Το έμβλημα του Πλατινένιου Ιωβηλαίου κλήθηκαν να σχεδιάσουν καλλιτέχνες και εικονογράφοι ηλικίας 13-25 ετών, ενώ μόλις ένα από αυτά θα ξεχώριζε στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Παλάτι το μουσείο Victoria & Albert.
Τελικά, αυτό που επιλέχθηκε ήταν ενός 19χρονου φοιτητή γραφιστικής, με το όνομα Έντουαρντ Ρόμπερτς. Το σχέδιο του κατάφερε να ξεχωρίσει για την απλή γραμμική του αποτύπωση.
Σε δήλωσή του για το σχέδιο του, ο Ρόμπερτς ανέφερε: «Ήθελα να δώσω μία πιο σύγχρονη εκδοχή στα στοιχεία του Στέμμετος του Εδουάρδου. Έτσι, δημιούργησα μία συνεχή γραμμή, η οποία τελικά αναπαριστά το Στέμμα».
Ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο Πολ Θόμπσον, ο οποίος είναι και ο Αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Τέχνης είπε για το σχέδιο: «Αυτός ο καθαρός γραφικός σχεδιασμός μας ταξιδεύει σε μία απλή οπτική για το στέμμα. Φαίνεται επίσης, και ο αριθμός 70, αποτυπώνοντας έτσι πολύ όμορφα το συνεχές νήμα της 70χρονης βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας της βασίλισσας. Σχεδιασμένο σε υπολογιστή, το "έξυπνο έμβλημα" λειτουργεί σε όλες τις κλίμακες. Μας δίνει την αίσθηση μίας ανθρώπινης πινελιάς πίσω από την διαδικασία του ψηφιακού σχεδιασμού».
Το βραβείο του Έντουαρντ Ρόμπερτς περιλαμβάνει μία VIP πρόσκληση στους εορτασμούς του επόμενους έτους, ακόμα και στην συναυλία «Platinum Party at the Palace» στις 5 Ιουνίου.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!