Όταν η Conchita συμβούλευε τις γυναίκες για το eyeliner...

Δείτε την εκκεντρική Αυστριακή περσόνα να βάφεται και να τραγουδά το σάουντρακ του «Τιτανικού»

Μια νύχτα -ή, καλύτερα, δύο, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού της Eurovision, την περασμένη Πέμπτη- ήταν αρκετή για την «drag queen» από την Αυστρία, με το... καλλιτεχνικό όνομα Conchita Wurst, για να γίνει γνωστή όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Περίπου 48 ώρες μετά τη νίκη της στον 59ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, η εκκεντρική περσόνα από την Αυστρία παραμένει «talk of the town» για τους απανταχού μουσικόφιλους -και όχι μόνο.

Η αμφιλεγόμενη παρουσία της έχει προκαλέσει «θύελλα» συζητήσεων περί ζητημάτων-ταμπού, όπως η ομοφυλοφιλία και οι... διεμφυλικοί (κοινώς τρανσέξουαλ), τα οποία παραδοσιακά αγγίζουν τις πιο... ευαίσθητες χορδές της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής, κοινωνίας, όσο και αν κάποιοι υπερθεματίζουν ότι όλα αυτά είναι πολύ οπισθοδρομικά, για έναν κόσμο που βρίσκεται στο σωτήριον έτος 2014...

Το γεγονός είναι πως η Conchita, σαν έτοιμη από καιρό, προκάλεσε τα χρηστά ήθη και «σάρωσε», με τη φωνή και την παρουσία της, σε ένα διαγωνισμό που παραδοσιακά εμφανίζεται «φιλικά διακείμενος» απέναντι σε ένα πιο γκέι κοινό, επανεφευρίσκοντας, ταυτόχρονα, τους όρους του κιτς.

Οι μόνοι, πάντως, που δεν εξεπλάγησαν από την παρουσία και τη σκηνική εμφάνιση της Conchita, είναι οι συμπατριώτες της, Αυστριακοί, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς όλη την πορεία της μεταμόρφωσής της από... Tom Neuwirth σε Conchita Wurst.

Και πόση έκπληξη να τους προκαλέσει, εξάλλου, όταν από το 2012 ακόμα, εκείνη εμφανιζόταν σε βίντεο στο YouTube, δίνοντας συμβουλές σε χιλιάδες γυναίκες για το πώς... να βάφονται και να χρησιμοποιούν σωστά το eyeliner...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr