Χάλι Μπέρι: Θυμάται την αποτυχία του Catwoman - Μισούσα που όλα φορτώθηκαν σε μένα, είπε

Χάλι Μπέρι: Θυμάται την αποτυχία του Catwoman - Μισούσα που όλα φορτώθηκαν σε μένα, είπε

Το φιλμ του 2004 είχε απογοητευτικές εισπράξεις στο box office και δέχτηκε καταστροφικές κριτικές, ενώ η ηθοποιός κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο για την ερμηνεία της 

hally_berry_-_catwoman_01
Η Χάλι Μπέρι αναπολεί την απογοητευτική εισπρακτική και κριτική επίδοση του «Catwoman», στο οποίο πρωταγωνίστησε, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας και δήλωσε ότι αισθάνεται ακόμα τον αντίκτυπό της.

Σε μια συνέντευξη στο Entertainment Weekly -στην οποία συμμετείχαν επίσης ο σκηνοθέτης της ταινίας «Pitof», η παραγωγός Ντενίζ Ντι Νόβι και ο σεναριογράφος Τζον Μπρανκάτο - η 57χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε ότι «δεν της άρεσαν [οι αντιδράσεις]» και ότι ήταν δύσκολο να τις διαχειριστεί παρά το γεγονός ότι ήταν «συνηθισμένη να αψηφά τα στερεότυπα και να βρίσκει διέξοδο από το μηδέν».
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την άφησε να την καταβάλει. «Δεν ήθελα να το αντιμετωπίσω χαλαρά, αλλά πήγα και πήρα αυτό το Χρυσό Βατόμουρο, γέλασα με τον εαυτό μου και συνέχισα να προχωράω», δήλωσε η Μπέρι. «Δεν με εκτροχίασε, επειδή αγωνίστηκα ως μαύρη γυναίκα σε όλη μου τη ζωή».

Κλείσιμο
«Λίγη κακή δημοσιότητα για μια ταινία; Δεν μου άρεσε, αλλά δεν επρόκειτο να σταματήσει τον κόσμο μου ή ναμε σταματήσει από το να κάνω αυτό που αγαπώ να κάνω», συνέχισε.

Επικαλούμενη την «έμφυτη ανθεκτικότητά» της ως μαύρη γυναίκα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε σχετικά με τις αντιδράσεις ότι «μισούσε το γεγονός ότι όλα φορτώθηκαν σε μένα» και πρόσθεσε: «Και μισώ το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, είναι η αποτυχία μου».

«Ξέρω ότι μπορώ να το αντέξω. Εξακολουθώ να έχω καριέρα 20 χρόνια μετά. Είναι απλώς μέρος της ιστορίας μου», δήλωσε η Μπέρι. «Δεν πειράζει, και έχω κουβαλήσει και άλλες αποτυχίες και επιτυχίες. Οι άνθρωποι έχουν απόψεις και μερικές φορές είναι πιο δυνατές από άλλες. Απλά πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι».
x7fK0oOUX8Ks1B1lZsACmCXUybI

Παρά την κριτική υποδοχή της ταινίας, ο «Pitof» δήλωσε στο EW ότι το«Catwoman» ήταν «μπροστά από την εποχή του», καθώς «ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα υπερήρωας [της εποχής], οπότε ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για αυτού του είδους την ταινία».

«Τώρα, μετά από κάποια βασικά κινήματα, έχουμε περισσότερη ποικιλομορφία και συμμετοχικότητα», σημείωσε ο σκηνοθέτης. «Το νεότερο κοινό βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και είναι πολύ πιο ανοιχτό. Τότε, οι οπαδοί των κόμικς μισούσαν την ταινία επειδή η ταινία δεν περιελάμβανε τον Μπάτμαν - με μια νέα γενιά, δεν είναι πρόβλημα».

Όταν το «Catwoman» βγήκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους το 2004, οι κριτικοί την επέκριναν ως «κουρασμένη και ξεπερασμένη», με το The Hollywood Reporter να γράφει: «Οι σεναριακοί διάλογοι σε κάνουν να επιθυμείς το κουμπί σίγασης».

Η ταινία απέφερε 82,4 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office με προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Box Office Mojo, και σήμερα έχει βαθμολογία 8% στο Rotten Tomatoes.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Μπέρι αστειεύτηκε στο Twitter σχετικά με τους θαυμαστές που ανακάλυψαν ξανά την υπερηρωική ταινία.

Όταν ένας θαυμαστής έγραψε: «Λυπάμαι, αλλά η Χάλι Μπέρι έσκισε στον ρόλο της Catwoman, δεν ξέρω γιατί οι άνθρωποι μισούν αυτή την ταινία, είναι εξωφρενική. Την λατρεύω», η Μπέρι απάντησε: «Βλέπω όλη την αγάπη για το Catwoman, σε όλους. Πού ήσασταν εσείς πριν από 17 χρόνια;».

Ειδήσεις σήμερα:

Λάβρος ο Καρτερός κατά Κασσελάκη μετά την αποχώρηση Δραγασάκη: Θα πνιγεί στις ίδιες του τις αντιφάσεις

Με κόκκινο μπικίνι η Ελένη Βουλγαράκη, «α ρε Φώτη τι περνάς» της γράφουν

Αποζημίωση $2 εκατ. σε οικογένεια Ελληνοαμερικανού για τα θανάσιμα εγκαύματα από ντους με νερό θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης