«The Third Day»: μια εναλλακτική τηλεοπτική σειρά με τον Τζουντ Λο και τη Ναόμι Χάρις

«The Third Day»: μια εναλλακτική τηλεοπτική σειρά με τον Τζουντ Λο και τη Ναόμι Χάρις

Το πρώτο επεισόδιο του κλειστοφοβικού θρίλερ έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο HBO και ήταν αρκετά δελεαστικό ως εναρκτήριο λάκτισμα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού

The-Third-Day-Jude-Law-Naomie-Harris
Δεν μοιάζει με καμία άλλη σειρά. Πρόκειται για μια πρωτότυπη, υβριδική σχεδόν, μορφή θεάματος του τηλεοπτικού δικτύου HBO. Το σύμπαν του καναλιού, άλλωστε, εκφράζεται με το σύνθημα «δεν είναι τηλεόραση, είναι HBO». Λογικά με τέτοιο σλόγκαν επιλέγει παραγωγές με τις οποίες δεν θέλει να αφήσει τον θεατή αδιάφορο, και πάνω απ 'όλα να του δημιουργήσει ένα κίνητρο για να τις παρακολουθήσει. Αυτή την επιθυμία του υλοποιεί τώρα με τη σειρά «The Third Day» με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο.



Screenshot-47

Ο σταρ του κινηματογράφου έχει ήδη εξαιρετικές ερμηνείες στη μικρή οθόνη υποδυόμενος κεντρικούς ρόλους στις μίνι σειρές του Πάολο Σορεντίνο “The Young Pope” και "The New Pope".
Κλείσιμο
Αυτή τη φορά αφήνει το σουρεαλιστικό ρόλο του απρόβλεπτου, σαρδόνιου και αυθάδη Πάπα για ένα πιο οικείο στο κοινό ρόλο, αλλά εξίσου εκκεντρικό.
Υποδύεται τον Σαμ, έναν κουρασμένο και βασανισμένο από τη ζωή άντρα που καταλήγει σε ένα απομονωμένο νησί ονόματι Οσέα, έξω από τις βρετανικές ακτές του Έσσεξ. Εκεί συναντά μια κοινότητα κατοίκων με τις δικές της λαογραφικές παραδόσεις και τα παράξενα θρησκευτικά έθιμα με απόκοσμα τελετουργικά, σε μια μυστηριώδη, αν όχι ανατριχιαστική, ατμόσφαιρα.

Παρά τη σαφή και συνεκτική αφήγηση, η πλοκή εξελίσσεται εκεί με στρεβλωμένες προοπτικές και τρομακτικές εικόνες ώστε να αμφισβητείται η πραγματικότητα. Είναι όνειρο; Είναι ψευδαίσθηση; Είναι ψυχολογική παγίδα; Ή , μήπως είναι αληθινή η περιπέτεια που βιώνει ο ήρωας;

Το πρώτο επεισόδιο έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις τηλεοπτικές οθόνες και ήταν αρκετά δελεαστικό ως εναρκτήριο λάκτισμα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το ουσιαστικό, όμως, ενδιαφέρον βρίσκεται στην φιλόδοξη δομή της παραγωγής.
third-day-1



Τα τρία αρχικά επεισόδια με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο αποτελούν μια ενότητα που ονομάζεται «Καλοκαίρι».
Θα ακολουθήσουν άλλα τρία και τελευταία επεισόδια της ενότητας «Χειμώνας», με πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Χάρις -γνωστή από τον ρόλο της Τία Ντάλμα σε δύο ταινίες των «Πειρατών της Καραϊβικής» και από το ρόλο της Ιβ Μανιπένι σε δύο ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Στη σειρά υποδύεται μια μητέρα που καταλήγει στο ίδιο νησί κάποια στιγμή αργότερα από την άφιξη του Τζουντ Λο, και συναντά την ανάγκη επιβίωσης σε ένα εχθρικό περιβάλλον.


αρχειο_ληψης



Στο μεσοδιάστημα, και εδώ είναι η καινοτομία, το κανάλι θα μεταδώσει μια μεγάλης διάρκειας ζωντανή θεατρική παράσταση με τίτλο «Φθινόπωρο» ως συνδετικό κρίκο των δύο ενοτήτων. Σύμφωνα με το θεατρικό σκηνοθέτη Φέλιξ Μπάρρεττ πρόκειται για ένα "θεατρικό γεγονός" μιας συναρπαστικής εμπειρίας 12 ωρών.

Συνολικά, πάντως, ο διαμοιρασμός της ιστορίας σε τρεις «εποχές» , η εμβόλιμη θεατρική παράσταση, το αξιόλογο καστ καθώς και οι  συμβολισμοί και οι ανατροπές αυτού του κλειστοφοβικού θρίλερ, θα συναντήσει τουλάχιστον την περιέργεια των τηλεθεατών.
Κυρίως γιατί οι δυο πρωταγωνιστές των χωριστών σετ της σειράς λειτουργούν ως υποκατάστατα του κοινού που προσπαθεί αγχωμένο να καταλάβει στο πραγματικό κόσμο τι συμβαίνει γύρω τους, καθώς τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σκοτεινότερα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης