Ρίτσαρντ Γκιρ: Αστειεύεται ότι δεν είχε «καμία χημεία» με την Τζούλια Ρόμπερτς στο Pretty Woman

Ο ηθοποιός μοιράστηκε μερικές αναμνήσεις του από την επιτυχημένη ταινία του 1990

Ήταν μια ταινία που εδραίωσε τον Ρίτσαρντ Γκιρ ως έναν από τους πιο γοητευτικούς πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, αλλά ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι έχει πολύ καιρό να δει το «Pretty Woman».

Ο σταρ μίλησε σε ένα masterclass στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την Κυριακή για την τέχνη του κινηματογράφου μέσω της υποκριτικής, του σεναρίου, του φωτισμού, της μουσικής και της μεταγλώττισης.

Κάποια στιγμή, προβλήθηκε μια σκηνή από την επιτυχημένη ρομαντική κωμωδία του 1990, όπου ο χαρακτήρας του Γκιρ, ο Έντουαρντ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, παίζει στο πιάνο όταν μπαίνει η εργάτρια του σεξ, Βίβιαν, (Τζούλια Ρόμπερτς). Ακολουθεί μια καυτή σκηνή με τον Έντουαρντ να γδύνει τη Βίβιαν και να την βάζει πάνω στο πιάνο, ψηλαφώντας το στήθος της.
«Εννοώ, δεν υπάρχει χημεία», αστειεύτηκε ο ηθοποιός, προκαλώντας τα γέλια του κοινού. «Αυτός ο ηθοποιός και αυτή η ηθοποιός προφανώς δεν είχαν καμία χημεία μεταξύ τους... Έχω πολύ καιρό να το δω αυτό. Αυτή είναι μια σέξι σκηνή». Αλλά παρά τις σπίθες, ακόμη και ο Γκιρ εξομολογήθηκε ότι πιστεύει ότι ο χαρακτήρας του ήταν δεν ήταν καθόλου καλογραμμένος: «Ήταν βασικά ένα κοστούμι και ένα καλό κούρεμα», είπε.

Η σκηνή αυτοσχεδιάστηκε για να συμπεριλάβει το ταλέντο του ίδιου του ηθοποιού στο πιάνο, αποκάλυψε επίσης ο Γκιρ, περιγράφοντας μια συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ. «Και ο Γκάρι μου είπε: "Τι κάνεις αργά το βράδυ σε ένα ξενοδοχείο;"», είπε. «Και είπα, "Λοιπόν, συνήθως έχω τζετ λαγκ, [αυτή] θα ήταν η ώρα που βρίσκομαι σε ένα ξενοδοχείο. Οπότε είμαι ξύπνιος όλη τη νύχτα και συνήθως υπάρχει κάπου μια αίθουσα χορού ή ένα μπαρ, και βρίσκω ένα πιάνο και παίζω πιάνο». Είπε: «Λοιπόν, ας κάνουμε κάτι με αυτό. Οπότε βασικά αυτοσχεδιάσαμε αυτή τη σκηνή και είπε: "Παίξε κάτι με διάθεση". Εγώ απλά άρχισα να παίζω κάτι μελαγχολικό που ήταν η εσωτερική ζωή αυτού του χαρακτήρα».

Πριν από την προβολή του κλιπ, αστειεύτηκε επίσης σχετικά με την υποδοχή της ταινίας. «Πρόκειται για μια ταινία, μια πολύ μικρή ταινία ενός υπέροχου σκηνοθέτη ονόματι Γκάρι Μάρσαλ», ξεκίνησε ο Γκιρ. «Αλλά διασκεδάζαμε κάνοντας αυτή τη μικρή μικροσκοπική ταινία. Δεν ξέραμε αν κάποιος θα έβλεπε ποτέ αυτή τη μικρή μικροσκοπική ταινία. Κανείς δεν θα έδινε ποτέ σημασία σε αυτή τη μικρή μικροσκοπική ταινία».

Μέχρι το 2024, το «Pretty Woman» έχει αποφέρει πάνω από 460 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ κατά την κυκλοφορία του ήταν η πέμπτη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ζωή του Δάνη Κατρανίδη: Οι τρεις γάμοι, ο έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Νετανιάχου: Όποιος δολοφονεί ομήρους, δεν θέλει συμφωνία


Μωραΐτης κατά Ζανέτ Τσίπρα: Αχ, να ‘ξερες για τον αδερφό σου και αυτό το «μόρφωμα» τι αβαρίες κάναμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr