Μέριλ Στριπ: Η αγαπημένη της ερωτική σκηνή ήταν με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Δεν ήθελα να τελειώσει, λέει

Μέριλ Στριπ: Η αγαπημένη της ερωτική σκηνή ήταν με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Δεν ήθελα να τελειώσει, λέει

Μέχρι την πέμπτη λήψη ήμουν τόσο ερωτευμένη, περιέγραψε η ηθοποιός

out-of-africa-arthrou
Η Μέριλ Στριπ αναλογίστηκε τη διάσημη σκηνή με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία «Out of Africa» του 1985.

Στο ρομαντικό δράμα, η Στριπ πρωταγωνίστησε ως μια Δανή βαρόνη που ερωτεύεται έναν κυνηγό μεγάλων θηραμάτων, τον οποίο υποδύεται ο Ρέντφορντ, ενώ διευθύνει μια φυτεία καφέ στην αποικιακή Νότια Αφρική.

Σε μια αξιομνημόνευτη σκηνή της ταινίας, ο Ρέντφορντ πλένει τρυφερά τα μαλλιά της Στριπ δίπλα σε ένα ποτάμι, ενώ απαγγέλλει στίχους από το ποίημα του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ «The Rime of the Ancient Mariner».

Δείτε την επίμαχη σκηνή
Out of Africa (5/10) Movie CLIP - Shampoo By the River (1985) HD
Κλείσιμο

«Είναι μια σκηνή σεξ κατά κάποιον τρόπο, επειδή είναι τόσο τρυφερή», δήλωσε η 74χρονη ηθοποιός κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης την Τετάρτη στο Théâtre Debussy των Καννών, σύμφωνα με το Variety. «Έχουμε δει τόσες πολλές σκηνές με ανθρώπους να πηδ**** αλλά δεν βλέπουμε αυτό το τρυφερό άγγιγμα, αυτή τη φροντίδα».

Μιλώντας στις Κάννες, η Στριπ θυμήθηκε ότι τα γυρίσματα της σκηνής αρχικά δεν ήταν πολύ ευχάριστα. Σύμφωνα με τη βρετανική Metro, είπε στο κοινό ότι η ίδια και ο Ρέντφορντ, που σήμερα είναι 87 ετών, είχαν προειδοποιηθεί από την παραγωγή να προσέχουν τα επικίνδυνα άγρια ζώα που βρίσκονταν κοντά.

«Είχαμε λιοντάρια, τα οποία είχαμε εισάγει από την Καλιφόρνια και υποτίθεται ότι ήταν μια χαρά, ήμερα. Δεν ήταν», είπε η ηθοποιός, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Και το δεύτερο πράγμα που μας είπαν είναι ότι το ζώο που σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους στην Αφρική είναι ο ιπποπόταμος, αν μπεις ανάμεσα στον ιπποπόταμο και το νερό», πρόσθεσε.

«Οπότε κάναμε γυρίσματα στο ποτάμι και οι ιπποπόταμοι ήταν ακριβώς από πάνω. Δεν ξέρω αν το δείχνουν αυτό στην ταινία, δεν θυμάμαι, αλλά το γνώριζα!», θυμήθηκε η Στριπ.
kxh9TUEMfD6ztha8K5KPP1onaml

Η Στριπ θυμήθηκε ότι ο Ρέντφορντ ανησυχούσε για την ασφάλειά τους και στην αρχή δεν έπλενε καλά τα μαλλιά της.

«Δεν ήταν καλό», παραδέχτηκε.

Ωστόσο, ο μακροχρόνιος κομμωτής και μακιγιέρ της Στριπ, Ρόι Χέλουντ, μπήκε στη μέση και έδειξε πώς έπλενε συνήθως τα μαλλιά της ηθοποιού, κάτι που η Στριπ περιέγραψε ως «το καλύτερο μέρος της ημέρας μου».

«Ο Ρέντφορντ πήρε το μάθημα, και πραγματικά έμαθε και ήταν υπέροχος», θυμήθηκε η Στριπ. «Μέχρι την πέμπτη λήψη ήμουν τόσο ερωτευμένη!».

«Δεν ήθελα να τελειώσει εκείνη η μέρα, ακόμη και παρά τους ιπποπόταμους», ανέφερε.
Σε σκηνοθεσία του Σίντνεϊ Πόλακ, το «Out of Africa» βασίστηκε στο ομώνυμο αυτογραφικό βιβλίο της Κάρεν Μπλίξεν του 1937. Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Στριπ ως καλύτερης ηθοποιού. Τελικά απέσπασε επτά Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Πόλακ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε το 1985 στην εφημερίδα South Florida Sun Sentinel, η Στριπ εξήρε τον Ρέντφορντ, λέγοντας στο περιοδικό ότι τον βρήκε «πολύ γοητευτικό».

«Γνωριστήκαμε πραγματικά μετά την άφιξή του στην Αφρική», είχε πει. «Τον ερωτεύτηκα πάρα πολύ, πράγμα που διευκόλυνε την ερωτική ιστορία. Είναι πραγματικά υπέροχο να δουλεύεις μαζί του. Έχει μια ασυνήθιστη ιδιότητα για έναν άνδρα - έχει έναν πολύ δεκτικό τρόπο και είναι απίστευτα καλός ακροατής. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που οι άνθρωποι συνήθως συνδέουν με τις γυναίκες. Έτσι, για τις γυναίκες, είναι πολύ εύκολο να μιλήσουν μαζί του».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η Ελένη Μπαρουλάκη, η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή σε κοριτσάκι 3,5 ετών - Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 40χρονης στη μέση του δρόμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης