Diddy: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης - Παραμένει κρατούμενος ως τη δίκη

Η δίκη του διάσημου ράπερ έχει οριστεί για τις αρχές Μαΐου

Το αίτημα του Diddy να αποφυλακιστεί, απέρριψε σήμερα Παρασκευή το 2ο Εφετείο των ΗΠΑ κι έτσι ο γνωστός ράπερ θα παραμείνει φυλακισμένος στο ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης στο Μπρούκλιν μέχρι τη δίκη του, η έναρξη της οποίας έχει οριστεί για τις αρχές Μαΐου του 2025, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press.

Ο Diddy - το κανονικό του όνομα είναι Σον Κομπς - κατηγορείται ότι ότι χρησιμοποίησε τη «δύναμη και το κύρος» του ως αστέρας της μουσικής και κακοποιούσε, απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες επί χρόνια «για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του επιθυμίες, να προστατεύει τη φήμη του και να αποκρύπτει τη συμπεριφορά του», με τις κατηγορίες να χρονολογούνται από το 2009.

Σε απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή, ο εφέτης δικαστής αρνήθηκε την άμεση αποφυλάκιση του ράπερ, ενώ μια τριμελής επιτροπή δικαστών σταθμίζει το αίτημά του για εγγύηση.

Οι δικηγόροι του Κομπς άσκησαν έφεση αποφυλάκισης στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο 54χρονος κρατείται στο Μπρούκλιν μετά τη σύλληψή του στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο ιδιος έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες, ενώ ο δικηγόρος του, Μαρκ Ανιφιλο, έχει δηλώσει στο Us Weekly πως «είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση να προχωρήσει μια άδικη δίωξη του κ. Combs από την Εισαγγελία των ΗΠΑ. Ο Diddy είναι ένα μουσικό είδωλο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, στοργικός οικογενειάρχης και φιλάνθρωπος, που έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μια αυτοκρατορία, αγαπώντας τα παιδιά του και υποστηρίζοντας την αφροαμερικανική κοινότητα».

Κατά την ακρόαση για την εγγύηση πριν από τρεις εβδομάδες, ο δικαστής απέρριψε την πρόταση της υπεράσπισης για εγγύηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων που θα επέτρεπε στον τραγουδιστή του «I'll Be Missing You» να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στην έπαυλή του στη Φλόριντα με παρακολούθηση μέσω GPS και αυστηρούς περιορισμούς στους επισκέπτες.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Η στιγμή της σύλληψης του Αλβανού με το όπλο και τα εκρηκτικά στη Σωκράτους

Βαγγέλης Παυλίδης: Ποιος είναι ο ήρωας του Γουέμπλεϊ - Το ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη, η θητεία σε Ολλανδία, Γερμανία και η απογείωση στη Μπενφίκα


Είναι πολλά τα λεφτά του «Joker» - Το κόστος της ταινίας και οι... τρελές αμοιβές του Χοακίν Φίνιξ και της Lady Gaga
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr