Μελίσα Μπαρέρα για την απόλυσή της από το «Scream 7»: Η σιωπή δεν είναι επιλογή για μένα

Μελίσα Μπαρέρα για την απόλυσή της από το «Scream 7»: Η σιωπή δεν είναι επιλογή για μένα

«Θα συνεχίσω να μιλάω για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την ειρήνη και την ασφάλεια» δήλωσε η ηθοποιός

barrera
Η Μελίσα Μπαρέρα τοποθετήθηκε ως προς τα σχόλια που την έκαναν να απολυθεί από το «Scream 7».

Έγινε γνωστό την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ότι η ηθοποιός απομακρύνθηκε από το καστ του δημοφιλούς franchise των ταινιών τρόμου λόγω ανάρτησης που έκανε, στην οποία έθιξε την κατάσταση στη Γάζα και την οποία το στούντιο παραγωγής χαρακτήρισε αντισημιτική.

Εν συνεχεία, μετά τον τερματισμό της από τις διάσημες ταινίες, η Μπαρέρα αποφάσισε να απαντήσει.

«Πρώτα απ' όλα καταδικάζω τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. Καταδικάζω το μίσος και την προκατάληψη κάθε είδους εναντίον οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων», είπε η 33χρονος ηθοποιός σε μια δήλωση που μοιράστηκε μέσω του Instagram Story της.
Κλείσιμο
Και πρόσθεσε: «Ως Λατίνα, περήφανη Μεξικάνα, αισθάνομαι την ευθύνη του να έχω μια πλατφόρμα που μου επιτρέπει το προνόμιο να ακούγομαι, και ως εκ τούτου προσπάθησα να τη χρησιμοποιήσω για να ευαισθητοποιήσω για θέματα που με ενδιαφέρουν και να προσφέρω τη φωνή μου σε όσους έχουν ανάγκη. Κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη - ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την κοινωνικοοικονομική κατάσταση - αξίζει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και, φυσικά, ελευθερία».

Έπειτα ανέφερε: «Πιστεύω ότι μια ομάδα ανθρώπων ΔΕΝ είναι η ηγεσία τους και ότι κανένα διοικητικό όργανο δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής. Προσεύχομαι μέρα και νύχτα για να μην υπάρχουν άλλοι θάνατοι, για να μην υπάρχει άλλη βία και για ειρηνική συνύπαρξη».

Παρά τον τερματισμό της από την ταινία, ορκίστηκε ότι «θα συνεχίσει να μιλάει για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ειρήνη και την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία».

Κατέληξε στην ανάρτησή της: «Η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή για μένα».

Δείτε την ανάρτηση
barrera_post

Η εταιρεία παραγωγής «Spyglass Entertainment» απέσυρε την Μπαρέρα από το franchise τρόμου αναφέροντας: «Η στάση της Spyglass είναι ξεκάθαρη. Έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή την υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κατάφωρα τα όρια της ρητορικής μίσους».

Η αρχική ανάρτηση της Λατίνα ηθοποιού που οδήγησε στο να απολυθεί έγραφε: «Η Γάζα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τους στριμώχνουν όλους μαζί, χωρίς να ξέρουν πού να πάνε, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς νερό. Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει τίποτα από την Ιστορία. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να παρακολουθούν σιωπηλά όλα αυτά που συμβαίνουν. ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ & ΕΘΝΟΚΆΘΑΡΣΗ».

Φωτογραφία: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε την πόρτα της εξόδου ο Αντώνης Τζανακόπουλος: Νέα συνεδρίαση των «6 συν 6» το πρωί

Temu: Η πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές που ανταγωνίζεται Αmazon και Shein, αλλά αγαπά… τα προσωπικά μας δεδομένα

Κίνα: Μυστηριώδης πνευμονία «χτυπάει» τα παιδιά - Εξηγήσεις ζητά ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης