Αλ Πατσίνο: Αποκάλυψε τον ρόλο για τον οποίο θα ήθελε να είχε κερδίσει ένα Όσκαρ

Ο καταξιωμένος ηθοποιός βραβεύτηκε τελικά για το Άρωμα γυναίκας

Ο Αλ Πατσίνο αποκάλυψε την ταινία για την οποία ήθελε να κερδίσει ένα Όσκαρ.

Ο 84χρονος ηθοποιός, ο οποίος προωθεί την αυτοβιογραφία του «Sonny Boy» αυτήν την περίοδο, είπε ότι υπήρχε μια ερμηνεία που ένιωθε ότι είχε παραβλεφθεί κάπως: το «Scarface».

Ο Πατσίνο υποδύθηκε τον Τόνι Μοντάνα στην κλασική ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα, με την αμνημόνευτη φράση «Πες γεια στον μικρό μου φίλο». Ωστόσο, το «Scarface» δεν αναγνωρίστηκε καθόλου από την Ακαδημία.
Σήμερα το πρωί στην εκπομπή BBC Today, ο θρυλικός ηθοποιός κατονόμασε την ταινία ως εκείνη για την οποία θα ήθελε να είχε πάρει Όσκαρ. «Θα ήθελα να είχα πάρει έστω μια υποψηφιότητα γι' αυτήν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αποδείχθηκε, έμελλε να κερδίσει το Όσκαρ του μια δεκαετία αργότερα για το «Scent of a Woman», ενώ έχει προταθεί άλλες επτά φορές, μεταξύ των οποίων και για τους δύο πρώτους «Νονούς».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Πατσίνο κυριάρχησε στα ξένα μέσα ενημέρωσης όταν ένα απόσπασμα από την επερχόμενη αυτοβιογραφία του αποκάλυψε πόσο κοντά έφτασε στο να απολυθεί από τον «Νονό», καθώς θυμήθηκε πώς η Paramount αμφισβήτησε αν ήταν ο σωστός να υποδυθεί τον Μάικλ Κορλεόνε στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Μάριο Πούζο.
Ο Πατσίνο στο «Scarface»

Μιλώντας στο BBC την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ο Πατσίνο πρότεινε ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα μπορούσε να ήταν αυτός που θα τον αντικαθιστούσε.

«Μου έρχεται στο μυαλό ο Μπομπ Ντε Νίρο», είπε. Όταν ρωτήθηκε για το πώς ο άνθρωπος που κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο του στον δεύτερο «Νονό» θα μπορούσε να είναι αυτός που θα έπαιρνε τη θέση του, ο Πατσίνο σχολίασε: «Βέβαια, γιατί όχι. Δεν είμαι αναντικατάστατος».

Ο Πατσίνο μίλησε στο BBC για την αρχική εμπειρία του στον «Νονό». «Όταν ο σκηνοθέτης σου μιλάει και σου λέει ότι δεν αποδίδεις και ακούς τους ψίθυρους γύρω σου, αρχίζεις να νιώθεις: "Δεν νομίζω ότι με θέλουν εδώ"», πρόσθεσε. «Δεν ήξερα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος, αλλά έχαναν την υπομονή τους».

Όλα άλλαξαν όταν ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα «έκρυψε το όπλο στην τουαλέτα», πρόσθεσε, μια αναφορά στη διάσημη σκηνή στο μπάνιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ για τις απαντήσεις στις επιθέσεις των Χεζμπολάχ και Ιράν - Πιέζουν οι ΗΠΑ για εκεχειρία

Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πότε αναμένονται βροχές

Φωτογραφίες: Η Στεφανία Γουλιώτη πήγε για spa μετά την 24ωρη παράσταση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - «Ήταν must»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr