Μόνικα Μπελούτσι: Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου

Θεωρώ ότι εσείς, οι Έλληνες, είστε πολύ κοντά στην ιταλική κουλτούρα, πρόσθεσε - Δείτε το βίντεο

Αφού παρέλαβε το βραβείο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, η Μόνικα Μπελούτσι έκανε μερικές δηλώσεις στον Alpha, εκφράζοντας μεταξύ άλλων, την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για την Ελλάδα.

Ερωτηθείσα για την εμπειρία που έχει αποκομίσει, τόσο από τις διακοπές της στην Ελλάδα, όσο και από την παράστασή της στο Ηρώδειο πριν λίγα χρόνια για τον μονόλογο που αφορούσε τη Μαρία Κάλλας, η ηθοποιός απάντησε: «Είναι μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ… Διότι αυτό το θέατρο με έκανε να ζήσω ένα όνειρο. Ήμουν τόσο ευτυχισμένη που είχα την ευκαιρία να παίξω σε αυτή την παράσταση με τις επιστολές και τις μνήμες της Μαρίας Κάλλας σε ένα θέατρο με τέσσερις χιλιάδες θεατές κάθε βράδυ. Ήταν μία μαγική στιγμή, με το φεγγάρι και τους ανθρώπους γεμάτους θαλπωρή».

Δείτε το βίντεο

Η Μόνικα Μπελούτσι συνέχισε να περιγράφει τα συναισθήματα ζεστασιάς που την «πλημμυρίζουν» όταν βρίσκεται στη χώρα, με την οποία όπως επισήμανε, έχει δεθεί.

«Ένιωσα μεγάλη ζεστασιά ολόγυρά μου, η οποία μου έδωσε τη δύναμη να παίξω διότι ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα σε ένα θέατρο με τόσο πολύ κόσμο. Ένιωσα μοναδική συγκίνηση. Η Ελλάδα είναι μία χώρα, με την οποία έχω δεθεί πολύ έντονα» σχολίασε η η Ιταλίδα σταρ.

«Έχει ένα θαυμάσιο φως, το οποίο μου θυμίζει το φως της Ρώμης, που αγαπώ όσο κανένα άλλο. Έπειτα είναι και οι άνθρωποι. Θεωρώ ότι εσείς, οι Έλληνες, είστε πολύ κοντά στην ιταλική κουλτούρα. Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου» πρόσθεσε και τέλος, εξέφρασε την επιθυμία της να έρθει ξανά, κάτι που δεν αποκλείεται μιας και σχεδόν κάθε χρόνο, κάνει διακοπές στην Πάρο.

«Μόλις μπορέσω σίγουρα δεν θα διστάσω να ξαναέρθω. Διότι έζησα μία από τις ωραιότερες εμπειρίες, την οποία θα κρατήσω σε όλη μου τη ζωή ως παντοτινή ανάμνηση» είπε η Μόνικα Μπελούτσι.

Παλιότερη αναφορά της Μπελούτσι στην Ελλάδα
Πριν μερικά χρόνια, σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Νίκο Μουτσινά είχε αναφερθεί ξανά στις ομοιότητες που παρατηρεί ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ιταλούς, ενώ είχε επισημάνει την επιθυμία της να μάθει ελληνικά.

«Θα ήθελα πολύ να καταλαβαίνω την γλώσσα σας, είναι πολύ όμορφη! Πρέπει να πω ότι εμπνεύστηκα από την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, ανάμεσα στην ντίβα και την σπουδαία γυναίκα, αλλά και την ίδια στιγμή μια γυναίκα με απλή καρδιά. Πιστεύω ότι αυτή της η προσωπικότητα δημιουργεί έναν χαρακτήρα τόσο ανθρώπινο, και γι’ αυτό ήταν τόσο δυνατή, τόσο θαρραλέα, και την ίδια στιγμή τόσο ευαίσθητη και εύθραυστη, τόσο ευάλωτη, και γι’ αυτό είναι πηγή έμπνευσης ακόμα και σήμερα» είχε πει η Μόνικα Μπελούτσι.


«Μ’ αρέσει πάρα πολύ η ενέργεια στην Αθήνα»
Στην παρατήρηση ότι είναι τόσο όμορφη, αλλά ήρεμη, απάντησε χαριτολογώντας: «... Αλλά είμαι Ιταλίδα! Οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες! Είμαστε παρόμοιοι, πολύ ήρεμοι και γλυκοί, αλλά μπορούμε να γίνουμε και πολύ παθιασμένοι. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η μεσογειακή κουλτούρα είναι τόσο όμορφη, επειδή είμαστε απρόβλεπτοι».
 
«Στην Αθήνα δεν έχω έρθει πολλές φορές, αλλά μ’ αρέσει πάρα πολύ η ενέργεια εδώ, η μεσογειακή και ανατολίτικη ενέργεια, με την Ακρόπολη στη μέση. Έχω πάει πολλές φορές σε κάποια νησιά, για παράδειγμα στην Πάρο και την Αντίπαρο. Τι να πω; Όλοι ξέρουμε πόσο μαγικά και όμορφα είναι η φύση, το απίθανο γαλάζιο, το φως, τι άλλο μπορώ να πω; Επίσης, αυτό που μου αρέσει στην Ελλάδα είναι η αίσθηση της ζωής» ανέφερε σε άλλο σημείο, μιλώντας για τις εν Ελλάδι εμπειρίες της.





Ειδήσεις σήμερα:

Αίθριος ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας


Σώοι απεγκλωβίστηκαν δύο περιπατητές από δύσβατο σημείο στην Καστοριά


Δείτε βίντεο: Επισκέφτηκε τους Τούρκους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό ο Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr