Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Κράτησε τη σορό του γιου της στο σπίτι για δύο μήνες μετά την αυτοκτονία του

Η σοκαριστική αποκάλυψη ήρθε στο φως μέσω των απομνημονευμάτων της

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ ήταν τόσο συντετριμμένη από την αυτοκτονία του 27χρονου γιου της Μπέντζαμιν Κίου που κράτησε το σώμα του στο σπίτι της για δύο μήνες μετά τον θάνατό του.

Αυτή είναι μόνο μία από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις από το νέο βιβλίο απομνημονευμάτων της Πρίσλεϊ, «From Here to the Great Unknown», το οποίο ολοκλήρωσε η κόρη της Ράιλι Κίου μετά τον θάνατο της 54χρονης τον Ιανουάριο του 2023.

Στο βιβλίο, η Πρίσλεϊ περιέγραψε ότι έπρεπε να αναγκάσει τον εαυτό της να παλέψει για να μείνει ζωντανή για τα υπόλοιπα παιδιά της, τη Ράιλι και τις δίδυμες Χάρπερ και Φίνλεϊ Λόκγουντ, που είναι τώρα 16 ετών. Αυτό σήμαινε ότι δεν αποχαιρέτησε αμέσως τον Μπέντζαμιν, εν μέρει επειδή δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα τον θάψει στη Χαβάη ή στην Γκρέισλαντ, το κτήμα στο Μέμφις όπου πέθανε και είναι θαμμένος ο Έλβις.
«Το σπίτι μου έχει μια κρεβατοκάμαρα σε ένα ξεχωριστό μικρό σπίτι και κράτησα τον Μπεν-Μπεν εκεί για δύο μήνες. Δεν υπάρχει νόμος στην πολιτεία της Καλιφόρνιας που να ορίζει ότι πρέπει να θάψεις κάποιον αμέσως», γράφει η Λίζα Μαρί στο βιβλίο. «Βρήκα μια πολύ συμπονετική ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών... Είπε: "Θα σας φέρουμε τον Μπεν-Μπεν"».

Το δωμάτιο είχε 12 βαθμούς για να διατηρηθεί το σώμα του και πρόσθεσε ότι «τον συνήθισε τόσο πολύ, φροντίζοντάς τον και κρατώντας τον εκεί».

Η Ράιλι και η Λίζα Μαρί αποφάσισαν να τιμήσουν τον Μπέντζαμιν κάνοντας τατουάζ που ταίριαζαν με τα δικά του. Εκείνος είχε το όνομα της αδελφής του στην κλείδα του και το όνομα της μητέρας του στο χέρι του.

Η Ράιλι έκανε τατουάζ το όνομα του αδελφού της στην κλείδα της και ένας tattoo-artist κλήθηκε στο σπίτι για να κάνει η Λίζα Μαρί το όνομά του στο χέρι της. Όταν ο tattoo-artist ρώτησε αν είχαν φωτογραφίες από τα τατουάζ του Μπέντζαμιν για να μπορέσει να ταιριάξει τη γραμματοσειρά και τη θέση, η Λίζα Μαρί απάντησε: «Όχι, αλλά μπορώ να σας δείξω».

Όπως γράφει η Ράιλι στο βιβλίο: «Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ είχε μόλις ζητήσει από αυτόν τον καημένο άνθρωπο να κοιτάξει το πτώμα του νεκρού γιου της, το οποίο έτυχε να βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας στο άλλο σπίτι. Είχα μια εξαιρετικά παράλογη ζωή, αλλά αυτή η στιγμή είναι στην πρώτη πεντάδα».
Ράιλι Κίου, Πρισίλα Πρίσλεϊ, Μπέντζαμιν Κίου

Από την πλευρά της, η Λίζα Μαρί ήξερε επίσης ότι ήταν παράξενο. «Νομίζω ότι θα τρόμαζε πάρα πολύ οποιονδήποτε άλλον να έχει τον γιο του εκεί έτσι. Αλλά όχι εμένα», γράφει.

Αμέσως αφότου έκαναν τα τατουάζ, θυμάται η Ράιλι, όλοι «είχαν την αίσθηση» ότι ο Μπέντζαμιν ήθελε να αναπαυθεί. «Ακόμα και η μαμά μου είπε ότι μπορούσε να τον νιώσει να της μιλάει και να της λέει: "Αυτό είναι τρελό, μαμά, τι κάνεις; Τι στο δι*ολο!"».

Η οικογένεια πραγματοποίησε τελικά την κηδεία του Μπέντζαμιν στο Μαλιμπού. Ο συγγραφέας Ντίμπακ Τσόπρα διηύθυνε την τελετή και η Ράιλι είπε ότι αναγκάστηκε να κρατήσει τα μάτια της κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια, καθώς «πάλευε να μείνει ζωντανή».

Ο Μπέντζαμιν θάφτηκε στην Γκρέισλαντ, μαζί με τον Έλβις, η Λίζα Μαρί έχει ταφεί επίσης εκεί.

Η Ράιλι γράφει εκτενώς για τον αγώνα του αδελφού της με την ψυχική υγεία και για το πώς συχνά έπινε, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι πραγματικά επιθυμούσε να πεθάνει.

Αυτή και η μητέρα της έψαξαν το τηλέφωνό του μετά τον θάνατό του, αναζητώντας απαντήσεις.

«Βρήκαμε ένα μήνυμα που έστειλε στη μητέρα μου μερικές εβδομάδες πριν πεθάνει και έγραφε: "Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα διανοητικά ή κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι έχω πρόβλημα ψυχικής υγείας"», γράφει η Ράιλι. «Μου ραγίζει την καρδιά το γεγονός ότι συνειδητοποίησε ότι μπορεί να χρειαζόταν βοήθεια μόλις δύο εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει».

Ο Μπέντζαμιν Κίου αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 2020 σε ηλικία 27 ετών.

Φωτογραφίες: Instagram, EPA

Ειδήσεις σήμερα:

H Χαμάς θα αναγεννηθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες της, λέει ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης

Δούκας: Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι πανίσχυρο, θα στήριζα Γερουλάνο αν ήταν στον β' γύρο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr