Seventeen: Το πρώτο k-pop συγκρότημα στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι

Seventeen: Το πρώτο k-pop συγκρότημα στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι

Το συγκρότημα πέρυσι ξεπέρασε σε πωλήσεις κάθε άλλον ποπ καλλιτέχνη παγκοσμίως, εκτός από την Τέιλορ Σουίφτ

seventeen
Στην κεντρική σκηνή, Pyramid Stage του Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι στην Αγγλία εμφανίστηκε φέτος για πρώτη φορά συγκρότημα της k-pop, οι Seventeen.

Το ανδρικό συγκρότημα, το οποίο έχει 13 μέλη πέρυσι ξεπέρασε σε πωλήσεις κάθε άλλον ποπ καλλιτέχνη παγκοσμίως, εκτός από την Τέιλορ Σουίφτ.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα k-pop συγκρότημα, οι Seventeen δημιουργούν μεγάλο μέρος της μουσικής τους. Λειτουργούν μοναδικά τόσο ως πλήρες σύνολο όσο και σε τρεις υποενότητες: hip-hop, φωνητικά και performance. Κατά τη διάρκεια των συναυλιών και στα άλμπουμ, συνδυάζουν ερμηνείες επιτυχιών στην πλήρη σύνθεσή τους με τραγούδια που ερμηνεύουν ως υποομάδες.
Κλείσιμο
«Σκοπεύουμε να κάνουμε ένα υπέροχο σόου στο πραγματικό στυλ των Seventeen» είπε ο Wonwoo, μέλος του γκρουπ hip-hop, πριν από τη σημερινή συναυλία του στο Γκλάστονμπερι στην εφημερίδα «The Guardian».

Ο Woozi ηγείται του γκρουπ των φωνητικών και είναι ο κύριος τραγουδοποιός των Seventeen. Συνεργάζεται στενά με τον βασικό παραγωγό του γκρουπ, Bumzu, ο οποίος θεωρείται επίσης ως ένας από τους εγκέφαλους της k-pop σκηνής.

Ο Dr Kim Youngdae, Νοτιοκορεάτης κριτικός μουσικής και εθνομουσικολόγος, είπε ότι το συγκρότημα ξεχώρισε λόγω της συνέπειας και της ομαδικής του δουλειάς.
«Ενώ πολλά συγκροτήματα αγωνίζονται να διατηρήσουν την ίδια ενέργεια και το κίνητρο με την πάροδο του χρόνου, οι Seventeen κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μουσικά, είναι πάντα πολύ σταθεροί, ικανοί να προσαρμοστούν σε διάφορα είδη» εξήγησε.

Η επιτυχία του συγκροτήματος όλα αυτά τα χρόνια παραμένει σταθερή. Το πρώτο τους EP, «17 Carat» κυκλοφόρησε το 2015 και πούλησε περίπου 1.600 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα. Το 2023 πουλήθηκαν περισσότερα από 4,55 εκατομμύρια αντίτυπα του μίνι άλμπουμ τους «FML. Έγινε το k-pop άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Οι Seventeen έχουν μάνατζερ την Pledis Entertainment, θυγατρική της Hybe Corporation, του δυναμικού γίγαντα της ψυχαγωγίας πίσω από τους superstars της k-pop, BTS.

Οι πιστοί θαυμαστές τους σε όλο τον κόσμο είναι γνωστοί ως «Carats».
Οι Seventeen ανακηρύχθηκαν επίσημα πρώτοι Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της UNESCO για τη Νεολαία.

Οι Seventeen και η Εθνική Επιτροπή της Νότιας Κορέας για την UNESCO συνεργάζονται στην εκστρατεία #Going Together από τον Αύγουστο του 2022 για να προωθήσουν τη σημασία της εκπαίδευσης και να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στο επόμενο κεφάλαιο της εκστρατείας «Going Together», οι Seventeen θα κάνουν δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο από κοινού πρόγραμμα «Global Youth Grant Scheme» με την UNESCO.

Το συγκρότημα ίδρυσε πρόσφατα δύο κέντρα κοινοτικής μάθησης στο Ανατολικό Τιμόρ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή της Κορέας για την UNESCO. Το συγκρότημα συνδυάζει ένα μείγμα ειδών, όπως K-pop, synth-pop, hip hop, R&B και EDM. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Spotify, το συγκρότημα έχει 6.738.002 streams σε μηνίαια βάση στα διάφορα τραγούδια, EP και άλμπουμ του.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: «Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους Δημοκρατικούς – Γιατί είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ο Μπάιντεν

Τροχαίο στην Κάρυστο: Ξεσπούν η θεία και η γιαγιά του 16χρονου που παρασύρθηκε από νταλίκα - «Πήγε για καφέ και δεν γύρισε ποτέ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης