Ντανάι Μέρσερ: Η influencer που απενοχοποίησε κυτταρίτιδα και ραγάδες

Όπως δείχνει χρησιμοποιώντας ως μοντέλο το δικό της σώμα, η γωνία λήψης της φωτογραφίας ή του βίντεο και ο κατάλληλος φωτισμός, λειτουργούν σαν photoshop

Το προφίλ της Ντανάι Μέρσερ στο Instagram είναι ένα ατελείωτο πανηγύρι σωματικών ατελειών: Κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος, ραγάδες κ.λπ. εκτίθενται σε πλήρη και απρόσκοπτη θέα. Με υπερηφάνεια και χωρίς το παραμικρό σύμπλεγμα κατωτερότητας.

«Ιεραπόστολος» υπέρ της απενοχοποίησης κάθε χαρακτηριστικού που κατά κανόνα κάνει τις γυναίκες να ντρέπονται για το μη-τέλειο σώμα τους, η Ντανάι Μέρσερ επαγγέλλεται influencer. Και απευθύνει το κήρυγμά της σε 866.000 followers με στατική και κινούμενη εικόνα, μέσω των social media.



Η χειραφέτηση της κυτταρίτιδας και η εκδίκηση της κρεμασμένης επιδερμίδας, ο θρίαμβος της ρυτίδας και το φεστιβάλ οτιδήποτε θεωρείται συνήθως αποκρουστικό στο γυναικείο σώμα, αλλάζει πρόσημο με την παρέμβαση της Ντανάι Μέρσερ. Η ντροπή και το κόμπλεξ γίνεται αιτία για ένα ατελείωτο πάρτι κόντρα στο body shaming.



Κατά καιρούς η Μέρσερ ξεκινά διάφορες σταυροφορίες, όπως το «φορέστε σορτσάκια όλες, τώρα» ή «το σώμα σου, κούκλα μου, δεν είναι φρούτο». Όμως, ίσως το πιο ενδιαφέρον από τα εγχειρήματά της, είναι το ξεσκέπασμα των τρικ που χρησιμοποιούν άλλες influencers οι οποίες κάνουν καριέρα στο Instagram -με το αζημίωτο- επιδεικνύοντας τις αψεγάδιαστες καμπύλες τους.



Όπως δείχνει χρησιμοποιώντας ως μοντέλο το δικό της σώμα, η γωνία λήψης της φωτογραφίας ή του βίντεο και ο κατάλληλος φωτισμός, λειτουργούν σαν photoshop, «σιδερώνοντας» κάθε ατέλεια. Φυσικά, κατόπιν μπορούν να επιληφθούν της κατάστασης τα φίλτρα των εξελιγμένων smartphone, για ακόμη πιο δραστικό λίφτινγκ.



Οι γυναίκες πάντως, στο πρόσωπο της Ντανάι Μέρσερ αναγνωρίζουν μια αληθινή ηρωίδα. Μπροστάρισσα και αμαζόνα στον πόλεμο κατά των προκαταλήψεων, στο γκρέμισμα του δήθεν τέλειου, το οποίο, καίτοι άπιαστο, προκαλεί ασύλληπτου μεγέθους ψυχολογικά, κοινωνικά, ακόμη και οικονομικά προβλήματα.



Ειδήσεις σήμερα: 

Οργή για ταινία με την κόρη του Μάικλ Τζάκσον να υποδύεται τον Χριστό ως «λεσβία»

Πώς είναι να μεγαλώνεις με μπαμπά τον... Μπιλ Γκέιτς;

Μπραντ Πιτ: Το εξώφυλλο στο Paris Match και η ροζέ σαμπάνια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr