Στο αρχείο μπήκε η προκαταρκτική εξέτασηπου διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες τηςΣοφίας Μπεκατώρου για το βιασμό της από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας καθώς τα αδικήματα τα οποία καταγγέλλει έχουν πλέον παραγραφεί καθώς ο χρόνος τέλεσης τους ήταν πριν από 23 χρόνια.
Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στην ΕΡΤ και σχολίασε το γεγονός, αλλά και όσα έχουν συμβεί μετά την καταγγελία της.
«Ήταν αναμενόμενο. Δεν έχω απογοητευτεί. Έχουν ανοίξει τα στόματα ανθρώπων, που αντιστέκονται σε τέτοια κακουργήματα και σε παρενοχλήσεις. Η κοινωνία μας είναι έτοιμη να κάνει αλλαγές. Το έγκλημα παραγράφηκε, αλλά η αποκάλυψή του ήταν συμβολική και ουσιαστική, γιατί η χώρα μας προχώρησε σε άλλη φάση. Η κοινωνία αγκάλιασε αυτή την καταγγελία. Βρέθηκαν κοπέλες και άντρες που κατήγγειλαν αντίστοιχα περιστατικά. Μόνο που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, νοιώθω πως έχω δικαιωθεί.
Άκουσα διάφορα σχόλια, ότι αυτό ήταν καταστροφή για τον αθλητισμό. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να φύγουν. Ο αθλητισμός είναι ζωή. Η διαδικασία της κάθαρσης είναι επώδυνη. Στεναχωριέμαι που δεν ήμουν μόνο εγώ, γιατί έχουν πονέσει πολλοί άνθρωποι. Υπάρχει το φως. Μπορεί κάποιος να βγει από το σκοτάδι. Αυτή είναι η νίκη μας. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η κοινωνία, αν το αγκαλιάσει με σωστό τρόπο. Οι ερωτήσεις τύπου “γιατί τώρα” δεν είναι ανθρώπινες. Πρέπει να λειτουργούμε με την ψυχή μας» σχολίασε για τις καταγγελίες.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!