Μπρους Γουίλις: Η σύζυγός του, Έμα Χέμινγκ, «φρίκαρε» όταν έκανε έρευνα για την κατάσταση της άνοιας του

Μπρους Γουίλις: Η σύζυγός του, Έμα Χέμινγκ, «φρίκαρε» όταν έκανε έρευνα για την κατάσταση της άνοιας του

«Δεν ήξερα πού να πάω, τι να ψάξω, έψαχνα πράγματα και με φρίκαρε» δήλωσε το 45χρονο μοντέλο

wilis_-_hemming
Η Έμα Χέμινγκ αποκάλυψε ότι άρχισε να «φρικάρει» όταν άκουσε για πρώτη φορά για τα συμπτώματα του συζύγου της, Μπρους Γουίλις, εν μέσω της συνεχιζόμενης μάχης του με την άνοια.

Το μοντέλο φροντίζει τον σύζυγό της και ηθοποιό από τότε που διαγνώστηκε με αφασία -μια πάθηση που επηρεάζει τη γλωσσική επεξεργασία και τις επικοινωνιακές ικανότητες ενός ατόμου- τον Μάρτιο του 2022.

Τον Φεβρουάριο, η διάγνωση του Γουίλις επιδεινώθηκε σε μετωποκροταφική άνοια, η οποία μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση της κίνησης, δυσκαμψία, προβλήματα ισορροπίας και αλλαγές στη συμπεριφορά ή τη γλώσσα.

«Δεν ήξερα πού να πάω, τι να ψάξω, έψαχνα πράγματα και με φρίκαρε», δήλωσε η Χέμινγκ στο επεισόδιο της Κυριακής της σειράς «Make Time To Connect» στο YouTube.

Κλείσιμο
«Δεν υπήρχαν πολλές [πληροφορίες σχετικά με την FTD] αλλά εσείς ξεπεταχτήκατε», είπε στους ιδρυτές του podcast «Remember Me» Μαρία Κεν Μπιρς και Ρέιτσελ Μαρτίνεζ.
«Άρχισα να ακούω και ένιωσα: "Θεέ μου, είμαι τόσο ευγνώμων που ακούω τις ιστορίες άλλων ανθρώπων"».

Το μοντέλο - που μοιράζεται τις κόρες Μέιμπελ και Έβελιν με τον ηθοποιό - δήλωσε ότι οι φροντιστές που βοηθούσαν τον 68χρονο Γουίλις καθ' όλη τη διάρκεια της διάγνωσής του ήταν πηγή υποστήριξης για εκείνη.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να ισοπεδώνει τους όρους ανταγωνισμού όπως η FTD. Και έχω κάνει μερικές από τις σπουδαιότερες συνδέσεις με άλλους συνεργάτες φροντίδας, ανθρώπους σαν εσάς που απλά το καταλαβαίνουν», εξήγησε. «Δεν χρειάζεται να υπάρχουν τόσες πολλές εξηγήσεις».

«Εσείς με βοηθήσατε τόσο πολύ. Θέλω να σας ευχαριστήσω. Εκπλήσσομαι που δεν κλαίω, γιατί εκεί πηγαίνω όταν σκέφτομαι τους ανθρώπους που ήταν αυτή η σανίδα σωτηρίας για μένα».

Η Χέμινγκ παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι είναι «δύσκολο να γνωρίζουμε» αν ο ηθοποιός γνωρίζει την κατάσταση και την επιδείνωση της υγείας του.
«Η άνοια είναι δύσκολη», δήλωσε στην εκπομπή «Today». «Είναι δύσκολο για το άτομο που διαγιγνώσκεται, είναι επίσης δύσκολο για την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό για τον Μπρους, ή για μένα, ή για τα κορίτσια μας. Όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, όντως έτσι είναι».

Η Χέμινγκ, η οποία αποκαλεί τον εαυτό της υπερήφανα «σύντροφο φροντίδας» του Γουίλις, δήλωσε ότι το να μάθει τη διάγνωση του συζύγου της «ήταν η ευλογία και η κατάρα».

«Για να καταλάβω επιτέλους τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσω να μπω στην αποδοχή αυτού που είναι. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά το να είμαι ... ενήμερη για το τι συμβαίνει στον Μπρους το κάνει λίγο πιο εύκολο», είπε στο τέλος η Χέμινγκ.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς τρόλεϊ από τις 11:00-17:00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων

«Daniel»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς

Τοπικές βροχές σήμερα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, αίθριος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης