Μπέλα Χαντίντ: Απαντάει στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas - Έπρεπε να είχα κάνει περισσότερη έρευνα

Μπέλα Χαντίντ: Απαντάει στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas - Έπρεπε να είχα κάνει περισσότερη έρευνα

Διαφημιστική καμπάνια της αθλητικής μάρκας ήθελε να τιμήσει την 52η επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, στους οποίους σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός

hadid_01
Η Μπέλα Χαντίντ μίλησε για τη συμμετοχή της στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου που προκάλεσε οργή στον κόσμο.

Τη Δευτέρα, το μοντέλο δημοσίευσε ένα μήνυμα σε story της στο Instagram, εκφράζοντας την «απογοήτευσή της για την έλλειψη ευαισθησίας που υπήρξε σε αυτή την καμπάνια».

«Ποτέ δεν θα συμμετείχα εν γνώσει μου σε οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους», έγραψε.
Κλείσιμο
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αθλητική μάρκα παρουσίασε μια διαφήμιση με τη Χαντίντ να κρατά ένα «κλασικό» αθλητικό παπούτσι από τη δεκαετία του '70 για να τιμήσει την 52η επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου.

Εκείνοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στιγματίστηκαν από τραγωδία, όταν 11 Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός σκοτώθηκαν από μια παλαιστινιακή μαχητική ομάδα.

Η Χαντίντ - η οποία δήλωσε «σοκαρισμένη» και «αναστατωμένη» από τον παραλληλισμό - ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε καμία γνώση της ιστορικής σύνδεσης με τα φρικτά γεγονότα του 1972». «Η ομάδα μου θα έπρεπε να γνωρίζει, η Adidas θα έπρεπε να γνωρίζει και εγώ θα έπρεπε να έχω κάνει περισσότερη έρευνα ώστε να γνωρίζω και να καταλαβαίνω κι εγώ και να μιλήσω», πρόσθεσε.

Η Adidas έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για την καμπάνια και τον «αρνητικό αντίκτυπο» στην 27χρονη Χαντίντ και τα υπόλοιπα μοντέλα που συμμετείχαν.

«Συνεχίζουν να γίνονται συνδέσεις με την τρομερή τραγωδία που συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου λόγω της πρόσφατης καμπάνιας μας SL72», ανέφερε η μάρκα παπουτσιών σε μια δήλωση σε story της στο Instagram της Adidas Originals. «Αυτές οι συνδέσεις δεν είναι σκόπιμες και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή αγωνία που προκλήθηκε σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

Δείτε το story της Χαντίντ
Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-07-30_101135

Η Χαντίντ - της οποίας ο πατέρας, Μοχάμεντ Χαντίντ, είναι Παλαιστίνιος - είναι ακτιβίστρια σχετικά με παλαιστινιακά θέματα και κατήγγειλε τη σύνδεση της εκστρατείας με την «απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού».

«Η Παλαιστίνη δεν είναι συνώνυμο της τρομοκρατίας», έγραψε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, «και αυτή η εκστρατεία ανέδειξε ακούσια ένα γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε». Και συνέχισε: «Είμαι μια περήφανη Παλαιστίνια και ο πολιτισμός μας έχει πολλά περισσότερα από αυτά με τα οποία ταυτίστηκαν την τελευταία εβδομάδα».

Η Χαντίντ αρνήθηκε επίσης ότι είναι αντισημίτρια, γράφοντας: «Ο αντισημιτισμός δεν έχει καμία θέση στην απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού». «Θα υποστηρίζω πάντα την ειρήνη έναντι της βίας, οποιαδήποτε μέρα», πρόσθεσε. «Το μίσος δεν έχει θέση εδώ και θα υπερασπίζομαι για πάντα όχι μόνο τον λαό μου, αλλά κάθε άνθρωπο παγκοσμίως».


Φωτογραφία: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση σε Πετριές και Κριεζά

Πρώην στρατιωτικός κατηγορείται ότι κυνήγησε την αδερφή του με μαχαίρι και το πέταξε στην πλάτη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης