Λάμψη από Hollywood στο Φεστιβάλ των Καννών

Διθυραμβικές κριτικές για τη νέα ταινία της Tilda Swinton «We Need To Talk About Kevin»

Ο Johnny Depp και η Penelope Cruz ήταν τα μεγάλα ονόματα που κυριάρχησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Μετά την εντυπωσιακή Angelina Jolie και τον Dustin Hoffman που βρέθηκαν στη νότια Γαλλία για να προωθήσουν τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων «Kung Fu Panda 2» την προηγούμενη εβδομάδα, το Φεστιβάλ είχε ξανά λάμψη από Hollywood με τους Depp και Cruz να περπατούν στο κόκκινο χαλί για χάρη της τέταρτης ταινίας των Πειρατών της Καραϊβικής, με τίτλο «On Stranger Tides».

Η λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας έγινε το Σάββατο, ενώ στην προβολή βρέθηκαν ακόμα ο Geoffrey Rush, αλλά και ο παραγωγός των επιτυχιών Jerry Bruckheimer.

Εκτός από τους Πειρατές, πρεμιέρα είχε και η Tilda Swinton με την ταινία της Lynne Ramsay «We Need To Talk About Kevin», η οποία πήρε διθυραμβικές κριτικές. Η ταινία, που διαγωνίζεται μαζί με άλλες 19 για το φετινό βραβείο Palme D'Or, είναι ένα οικογενειακό δράμα, για το οποίο όπως αποκάλυψε η ίδια η σκηνοθέτης στην συνέντευξη τύπου, πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν δικά της προσωπικά βιώματα.

 Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να προβληθεί στο Φεστιβάλ η κλασσική ταινία του Stanley Kubrick «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι», καθώς με αυτό τον τρόπο θα εορταστούν τα 40 χρόνια από την πρώτη προβολή το 1971. Εκείνη τη χρονιά, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ενώ είχε απαγορευτεί και σε κάποιες χώρες για το περιεχόμενό της.

Παρών θα είναι και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Malcolm McDowell.

 Εκτός από τα κινηματογραφικά, και η μουσική έχει μια εξέχουσα θέση στο Φεστιβάλ. Το Σάββατο που μας πέρασε, το διάσημο συγκρότημα Duran Duran βρήκε λίγο χρόνο από τις προκαθορισμένες συναυλίες του για την προώθηση του νέου άλμπουμ «All You Need Is Now», και τραγούδησε σε ένα event, με σκοπό να προβληματιστεί περισσότερο ο κόσμος σχετικά με την μάστιγα του HIV/AIDS.

Το event έγινε υπό την αιγίδα της οργάνωσης RED.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr