Τέιλορ Σουίφτ: Μπορεί να παίξει ρόλο στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών;

Ο Τραμπ είναι και επίσημα τελειωμένος, γράφουν αφού η νούμερο 1 τραγουδίστρια στον κόσμο δήλωσε δημόσια την υποστήριξή της στην Κάμαλα Χάρις

Η Τέιλορ Σουίφτ δήλωσε την υποστήριξή της στην Κάμαλα Χάρις δημόσια, μέσα από το προφίλ της στο Instagram.

Από την ώρα που η τραγουδίστρια ανέβασε το post στο Instagram της, τα διεθνή media αναπαράγουν την είδηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι η 34χρονη νούμερο 1 καλλιτέχνις στον κόσμο, είναι ίσως το πιο δυνατό «χαρτί» της Χάρις για τις προεδρικές εκλογές έναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγους μήνες πριν, ο Guardian είχε αναφερθεί στον αντίκτυπο που θα είχε η τότε ενδεχόμενη τοποθέτηση της Σουίφτ για τις εκλογές.

«Η ικανότητά της να κάνει τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν αναδείχθηκε έντονα μόλις πέρυσι» έγραψε το δημοσίευμα για να προσθέσει: «Σε μια σύντομη ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Instagram το 2023, η κυρία Σουίφτ ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια τότε υποστηρικτές της να ψηφίσουν και συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο Vote.org. Ο ιστότοπος σημείωσε 35.252 νέες εγγραφές εκείνη την ημέρα».

Την ίδια ώρα, ο κόσμος στα social media δεν σταματά να σχολιάζει ότι «η Τέιλορ σφράγισε το εκλογικό αποτέλεσμα».


Η επιρροή της Σουίφτ στον κόσμο
Η επιρροή της Τέιλορ Σουίφτ σε διεθνές επίπεδο είναι αναμφίβολη. Σήμερα θεωρείται η νούμερο 1 τραγουδίστρια παγκοσμίως, εδραιώνοντας τη θέση της ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα όλων των εποχών.

Η περιοδεία της Eras Tour έγινε το πιο επιτυχημένο και εμπορικό tour στην ιστορία της μουσικής, την ίδια ώρα που τα hits της βρίσκονται στην κορυφή των charts. Τέλος, οι φαν της Τείλορ Σουίφτ απαριθμούνται σε πολλά εκατομμύρια -ίσως και τα περισσότερα που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένας καλλιτέχνης. Μόνο στο Instagram έχει πάνω από 280 εκατ. φίλους και ήδη σχεδόν 6 εκατ. έχουν κάνει like στο post υποστήριξης στην Κάμαλα Χάρις.

«Ο Τραμπ είναι και επίσημα τελειωμένος» σχολιάζουν, μεταξύ άλλων στο Twitter - X. «Σουίφτις βγείτε και ψηφίστε, η Τέιλορ μίλησε» γράφει μια φαν.

Δείτε περισσότερα σχόλια στο Twitter - X


Η ανάρτηση υπέρ της Κάμαλα Χάρις

Αφού παρακολούθησε το  ντιμπέιτ της υποψηφίου των Δημοκρατικών με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ, η Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την Χάρις.

«Θα ρίξω την ψήφο μου στην Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουολς στις εκλογές του 2024» έγραψε η Σουίφτ στην ανάρτησή της στο Instagram προς τους 283 εκατομμύρια followers της.

«Ψηφίζω Χάρις γιατί μάχεται για τα δικαιώματα και τους στόχους που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν μαχητή να τους υπερασπιστεί. Εκτιμώ ότι είναι μια σταθερής και χαρισματική ηγέτης και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα για την χώρα αυτή αν οδηγός μας είναι η σύνεση και όχι το χάος» πρόσθεσε στην ανάρτησή της η Σουίφτ.

Η τραγουδίστρια, η οποία κατά ορισμένους αναλυτές μπορεί και να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα για το αποτέλεσμα των εκλογών χάρη στη δημοφιλία της, υπέγραψε την ανάρτησή της με τις λέξεις «Άτεκνη ιδιοκτήτρια γάτας» (Childless Cat Lady στο πρωτότυπο) απαντώντας έτσι εμμέσως σε όσα έχει υποστηρίξει ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, JD Βανς.

Η ανάρτηση της Τέιλορ Σουίφτ



Όλη η ανάρτηση της Τέιλορ Σουίφτ

Όπως πολλοί από εσάς, παρακολούθησα το ντιμπέιτ απόψε. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τα θέματα που συζητώνται και τις θέσεις των δύο υποψηφίων υποψήφιοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ως ψηφοφόρος, φροντίζω να παρακολουθώ και να διαβάζω ό,τι μπορώ σχετικά με τις προτεινόμενες πολιτικές και τα σχέδιά τους για αυτή τη χώρα.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι μια εικόνα τεχνητής νοημοσύνης μου που παρουσιαζόταν να στηρίζει ψευδώς την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. Πραγματικά μου ξύπνησε τους φόβους μου γύρω από την Τενχητή Νοημοσύνη και τους κινδύνους της παραπληροφόρησης. Μετά από αυτό έφτασα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ ξεκάθαρη σχετικά με τις σκέψεις μου για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος. Ο απλούστερος τρόπος για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης είναι η αλήθεια.

Θα ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουολς στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ψηφίζω την @kamalaharris επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τους σκοπούς που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν πολεμιστή για να τους υπερασπιστεί. Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, χαρισματική ηγέτης και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η σύνεση και όχι το χάος. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από την επιλογή του συνυποψηφίου της @timwalz, ο οποίος υπερασπίζεται εδώ και δεκαετίες τα δικαιώματα των LGBTQ+, την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της.

Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου. Η έρευνά σας είναι δική σας και η επιλογή είναι δική σας. Θέλω επίσης να πω, ειδικά στους ψηφοφόρους που ψηφίζουν για πρώτη φορά: Να θυμάστε ότι για να ψηφίσετε, πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι! Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ψηφίζετε νωρίς.

Με αγάπη και ελπίδα,

Taylor Swift
Childless Cat Lady

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr