Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Γαλλικής
nouvelle cuisine, ο
Pierre Troisgros έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
«Μια εμβληματική φιγούρα της σπουδαίας γαλλικής κουζίνας, ο Pierre Troisgros ήταν ένας από τους σεφ το όνομα του οποίου είχε διεθνή απήχηση στη γαστρονομία» δήλωσε ο
Gwendal Poullennec, διευθυντής των
οδηγών Michelin. Όπως σημείωσε, ο Γάλλος σεφ ενσωμάτωσε στην κουζίνα του την παράδοση και την καινοτομία.
Η φήμη του Troisgros ξεκίνησε στο οικογενειακό εστιατόριο, στη
Ροάν. Ήταν μαζί με τον αδελφό του που ανέλαβαν το εστιατόρι
ο Hotel Moderne, που άνοιξε το 1930 και μετονομάστηκε σε
«Les Frères Troisgros» στα μέσα του 1950, δύο χρόνια αφότου πήρε το πρώτο του
αστέρι Michelin. Σε αυτό το εστιατόριο, η μαγειρική ξέφυγε από τη γαλλική παράδοση, δίνοντας προτεραιότητα στα πιο ελαφρά και φρέσκα συστατικά, ανοίγοντας τον δρόμο για τη nouvelle cuisine.
Μέχρι το 1968, το εστιατόριο είχε κερδίσε
ι 3 αστέρια Michelin. Πλέον, την παράδοση συνεχίζει ο γιος του Pierre,
Michel, και οι εγγονοί του,
Cesar και Leo. Το 2017, μετακόμισαν στην
Ους, μια βίλα πέντε μίλια έξω από την πόλη.
Η οικογένεια διατηρεί επίσης και ένα υποκατάστημα το
Τόκιο και δύο ακόμη εστιατόρια, πιο χαλαρά. Μάλιστα το France24 τους έχει αποκαλέσει ως
«τη μεγαλύτερη γαστρονομική δυναστεία της χώρας».
Ειδήσεις σήμερα:
Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η τελευταία παράταση για τα αυθαίρετα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
Τηλεργασία: Πότε πρέπει να δηλωθεί το 40% των εργαζομένων - Πώς συμπληρώνεται το έντυπο
Washington Post: Τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση Ελλάδας - Τουρκίας και η πίεση σε Μητσοτάκη - Ερντογάν