων. Στα '90s ήρθε η Κέιτ Μος και ένα τελείως άλλο ρεύμα μοντέλων για να σταματήσουν να έχουν τόσο δύναμη τα super models. Είναι μεγάλη δύναμη το εκτόπισμα και η επιρροή στους άλλους, πόσο μάλλον να έχεις εκατομμύρια followers και όλα τα νέα παιδιά που σε ακολουθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Επιπλέον, μοιράστηκε αναμνήσεις από την εποχή που συμμετείχε σε fashion weeks, τονίζοντας την αλληλεγγύη που υπήρχε τότε μεταξύ των μοντέλων, αλλά και περιστατικά, όπως αυτό με τη Ναόμι Κάμπελ, που δεν είχαν να κάνουν με προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά με τη φύση του επαγγέλματος.

«Υπάρχουν επιδείξεις που δεν θυμάμαι καν. Ξαφνικά βλέπω ότι έχω κάνει Mugler, δεν το θυμόμουν το είχα κάνει στο Παρίσι. Δεν το θυμόμουν γιατί πήγαινες στο fashion week, τότε, δεν υπήρχαν social media και όλα αυτά, μόνο το περιοδικό κολεξιόν με τις φωτογραφίες, είχε όλες τις επιδείξεις. Δεν υπήρχε τότε το fashion tv, οπότε πήγαινες το πρωί στην επίδειξη 1 και κοιμόσουν το βράδυ με την επίδειξη 10. Δεν πολυθυμόσουν τα πάντα. Αυτό γινόταν σε κάθε fashion week, δύο φορές τον χρόνο. Τότε δεν μπορούσαν να αγγίξουν τα super models όλα αυτά τα σχόλια και το μίσος. Δεν γινόταν, δεν έφτανε μέχρι εκεί. Τώρα υπάρχει το καλό υπάρχει και το πάρα πολύ κακό και πάντα στη ζωή υπάρχει το καλό και το κακό, δεν το συζητώ. Απλά φαντάσου να έχεις όλο αυτόν τον ανταγωνισμό, όλη αυτή την απόρριψη σαν μοντέλο και να έχεις και το μίσος του κόσμου. Είναι λίγο βαρύ», σημείωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, υπήρχε αλληλεγγύη ανάμεσα στα μοντέλα. Ωστόσο, κάποιες εντάσεις που δημιουργούνταν δεν είχαν να κάνουν με κάποια κόντρα, αλλά με τον χαρακτήρα του κάθε μοντέλου.

«Μεταξύ των μοντέλων υπήρχε μόνο αλληλεγγύη. Μέναμε όλοι μαζί σε model apartments. Αυτές που ταιριάζαμε ή που δεν ταιριάζαμε αλλάζαμε τα διαμερίσματα αλλά γιατί είναι υπάρχει ανταγωνισμός, σε τι; H Ναόμι Κάμπελ δεν έχει beef, ο χαρακτήρας της είναι. Όταν ήμουν μικρή, τη θυμάμαι που είχε μπει στην επίδειξη του Trussardi, το έχω πει πολλές φορές γιατί μου είχε κάνει εντύπωση, δεν το έκανε σε εμένα, απλά δεν της άρεσε το ρούχο της, δεν το ήθελε και πήρε το δικό μου από την κρεμάστρα που της άρεσε πιο πολύ. Αλλά δεν το έκανε σε εμένα. Το έβαλε και μία χαρά κούκλα ήταν. Εγώ έβαλα ένα ρούχο που δεν μου έκανε, αλλά δεν με νοιάζει και καθόλου. Δεν το έκανε, επειδή έχει προσωπικό beef με κανέναν. Δεν της άρεσε το ρούχο, τέλος», σημείωσε.

Τέλος, μίλησε για τα σύγχρονα μοντέλα. «Υπάρχουν και σήμερα super models. Έχουμε τη Ζιζέλ, την Ιρίνα Σάικ, τις αδερφές Χαντίντ, την Κένταλ. Πολύς κόσμος, απλά δεν είναι της κοπής που θυμόμαστε τα super models. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι, γιατί γενικότερα το physique τον κοριτσιών και ο κόσμος που αξιολογούν την ομορφιά έχει αλλάξει και καλά κάνει. Δεν μπορούμε να είμαστε κολλημένοι στο '90, αλλάζουν τα πράγματα, ξαναφεύγουν. Ο χώρος λειτουργεί τελείως διαφορετικά σήμερα και αυτό είναι οκ, απλά η υπερέκθεση στα social media και η υπερέκθεση γενικά για εμένα δεν κάνει καλό, γιατί καίγεσαι γρήγορα και άμα καίγεσαι γρήγορα μετά τι έχετε να πεις και να κάνεις;», είπε κλείνοντας.


Ειδήσεις σήμερα:

Έτοιμος να αλλάξει στρατόπεδο ο Άσαντ – Ζήτησε βοήθεια από ΗΠΑ και Δύση για να εγκαταλείψει το Ιράν και την Χεζμπολάχ

Όλα όσα έγιναν στα θυρανοίξια της Παναγίας των Παρισίων: Το μήνυμα Μακρόν, το πελώριο εκκλησιαστικό όργανο και το «όχι» του Πάπα

Δέκα χρόνια φυλακή στον πατέρα που κυνήγησε με μαχαίρι την κόρη του στο Αγρίνιο – Στη γιαγιά τα έξι παιδιά της οικογένειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr