Το Κολλέγιο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Howard θα πάρει το όνομα του Τσάντγουικ Μπόουζμαν

Προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρη της κληρονομιάς του μετά τον θάνατό του

Το Πανεπιστήμιο του Howard έδωσε το όνομα του αδικοχαμένου Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν στο νεοσύστατο Κολλέγιο Καλών Τεχνών ως φόρο τιμής στη μνήμη του.



Ο ηθοποιός, που έφυγε πέρυσι από την ζωή σε ηλικία 42 ετών μετά από την τετράχρονη μάχη του με τον καρκίνο του εντέρου, είχε σπουδάσει σκηνοθεσία στο Howard και αποφοίτησε από εκεί το 2000 με πτυχίο καλών τεχνών. Με μία δήλωση του σε ένα δελτίο τύπου, ο διευθυντής του πανεπιστημίου εξήγησε το λόγο πίσω από την κίνηση του, ενώ ανέφερε πως «όφειλε να το κάνει».

«Ο Μπόουζμαν είχε χαρακτηρίσει το πανπιστήμιο ως «μαγικό μέρος», όταν επέστρεψε σε αυτό το 2018, προκειμένου να αναλάβει την ομιλία έναρξης στην τελετή της αποφοίτησης. Συζητούσαμε από τότε την επανεγκατάσταση του Κολλεγίου Καλών Τεχνών του Χόουαρντ, οπότε, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για εκείνον», δήλωσε ο διευθυντής.



Η οικογένεια του ηθοποιού ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν «αγωνίστηκε για την διατήρηση του Κολλεγίου Καλών Τεχνών όπως και όταν φοιτούσε εκεί, ήταν πάντα αφοσιωμένος σε αυτό τον αγώνα».



Ο διευθυντής δήλωσε επίσης για την υποστήριξή του Μπόουζμαν προς το πανεπιστήμιο: «Ήταν γεμάτος από ιδέες και σχέδια για να υποστηρίξει την προσπάθειά μας με έναν δυναμικό τρόπο. Η αγάπη του Τσάντγουικ για το Πανεπιστήμιο Howard ήταν ειλικρινής και παρόλο που δεν έζησε για να υλοποιήσει τα σχέδια του, είναι τιμή μου να διασφαλίσω ότι η κληρονομιά του ζει μέσω του Κολλεγίου Καλών Τεχνών Chadwick A. Boseman, με την υποστήριξη της γυναίκας του, Τέιλορ Σιμόν Λέντγουορντ και το Ίδρυμα Τσάντγουικ Μπόουζμαν».









Ειδήσεις σήμερα: 
Το τσιγάρο σκότωσε 8.000.000 ανθρώπους το 2019, αλλά οι καπνιστές... αγγίζουν επίπεδα-ρεκόρ!

Σε σταθερό ρυθμό αποσυμπίεσης το ΕΣΥ: Μειώνονται διασωληνωμένοι και εισαγωγές

Συντάξεις Ιουνίου: Σε εξέλιξη οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr