Πρισίλα Πρίσλεϊ: Αγωγή σε πρώην συνεργάτιδά της– Υποστηρίζει ότι υπέστη οικονομική κακοποίηση

Πρισίλα Πρίσλεϊ: Αγωγή σε πρώην συνεργάτιδά της– Υποστηρίζει ότι υπέστη οικονομική κακοποίηση

Η πρώην σύζυγος του Έλβις ισχυρίζεται ότι μια γυναίκα ονόματι Μπριγκίτε Κρουζ την εκμεταλλεύτηκε και έκλεψε 1 εκατομμύριο δολάρια

presley_12
Θύμα οικονομικής κακοποίησης φέρεται να έπεσε η Πρισίλα Πρίσλεϊ. Ο δικηγόρος της, Μάρτι Σίνγκερ, κατέθεσε αγωγή υποστηρίζοντας ότι μια γυναίκα ονόματι Μπριγκίτε Κρουζ, μεταξύ άλλων, την εκμεταλλεύτηκε και έκλεψε 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το PEOPLE.

Σε δήλωσή της προς το PEOPLE, η νομική ομάδα της Κρουζ δήλωσε: «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε επειδή δεν έχει επιδοθεί στον δικηγόρο αντίγραφο της αγωγής. Ειδοποιήσαμε τους δικηγόρους της κ. Πρίσλεϊ ότι δεν έχουμε αντίγραφο αυτής της αγωγής, αλλά δεν έχουν απαντήσει».

Στην αγωγή – η οποία κατονομάζει επίσης τους Κέβιν Φιάλκο, Βαχέ Σισλιάν, Λιν Γουόκερ Ράιτ και Priscilla Presley Partners – η Πρίσλεϊ ισχυρίζεται ότι η Κρουζ, ιδρύτρια της Kruse GWS Auctions, ήλεγχε τα οικονομικά της Πρίσλεϊ και την ανάγκασε σε μια «μορφή υποταγμένης δουλείας», «κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, απομονώνοντάς την από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή της και εξαπατώντας την να πιστέψει ότι θα τη φρόντιζαν (προσωπικά και οικονομικά)».
Κλείσιμο
«Έπεισαν την [Πρισίλα] ότι όλοι οι πρώην σύμβουλοί της ήταν είτε δόλιοι είτε ανίκανοι και ότι άφηνε εκατομμύρια δολάρια στο τραπέζι ως αποτέλεσμα της κακής διαχείρισής τους», αναφέρεται στα έγγραφα.

Τα έγγραφα υποστηρίζουν ότι «απομονώνοντάς την και βυθίζοντας τους εαυτούς τους σε κάθε πτυχή της ζωής της, οι εναγόμενοι κατάφεραν να παρακινήσουν με δόλιο τρόπο την [Πρισίλα] να τους δώσει πληρεξούσιο, έλεγχο της οικογένειάς της και των προσωπικών της καταπιστευμάτων και έλεγχο των τραπεζικών της λογαριασμών».

Η 79χρονη Πρισίλα γνώρισε την Κρουζ μέσω κοινών γνωριμιών για να συζητήσουν την επιχείρηση της Κρουζ που πουλούσε αναμνηστικά του Elvis, σύμφωνα με την αγωγή. Στη συνέχεια, η Κρουζ φέρεται να «βυθίστηκε γρήγορα» στη ζωή της Πρισίλα και άρχισαν να εργάζονται μαζί από το τέλος του 2021. Μόλις η Πρισίλα έχασε την εμπιστοσύνη στους επί μακρόν συμβούλους της, η Κρουζ φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στα οικονομικά της Πρισίλα και οι νέοι σύμβουλοί της – τους οποίους επέλεξε η Κρουζ – «ψευδώς» είπαν στην Πρισίλα ότι ήταν οικονομικά ασταθής και ότι «δεν θα επιβίωνε χωρίς τη δυνατότητά τους να εκμεταλλευτούν το όνομα, την εικόνα και την εικόνα της για λογαριασμό της», αναφέρεται στα έγγραφα.

Ακολουθώντας τις συμβουλές της Κρουζ, η Πρισίλα ισχυρίζεται ότι δημιούργησε εταιρείες όπου οι συνεργάτες της λάμβαναν το 80% του εισοδήματός της και της έμεναν μειοψηφικά μερίδια στην εταιρεία. Ισχυρίζεται επίσης ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα από τη βιογραφική ταινία «Priscilla» που σκηνοθέτησε η Σοφία Κόπολα.
Σε μια άλλη περίπτωση, η Πρισίλα ισχυρίζεται ότι επρόκειτο να λάβει μερίδιο ιδιοκτησίας σε μια εταιρεία καλλυντικών, αλλά οι πρώην συνέταιροί της συμβιβάστηκαν με μια προκαταβολή 300.000 δολαρίων, με τα χρήματα να κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έλεγχαν.

Η Πρισίλα ισχυρίζεται επίσης ότι οι κατηγορούμενοι απέσυραν 40.000 δολάρια από τον τραπεζικό λογαριασμό του γιου της, Ναβαρόνε Γκαρσία, χωρίς «νόμιμο λόγο» και δεν ενημέρωσαν κανένα από τα μέρη για την ανάληψη.

Η Πρίσλεϊ επιδιώκει να ακυρωθούν οι άδειες και οι συμβάσεις λειτουργίας των «εικονικών εταιρειών», να εμποδίσει τους κατηγορουμένους να έχουν πρόσβαση στους οικονομικούς της λογαριασμούς και να τους καταστήσει «υπεύθυνους για τις παράνομες ενέργειές τους».

«Χειραγώγησαν και εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη διάρκεια εξαιρετικά ευάλωτων στιγμών στη ζωή της (συμπεριλαμβανομένου του θανάτου της κόρης της), σε μια προσπάθεια να πλουτίσουν οι ίδιοι», αναφέρει η κατάθεση.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Τα εγκληματικά συγκοινωνούντα δοχεία που «προστάτευαν» επιχειρηματίες και «μπουρλότιαζαν» μαγαζιά – Συνομιλίες «φωτιά»

50 χρόνια από την εισβολή με Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Κύπρο - Μνημόσυνα στις ελεύθερες περιοχές

Σκληρό πόκερ Δημοκρατικών με τον Μπάιντεν – Θέλει να επιστρέψει στην κούρσα ενώ 35 στελέχη τού δείχνουν την έξοδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης