Netflix - Black Mirror: 15 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη σειρά

Ποια είναι αυτά;

Η ανθολογική σειρά Black Mirror προκάλεσε αίσθηση από το πρώτο επεισόδιο και συνεχίζει μέχρι σήμερα να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού (η τελευταία σεζόν μας τα χάλασε βέβαια λιγάκι αλλά δεν είναι της παρούσης).

Στη σημερινή λίστα φιλοξενούμε 15 πληροφορίες που πιθανώς δεν γνωρίζατε για τη σειρά και αναμένουμε και τις δικές σας στα σχόλια.

1. Ο δημιουργός της σειράς Charlie Brooker πριν το Black Mirror ήταν γνωστός από κωμωδίες, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών “Wipe” και “10 O’clock Live”. Ακόμα και σήμερα, ο Brooker θεωρεί ότι η σειρά δεν είναι μια σκοτεινή δυστοπία όπως πολλοί πιστεύουν αλλά στο μυαλό του θέλει να τη χαρακτηρίζει περισσότερο ως «σκοτεινή κωμωδία».

2. Ενώ υπάρχουν πολλές πιθανές ερμηνείες του τίτλου, η σειρά πήρε το όνομά της από τις μαύρες οθόνες που μας περιβάλλουν καθημερινά. Ο Brooker δήλωσε ότι εμπνεύστηκε τον τίτλο από την εμφάνιση μιας οθόνης που έχει απενεργοποιηθεί, είτε πρόκεται για τηλεόραση, κινητό ή tablet. «Αν κοιτάς την οθόνη μοιάζει με μαύρο καθρέφτη και υπάρχει κάτι κρύο και τρομακτικό μέσα σε αυτό», αναφέρει ο Βrooker.

Ποια είναι τα υπόλοιπα;

Μάθετε τα υπόλοιπα 13 στο Watch & Chill

Το Black Mirror είναι μια βρετανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Τσάρλι Μπρούκερ, με τους Μπρούκερ και Άνναμπελ Τζόουνς να λειτουργούν ως showrunners του προγράμματος. Επικεντρώνεται σε σκοτεινά και σατιρικά θέματα που εξετάζουν τη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις απρόβλεπτες συνέπειες των νέων τεχνολογιών. Τα επεισόδια είναι αυτοτελή έργα, συνήθως τοποθετημένα σε εναλλακτικό ή στο εγγύς μέλλον


Ειδήσεις σήμερα

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Τώρα θέλει διάλογο και για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη!

Η συμμορία των... 59: Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που δρούσαν στα μέσα μεταφοράς

Μεγάλος Περίπατος: Πόσο μακριά θα πάει;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr