11 διάσημες σκηνές εκτός σεναρίου: Οι ηθοποιοί αυτοσχεδίασαν και το αποτέλεσμα ήταν αριστουργηματικό

Δείτε τα βίντεο με τις αξέχαστες σκηνές

Η μαγεία του σινεμά αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις σκηνές που οι ηθοποιοί αυτοσχεδίασαν, χωρίς σενάριο. Ο αυθορμητισμός και η έκφραση που προκύπτει από τέτοιες στιγμές προσθέτουν μια μοναδική αυθεντικότητα στην ταινία, καθιστώντας τις σκηνές αυτές αξέχαστες. Οι ηθοποιοί, αποδεσμευμένοι από τα όρια του γραπτού λόγου, καταφέρνουν να δημιουργήσουν αλησμόνητες φάσεις που συχνά αναδεικνύουν τον χαρακτήρα τους με τρόπους που ούτε το πιο καλογραμμένο σενάριο δεν θα μπορούσε να επιτύχει.

Μερικές από αυτές τις σκηνές έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς προέκυψαν.

Django Unchained (2012) – Η σκηνή με την αιμορραγία στο χέρι του DiCaprio

Μια από τις πιο διάσημες σκηνές της ταινίας δείχνει τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Leonardo DiCaprio, Calvin Candie, να εκφωνεί μία φορτισμένη ομιλία. Τότε, ο DiCaprio χτυπάει το χέρι του σε ένα τραπέζι με πολλά ποτήρια τόσο δυνατά που σπάει ένα και κόβεται στην πραγματικότητα. Παρά τον τραυματισμό του, συνέχισε να παίζει, με το ματωμένο χέρι σε πρώτο πλάνο. Όπως αποκάλυψε αργότερα σε συνέντευξή του, το χέρι του έσταζε αίμα σε όλο το τραπέζι. Η σκηνή ήταν εντυπωσιακή και μπήκε τελικά στην ταινία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Watch and Chill
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr