Λευτέρης Λαζάρου: Αποκάλυψε τα μυστικά για το μενού που ετοίμασε για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Λευτέρης Λαζάρου: Αποκάλυψε τα μυστικά για το μενού που ετοίμασε για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
«Δεν κάναμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει», είπε ο διακεκριμένος σεφ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή
Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ και βραβευμένος με αστέρι Michelin ήταν ο εκλεκτός που επιλέχθηκε για να δημιουργήσει τα πιάτα για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους καλεσμένους για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821
Ο κ. Λαζάρου μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» και αποκάλυψε το… παρασκήνιο της προετοιμασίας.
«Σε ένα τέτοιο δείπνο δεν είναι ευχάριστο να τρώμε σκόρδο, οπότε δεν κάναμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Το σκόρδο δεν το χρησιμοποιούμε στα επίσημα γεύματα. Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου δεν είχε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους προσκεκλημένους, και τους μίλησε μόνο όταν έφευγαν που τον χαιρέτησαν.
«Το μπισκότο σουπιάς ήταν ένα καλωσόρισμα για να προετοιμάσει τους γευστικούς κάλυκες για το γεύμα. Ο κιμάς γαρίδας με φύλλο λάχανου μοιάζει με τα ντολμαδάκια αλλά είναι τυλιγμένος αλλιώς. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για να τιμήσουμε τη θάλασσα», είπε ο γνωστός σεφ αναλύοντας το μενού.
«Και νηστεία να μην είχαμε, ψάρι θα έκανα. Τα πιάτα δεν ήταν νηστίσιμα. Ήταν ένα μενού στηριγμένο στα ελληνικά προϊόντα. Το χριστόψαρο επιλέχθηκε γιατί δεν αφυδατώνεται. Είναι ένα εξαιρετικό ψάρι και το βρίσκεις εύκολα αυτή την περίοδο. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θες. Στο συγκεκριμένο μενού ήταν με χειμωνιάτικες ρίζες» και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή να με επιλέξει η ΠτΔ να μαγειρέψω για αυτό το σημαντικό δείπνο. Θέλω να την ευχαριστήσω πολύ. Πιστεύω ότι τιμώ όλους τους συναδέλφους μου με το να συμμετέχω σε μια τέτοια σημαντική βραδιά»!
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ca69j081yq4h-sf)
Η ανάρτηση του σεφ για την ξεχωριστή ημέρα
Με ανάρτησή του στο Instagram o Λευτέρης Λαζάρου έδωσε αναλυτικά όλα τα πιάτα που προσέφερε στους καλεσμένους. Γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας όπου συνομιλεί με την Πρόεδρο της Δημηκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να επιμεληθώ το μενού του επίσημου επετειακού δείπνου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Προσπάθησα μέσα σε 4 πιάτα να βάλω όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσα.
Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη της.
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!».
Mενού 24 Μαρτίου 2021
Καλωσόρισμα: Χαρουπόψωμο και χωριάτικο ψωμί αργής ωρίμανσης με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα Χανιά της Κρήτης.
Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Πρώτο πιάτο: Σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.
Δεύτερο πιάτο: Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.
Κυρίως πιάτο: Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.
Επιδόρπιο: Λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου, κρέμα μπαχαρικών και φιστίκια Αιγίνης.
Ειδήσεις σήμερα:
Αφιέρωμα της Die Welt: «Πάνω στα ερείπια της Ελλάδας όρθωσε το ανάστημά της μια νέα εποχή»
Η εποχή των digisexuals: Πόσο μεταλλάχθηκε το βασικό ένστικτο
Το κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού: Ψάχνουν για πιθανούς συνεργούς του Γκουρούση στο «ριφιφί» των θυρίδων
Ο κ. Λαζάρου μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» και αποκάλυψε το… παρασκήνιο της προετοιμασίας.
«Σε ένα τέτοιο δείπνο δεν είναι ευχάριστο να τρώμε σκόρδο, οπότε δεν κάναμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Το σκόρδο δεν το χρησιμοποιούμε στα επίσημα γεύματα. Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου δεν είχε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους προσκεκλημένους, και τους μίλησε μόνο όταν έφευγαν που τον χαιρέτησαν.
«Το μπισκότο σουπιάς ήταν ένα καλωσόρισμα για να προετοιμάσει τους γευστικούς κάλυκες για το γεύμα. Ο κιμάς γαρίδας με φύλλο λάχανου μοιάζει με τα ντολμαδάκια αλλά είναι τυλιγμένος αλλιώς. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για να τιμήσουμε τη θάλασσα», είπε ο γνωστός σεφ αναλύοντας το μενού.
«Και νηστεία να μην είχαμε, ψάρι θα έκανα. Τα πιάτα δεν ήταν νηστίσιμα. Ήταν ένα μενού στηριγμένο στα ελληνικά προϊόντα. Το χριστόψαρο επιλέχθηκε γιατί δεν αφυδατώνεται. Είναι ένα εξαιρετικό ψάρι και το βρίσκεις εύκολα αυτή την περίοδο. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θες. Στο συγκεκριμένο μενού ήταν με χειμωνιάτικες ρίζες» και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή να με επιλέξει η ΠτΔ να μαγειρέψω για αυτό το σημαντικό δείπνο. Θέλω να την ευχαριστήσω πολύ. Πιστεύω ότι τιμώ όλους τους συναδέλφους μου με το να συμμετέχω σε μια τέτοια σημαντική βραδιά»!
Η ανάρτηση του σεφ για την ξεχωριστή ημέρα
Με ανάρτησή του στο Instagram o Λευτέρης Λαζάρου έδωσε αναλυτικά όλα τα πιάτα που προσέφερε στους καλεσμένους. Γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας όπου συνομιλεί με την Πρόεδρο της Δημηκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να επιμεληθώ το μενού του επίσημου επετειακού δείπνου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Προσπάθησα μέσα σε 4 πιάτα να βάλω όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσα.
Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη της.
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!».
Mενού 24 Μαρτίου 2021
Καλωσόρισμα: Χαρουπόψωμο και χωριάτικο ψωμί αργής ωρίμανσης με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα Χανιά της Κρήτης.
Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Πρώτο πιάτο: Σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.
Δεύτερο πιάτο: Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.
Κυρίως πιάτο: Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.
Επιδόρπιο: Λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου, κρέμα μπαχαρικών και φιστίκια Αιγίνης.
Ειδήσεις σήμερα:
Αφιέρωμα της Die Welt: «Πάνω στα ερείπια της Ελλάδας όρθωσε το ανάστημά της μια νέα εποχή»
Η εποχή των digisexuals: Πόσο μεταλλάχθηκε το βασικό ένστικτο
Το κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού: Ψάχνουν για πιθανούς συνεργούς του Γκουρούση στο «ριφιφί» των θυρίδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα