R. Kelly: Απαιτεί να αναιρεθεί η καταδίκη του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ο ράπερ ισχυρίζεται ότι οι φερόμενες πράξεις του συνέβησαν πριν από δεκαετίες και οι κατηγορίες έχουν συνεπώς παραγραφεί

Ο R. Kelly ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρει την καταδίκη του για κατοχή παιδικής πορνογραφίας και σωματεμπορία που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, καθώς ισχυρίζεται ότι οι φερόμενες πράξεις του συνέβησαν πριν από δεκαετίες και οι κατηγορίες έχουν παραγραφεί.

Όταν ο R. Kelly κατηγορήθηκε το 2020 για κατοχή παιδικής πορνογραφίας και συμμετοχή σε σεξουαλικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια στα μέσα και τέλη της δεκαετίας του 1990, υποστήριξε ότι η παραγραφή είχε ήδη παρέλθει.

Όμως, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ένας νόμος του 2003 - ο λεγόμενος νόμος «PROTECT Act» - κατέστησε την παραγραφή αόριστη για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων.
Ουσιαστικά, η δικηγόρος του Kelly, Τζένιφερ Μποντζιάν, υποστηρίζει ότι επειδή η συμπεριφορά για την οποία ο ράπερ βρίσκεται στη φυλακή συνέβη τη δεκαετία του '90 αλλά ο νόμος «PROTECT Act» δεν ψηφίστηκε μέχρι το 2003, η διευρυμένη παραγραφή του νόμου δεν ισχύει για τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο νόμος «PROTECT Act» παρατείνει επ' αόριστον την παραγραφή για φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν μετά την έναρξη ισχύος του νόμου το 2003, αλλά το Κογκρέσο δεν συμπεριέλαβε ρητά ρήτρα που να επιτρέπει την εφαρμογή του νόμου σε φερόμενες συμπεριφορές που διαπράχθηκαν πριν από το 2003.

Υπενθυμίζεται ότι ο Kelly καταδικάστηκε για έξι από τις 13 κατηγορίες το 2020 - τρεις για παιδική πορνογραφία και τρεις για κατηγορίες για παρακίνηση ανηλίκων σε σεξουαλική επαφή. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και διατάχθηκε να καταβάλει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ως αποζημίωση στα φερόμενα ως θύματά του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει τους επόμενους μήνες αν θα εκδικάσει την έφεση του Kelly.

Φωτογραφία: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση σε Πετριές και Κριεζά

Πρώην στρατιωτικός κατηγορείται ότι κυνήγησε την αδερφή του με μαχαίρι και το πέταξε στην πλάτη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr