Δωροθέα Μερκούρη: Με αφορμή τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, στέλνει το δικό της μήνυμα για το περιβάλλον

Η ηθοποιός έγραψε μία μακροσκελή ανάρτηση σχετικά με την οικολογική συνείδηση, που πρέπει να χαρακτηρίζει τον καθένα μας για ένα πιο υγιές περιβάλλον

Η Δωροθέα Μερκούρη εμφανώς φορτισμένη από τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

Η ηθοποιός ανάρτησε την φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη, που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και δείχνει ένα κοριτσάκι να εγκαταλείπει την φλεγόμενη γη και κάτω από αυτήν έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο για την ευθύνη, που έχει ο κάθε άνθρωπος απέναντι στο περιβάλλον. 

Συγκεκριμένα, έγραψε«Με κοροϊδεύουν όταν λέω, πάλη θα αγοράσεις ένα μπουκαλάκι νερό επειδή δίψας; Και όταν κάνω ανακύκλωση και μου λένε; Θα πάνε όλα σε μια χωματερή μαζί μην σκας, η Ελλάδα δεν κάνει ανακύκλωση μας κοροϊδεύουν, όταν στο γύρισμα γράφω το όνομα μου στο πλαστικό ποτήρι για να μην πάρω καινούργιο κάθε φορά που θέλω λίγο νερό. Το ότι φεύγω χρόνια από μερί με σακκούλες για να κάνω την ανακύκλωση μου. Με κοροϊδεύουν όλοι εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι υπεύθυνη και εγώ που δεν μιλάω δεν είπα τίποτα ακόμα πιο δυνατά. Ξέρω ότι μια μικρή κίνηση αν δεν γίνει.. θα είναι τεράστιο λάθος είναι όντος μια πυρκαγιά το είδαμε όλοι τώρα. Είσαι και εσύ υπεύθυνος κάθε φορά που θες και ένα πλαστικό, μια μπριζόλα, ένα μεγάλο φαγκρί στην καλοκαιρινή σου ταβέρνα..το καταλάβαμε τώρα. Ξυπνήσαμε σε έναν εφιάλτη που δεν τελειώνει. Photo by @giorgos_moutafis».

Δείτε την ανάρτησή της:




Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές: Αποζημιώσεις «fast track» για τους πυρόπληκτους: Όλο το πακέτο που θα εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο - Πώς θα δοθούν

Ντουμπάι: «Αποφυλακίστηκε» η πριγκίπισσα Λατίφα; - Δείτε φωτογραφία της από ταξίδι στην Ισλανδία


Πύρινος εφιάλτης: Ιστορίες και δάκρυα στα μέτωπα της τραγωδίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr