Τα φώτα αναβοσβήνουν, η γιορτή αρχίζει κι εμείς ετοιμαζόμαστε για μεγάλες ανατριχίλες με τις ταινίες και τις σειρές που μας προτείνει το Vodafone TV
Οι Κυριακές όπως θέλουμε να είναι
Οι Κυριακές όπως θέλουμε να είναι
Βόλτα για καφέ, φαγητό, παιχνίδι και πολιτισμό, όλα μαζεμένα σε ένα υπέροχο, covid free χώρο. Αυτό είναι το τέλειο σενάριο μιας ιδανικής Κυριακής με οικογένεια και φίλους που γίνεται πραγματικότητα στο Golden Hall αφού από αυτήν την Κυριακή, Ολυμπιακό Μουσείο, Xplore και καταστήματα εστίασης, λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….
Κυριακή πρωί και είχαμε οικογενειακώς όρεξη για ολοήμερη βόλτα.
Λίγο μετά τις 10 βρεθήκαμε στην είσοδο του ολοκαίνουργιου Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας στον 1ο όροφο του Golden Hall όπου είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα συναρπαστικό, βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της ολυμπιακής ιδέας.
Αρχαίοι μύθοι, στοιχεία από τη σύγχρονη αναβίωση (1896), διαδραστικά εκθέματα, πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα αθλητών είναι μόνο μερικά από όσα είδαμε εκεί.
Απέναντι ακριβώς τα αγαπημένα των παιδιών Xplore και Xplore Play. Δύο χώροι φαντασίας και ψυχαγωγίας για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και μεγάλους. Εξερευνώντας τους ωκεανούς και τη ζωή των δεινοσαύρων σε ένα μαγικό, διαδραστικό περιβάλλον ατελείωτης περιπέτειας μάθαμε τα πάντα παίζοντας και διασκεδάζοντας στον κόσμο της φύσης και της επιστήμης. Έχει και ενυδρείο!
Λίγο αργότερα κάναμε ένα διάλειμμα για σνακ και καφέ. Στο Everest Exclusive τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τις χειροποίητες πίτες που ζυμώνονται επιτόπου (η ζύμη ωριμάζει για 48 ώρες) και ψήνονται σε πέτρα, με τα πρωτότυπα σάντουιτς αλλά και με τα λαχταριστά smoothies από φρέσκα φρούτα και θρεπτικά υλικά.
Οι «μεγάλοι» απολαύσαμε τα νέα Pumpkin Spice Latte και Iced Pumpkin Cream Latte των Starbucks, με πλούσια γεύση κολοκύθας, πληθωρικά αρώματα μπαχαρικών και όλη τη γεύση του πιο εκλεκτού καφέ στον κόσμο. Φυσικά πήραμε για το σπίτι κόκκους καφέ από τις πιο σπάνιες ποικιλίες αλλά και κάψουλες.
Πριν το μεσημεριανό περάσαμε από το Τυροκομείο Κωσταρέλου για deli λιχουδιές και αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα για το σπίτι. Φρέσκο, παστεριωμένο αγελαδινό γάλα (100% ελληνικό) και βελούδινο, κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι για τα πρωϊνά μας, πικάντικη γραβιέρα και κεφαλοτύρι για τα ζυμαρικά και λαχταριστό ρυζόγαλο, όλα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Ακριβώς δίπλα, στο Carpo, ψωνίσαμε τα πιο υγιεινά σνακ αλλά και τα πιο νόστιμα δώρα.
Ολόφρεσκοι ξηροί καρποί, κάθε λογής, που σιγοκαβουρδίζονται επιτόπου, superfoods, σπόροι και αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Κυριακή πρωί και είχαμε οικογενειακώς όρεξη για ολοήμερη βόλτα.
Λίγο μετά τις 10 βρεθήκαμε στην είσοδο του ολοκαίνουργιου Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας στον 1ο όροφο του Golden Hall όπου είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα συναρπαστικό, βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της ολυμπιακής ιδέας.
Αρχαίοι μύθοι, στοιχεία από τη σύγχρονη αναβίωση (1896), διαδραστικά εκθέματα, πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα αθλητών είναι μόνο μερικά από όσα είδαμε εκεί.
Απέναντι ακριβώς τα αγαπημένα των παιδιών Xplore και Xplore Play. Δύο χώροι φαντασίας και ψυχαγωγίας για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και μεγάλους. Εξερευνώντας τους ωκεανούς και τη ζωή των δεινοσαύρων σε ένα μαγικό, διαδραστικό περιβάλλον ατελείωτης περιπέτειας μάθαμε τα πάντα παίζοντας και διασκεδάζοντας στον κόσμο της φύσης και της επιστήμης. Έχει και ενυδρείο!
Λίγο αργότερα κάναμε ένα διάλειμμα για σνακ και καφέ. Στο Everest Exclusive τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τις χειροποίητες πίτες που ζυμώνονται επιτόπου (η ζύμη ωριμάζει για 48 ώρες) και ψήνονται σε πέτρα, με τα πρωτότυπα σάντουιτς αλλά και με τα λαχταριστά smoothies από φρέσκα φρούτα και θρεπτικά υλικά.
Οι «μεγάλοι» απολαύσαμε τα νέα Pumpkin Spice Latte και Iced Pumpkin Cream Latte των Starbucks, με πλούσια γεύση κολοκύθας, πληθωρικά αρώματα μπαχαρικών και όλη τη γεύση του πιο εκλεκτού καφέ στον κόσμο. Φυσικά πήραμε για το σπίτι κόκκους καφέ από τις πιο σπάνιες ποικιλίες αλλά και κάψουλες.
Πριν το μεσημεριανό περάσαμε από το Τυροκομείο Κωσταρέλου για deli λιχουδιές και αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα για το σπίτι. Φρέσκο, παστεριωμένο αγελαδινό γάλα (100% ελληνικό) και βελούδινο, κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι για τα πρωϊνά μας, πικάντικη γραβιέρα και κεφαλοτύρι για τα ζυμαρικά και λαχταριστό ρυζόγαλο, όλα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Ακριβώς δίπλα, στο Carpo, ψωνίσαμε τα πιο υγιεινά σνακ αλλά και τα πιο νόστιμα δώρα.
Ολόφρεσκοι ξηροί καρποί, κάθε λογής, που σιγοκαβουρδίζονται επιτόπου, superfoods, σπόροι και αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Χειροποίητες σοκολάτες, σοκολατάκια και πραλίνες σε διάφορες γεύσεις και ντελικάτους συνδυασμούς, μπήκαν σε κομψά, φτιαγμένα στο χέρι κουτιά, έτοιμα να τα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας. Πήραμε κι ένα καφεδάκι!
Το μεσημέρι έφτασε και η όρεξη για ζυμαρικά και ιταλικές γεύσεις μας έφερε στη φωτεινή σάλα του La Pasteria. Πέννες καρμπονάρα με προσούτο Πάρμας, σπαγγέτι με αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ, κλασική ιταλική σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα και τιραμισού στην πιο παραδοσιακή του εκδοχή είναι μόνο μερικά από όσα δοκιμάσαμε και τα απολαύσαμε πραγματικά.
Για την επόμενη Κυριακή αφήσαμε, το Wagamama, που σερβίρει ασιατική κουζίνα στα καλύτερά της. Εμβληματικά πιάτα όπως τα ράμεν, τα dumplings, τα bao buns, τα κάρι και το σούσι πρωταγωνιστούν στο μενού του. Και τo καλύτερο; Ετοιμάζονται με εντυπωσιακή ταχύτητα και φυσικά με τα εκλεκτότερα των υλικών.
Μετά το φαγητό ένα παγωτό σχεδόν πάντα επιβάλλεται. Τις πιο πρωτότυπες γεύσεις δοκιμάσαμε στο κατάστημα της Kayak στο ισόγειο. Παρφέ κρέμα με κυδώνι, μάνγκο-τζίντζερ, σορμπέ σοκολάτας Valrhona, σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, μαστίχα-ροζ πιπέρι, λευκή σοκολάτα με passionfruit κ.ά. Ατελείωτες επιλογές και συνδυασμοί-έκπληξη, χωρίς καθόλου συντηρητικά.
Για το τέλος αφήσαμε ένα early drink. Οι δροσιστικές μαργαρίτες και τα μοχίτο των TGI FRIDAYS ήταν ότι έπρεπε για να κλείσουμε την ημέρα μας. Για την επόμενη φορά (σίγουρα θα ξαναβρεθούμε εδώ σύντομα) θα απολαύσουμε τα εμβληματικά TGI burgers όπως το hangover και το texan cowboy, το Black Angus Rib-eye Steak και το εμβληματικό νεοϋορκέζικο cheesecake.
Το μεσημέρι έφτασε και η όρεξη για ζυμαρικά και ιταλικές γεύσεις μας έφερε στη φωτεινή σάλα του La Pasteria. Πέννες καρμπονάρα με προσούτο Πάρμας, σπαγγέτι με αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ, κλασική ιταλική σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα και τιραμισού στην πιο παραδοσιακή του εκδοχή είναι μόνο μερικά από όσα δοκιμάσαμε και τα απολαύσαμε πραγματικά.
Για την επόμενη Κυριακή αφήσαμε, το Wagamama, που σερβίρει ασιατική κουζίνα στα καλύτερά της. Εμβληματικά πιάτα όπως τα ράμεν, τα dumplings, τα bao buns, τα κάρι και το σούσι πρωταγωνιστούν στο μενού του. Και τo καλύτερο; Ετοιμάζονται με εντυπωσιακή ταχύτητα και φυσικά με τα εκλεκτότερα των υλικών.
Μετά το φαγητό ένα παγωτό σχεδόν πάντα επιβάλλεται. Τις πιο πρωτότυπες γεύσεις δοκιμάσαμε στο κατάστημα της Kayak στο ισόγειο. Παρφέ κρέμα με κυδώνι, μάνγκο-τζίντζερ, σορμπέ σοκολάτας Valrhona, σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, μαστίχα-ροζ πιπέρι, λευκή σοκολάτα με passionfruit κ.ά. Ατελείωτες επιλογές και συνδυασμοί-έκπληξη, χωρίς καθόλου συντηρητικά.
Για το τέλος αφήσαμε ένα early drink. Οι δροσιστικές μαργαρίτες και τα μοχίτο των TGI FRIDAYS ήταν ότι έπρεπε για να κλείσουμε την ημέρα μας. Για την επόμενη φορά (σίγουρα θα ξαναβρεθούμε εδώ σύντομα) θα απολαύσουμε τα εμβληματικά TGI burgers όπως το hangover και το texan cowboy, το Black Angus Rib-eye Steak και το εμβληματικό νεοϋορκέζικο cheesecake.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα