Ο βασιλικός γάμος στην Αθήνα και η νύφη με την προίκα των 2,3 δισ. ευρώ

Με αεροπλάνα και βαπόρια κι ένα έκπαγλης ομορφιάς resort για billionaire ροβινσώνες στην Αφρική, η 34χρονη Νίνα Φλορ είναι το αρχέτυπο της πολύφερνης νύφης - Ο γάμος στην Αθήνα με τον βενιαμίν της τέως βασιλικής οικογένειας, οι καλύβες των 5.000 τη βραδιά, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός στόλος αεροσκαφών στον κόσμο και οι glam εκστρατείες για τη σωτηρία του πλανήτη

Ακόμα και αν κανείς δεν έχει ιδέα ποια είναι ή από πού κρατάει η σκούφια της Νίνα Φλορ, γνωρίζει το δίχως άλλο ότι η σύζυγος του Φίλιππου Γλύξμπουργκ ορκίζεται στις δημιουργίες του οίκου Chanel. Την υπογραφή του είχε άλλωστε το νυφικό με την υπερμεγέθη, εντυπωσιακή ουρά που επέλεξε για τη στερεοτυπικά αποκαλούμενη «ομορφότερη ημέρα της ζωής της», δηλαδή τον γάμο της, το προηγούμενο Σάββατο, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Αναμφίβολα ήταν μια καλή μέρα και για τα πολλάκις ποδοπατημένα πεζοδρόμια των Αθηνών, τα οποία εκούσα άκουσα η καινούρια νύφη της τέως βασιλικής οικογένειας σκούπισε «λαβώνοντας» το λευκότερο λευκό της haute couture δημιουργίας της. Ωστόσο επρόκειτο μάλλον για μια υπολογισμένη παράπλευρη απώλεια. Αυτή ήταν η τρίτη γαμήλια τελετή για το ζευγάρι που είναι προφανώς τόσο ερωτευμένο, αγαπημένο και ταιριαστό ώστε έχει αποφασίσει να ανανεώνει τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης σχεδόν κάθε εξάμηνο - σαν, ας πούμε, αναμνηστική δόση εμβολίου.

Το ζευγάρι και οι γονείς του ποζάρουν χαμογελαστοί μετά το πέρας του γαμήλιου μυστηρίου


Οι γάμοι

Είχε προηγηθεί ο πολιτικός γάμος τους τον Δεκέμβριο του 2020 στα μέρη της νύφης, στο Σεν Μόριτς, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο ελέω πανδημίας, αλλά και το γαμήλιο πάρτυ στο Stibbington House, δηλαδή στην έπαυλη των φίλων τους -κοσμικών, εύπορων και με αριστοκρατικό γενεαλογικό δέντρο- Αλις και Τομ Νέιλορ-Λέιλαντ, στο Κέιμπριτζ, στα τέλη Μαΐου. Ο αριθμός τρία είναι, αν μη τι άλλο, σημαδιακός για την 34χρονη Ελβετή ή πριγκίπισσα της Ελλάδας και της Δανίας, όπως αναφέρεται ήδη στο λήμμα της στη Wikipedia, η οποία είναι πλέον έστω και εξ αγχιστείας γαλαζοαίματη - σαν τη Μέγκαν Μαρκλ, αλλά με λιγότερη αυτοαναφορικότητα και περισσότερο ρευστό.

Η Νίνα Φλορ συνηθίζει να λέει πως ζει τρεις ζωές και αυτό είναι κάτι που πρώτα απ’ όλα αποκρυσταλλώνεται στην γκαρνταρόμπα της. Στην ευμεγέθη walking closet της (βλ. ντουλάπα που θα ζήλευε κι η Κάρι Μπράντσο, στην οποία μπορείς να σουλατσάρεις διακινδυνεύοντας να λιώσεις τις σόλες των παπουτσιών σου) χωρούν: α) οι αυστηρές, μονόχρωμες, ανδρόγυνες εξαρτύσεις τις οποίες επιλέγει όταν έχει να εκπροσωπήσει τη Vistajet - ή αλλιώς τη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, ιδιοκτησίας του πατρός της, β) τα μαγιό και τα λουκ παραλίας που γίνονται δεύτερο δέρμα της κάθε φορά που μαζεύει ήλιο στις ακτές της αγαπημένης της Καλιφόρνιας και γ) τα πολύχρωμα, ανάλαφρα, μποέμικα ρούχα και τα πλατύγυρα καπέλα, εκείνα που εκτελούν χρέη στολής εργασίας της κάθε φορά που επισκέπτεται μια χώρα η οποία εξελίσσεται σε δεύτερο σπίτι της, τη Μοζαμβίκη.

Το «Kisawa resort»

Η αλήθεια είναι ότι η αεικίνητη γόνος ταξιδεύει όλο και συχνότερα στην Υποσαχάρια Αφρική, αφού στις παρθένες αμμουδιές της νήσου Μπενγκουέρα, εννέα ναυτικά μίλια από τη στεριά, αποφάσισε να θεμελιώσει το magum opus της, δηλαδή το υπερπολυτελές πλην φιλικό στο περιβάλλον resort «Kisawa Sanctuary». Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς πως η ελληνομάθειά της δεν έχει φτάσει ακόμα στο κεφάλαιο «Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια». Παρότι το βγαλμένο από την απόλυτη ταξιδιωτική φαντασίωση συγκρότημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία περί τα μέσα Νοεμβρίου, ήδη λαμβάνει περγαμηνές από τον παγκόσμιο Τύπο.

Οι διακρίσεις είναι μάλλον η καλύτερη απόσβεση για τη σκέψη, τα χρήματα και βέβαια το σάλιο που ξόδεψε η ζάμπλουτη γόνος για να προωθεί το δημιούργημά της σε όλους εκείνους που θα πλήρωναν 5.000 ευρώ τη διανυκτέρευση προκειμένου να ζήσουν σαν ναυαγοί, σαν ροβινσώνες (χωρίς τα μούσια και την απλυσιά, αλλά με προσωπικό μπάτλερ να φροντίζει ώστε η παραθεριστική ρουτίνα να κυλά ρολόι) σε κάποια από τις 12 μόνο κατ’ όνομα καλύβες, οι οποίες μάλιστα κατασκευάστηκαν με τη μέθοδο του 3D printing και δομικά υλικά την άμμο και το θαλασσινό νερό.

Το περιοδικό «National Geographic» ήδη απέδωσε στο «Kisawa» (η λέξη προέρχεται από τα σουαχίλι και σημαίνει άθραυστος, επιλέχθηκε δε για να τονίσει τον άρρηκτο δεσμό του ξενοδοχείου με την τοπική κοινότητα και το οικοσύστημα της περιοχής) τον τίτλο του κορυφαίου προορισμού σε απομονωμένο νησί στον κόσμο για το 2021. Η Νίνα Φλορ είχε έναν λόγο παραπάνω να συγκινηθεί όχι μόνο επειδή πιάνουν τόπο οι κόποι της ως εκκολαπτόμενης επιχειρηματία και eco-warrior (τρέμε, Γκρέτα Τούνμπεργκ!), αλλά κυρίως γιατί μεγάλωσε ξεφυλλίζοντας την ταξιδιωτική βίβλο και τροφοδοτώντας μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα των συντακτών το παιδικό όνειρό της να γίνει globetrotter, κατά κόσμον νομάς.

Στη Vistajet, από το interior design έως τις στολές του πληρώματος και τις διαφημιστικές καμπάνιες, τα πάντα φέρουν τη σφραγίδα της προσωπικής αισθητικής της Νίνας Φλορ


Με πατέρα τον επινοητικό και δαιμόνιο επιχειρηματία Τόμας Φλορ, ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε εκατοντάδες ώρες πτήσης με τη VistaJet (λέει πως πετά τουλάχιστον ένα μήνα τον χρόνο), σε στιγμές αδρεναλίνης στους αγώνες αυτοκινήτου WCE όπου οδηγεί για λογαριασμό της Ferrari και σε μια ιδέα προσωπικού χρόνου στο τζεϊμπσμποντικής κοπής καταφύγιό του στο Σεν Μόριτς (ναι, είναι υπερήφανος ιδιοκτήτης και μιας Aston Martin DB5 σαν αυτή που οδηγούσε ο 007 στην «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος»), η Νίνα Φλορ μπορούσε να γίνει ό,τι ήθελε, όσο εξεζητημένο και αν ακούγεται στο μέσο μικροαστικό αυτί.

Για τα 18α γενέθλια της κόρης του ο Φλορ, που το 2018 μπήκε στο libro d’oro του «Forbes» χάρη στην περιουσία των 2,3 δισ. δολαρίων, διοργάνωσε ένα πάρτυ στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα αδικούσες κατάφωρα αν χαρακτήριζες απλώς εξτραβαγκάντζα, ενώ στο 43 μέτρων και φουτουριστικού σχεδιασμού σκάφος του, που φέτος ξεκαλοκαίριασε στον Αργοσαρωνικό, έδωσε και πάλι το όνομά της, Nina J. Το «Kisawa» για τη Νίνα Φλορ είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Οχι μόνο επειδή για πρώτη φορά δοκιμάζει να αφήσει την επαγγελματική ασφάλεια της πατρικής αγκαλιάς αλλά και γιατί καλείται να αποδείξει ότι η πιο απροσποίητη jet setter της Ευρώπης, όπως τη χαρακτηρίζουν, μπορεί να έχει ευήκοα ώτα στα οικολογικά κελεύσματα των καιρών. Οραματίστηκε την επένδυση όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή για διακοπές, πλέον έχει γίνει σάρκα από τη σάρκα της. Τα κίνητρά της ήταν άδολα. Ηθελε η σχεδόν απάτητη από τον ανθρώπινο πολιτισμό νήσος των 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό ωκεανό να παραμείνει παρθένα και ανέγγιχτη από τα τουριστικά στίφη.

Γι’ αυτό και το resort της απευθύνεται στους λίγους. Κάθε καλύβα, που στην πραγματικότητα είναι μια καμουφλαρισμένη με couleur locale περιτύλιγμα έπαυλη έκτασης 200 τ.μ., διαθέτει ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία, τη δική της πισίνα, υπαίθρια κουζίνα και φυσικά υποδομή για υπηρεσίες μασάζ και spa με επίκεντρο τις παραδοσιακές κινεζικές τεχνικές και τις αγιουρβεδικές μεθόδους. Η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα των δωματίων υπακούν στο αποικιακό chic, οι εργαζόμενοι είναι κατά 90% αυτόχθονες της περιοχής, ενώ και στα εστιατόρια του συγκροτήματος ο χαρακτήρας έχει τοπική σφραγίδα, μια και ό,τι φτάνει στο πιάτο προηγουμένως ψαρεύεται, κυνηγιέται, εκτρέφεται, κόβεται ή καλλιεργείται σε περίμετρο αυστηρά 300 χιλιομέτρων. Η διάσωση του φυσικού πλούτου είναι το νέο Γκράαλ για τους έχοντες, γι’ αυτό και η Φλορ μαζί με την ελιτίστικη παραθεριστική ονείρωξη που «σκηνοθέτησε», ίδρυσε και ένα ερευνητικό παρατηρητήριο στο νησί, με σκοπό να φροντίζει την ευημερία και την ισορροπία του οικοσυστήματος. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου έχουν, λέει, ανάμεσα σε άλλα και την ευκαιρία να έρθουν όσο πιο κοντά θα βρεθούν ποτέ στη ζωή τους με φάλαινες, σαλάχια, χελώνες και άλλα ενδημικά είδη της θαλάσσιας πανίδας της Μοζαμβίκης.

Ως γνήσια eco-warrior, περιοδεύει ανά τον πλανήτη οργανώνοντας καμπάνιες για την προστασία του περιβάλλοντος


Tο μεροκάματο του... θρόνου

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, πώς γίνεται να ευαγγελίζεται τη σωτηρία του πλανήτη η μονάκριβη κόρη (και μελλοντικά κληρονόμος) του ανθρώπου που διαφεντεύει τη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία στην οικουμένη; Πώς είναι δυνατόν τα 73 αεροσκάφη τύπου Bombardier του πατέρα να σχίζουν τους ουρανούς (και συνεπώς να τους επιβαρύνουν με καντάρια εκπομπών CO2) μεταφέροντας τις ελίτ από τη Νέα Υόρκη ως το Χονγκ Κονγκ και ταυτόχρονα η κόρη να καμώνεται την πράσινη ακτιβίστρια; Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της, η Vistajet έχει δεσμευτεί για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2025 τόσο με τη χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων όσο και με αντισταθμιστικές προς το περιβάλλον δράσεις, προσφέροντας μάλιστα τη δυνατότητα και στους εκλεκτούς πελάτες της να συνεισφέρουν τον οβολό τους σε αυτές. Αν ο Τόμας Φλορ είναι το μυαλό πίσω από το success story της αεροπορικής εταιρείας, η κόρη του ήταν η ψυχή του εγχειρήματος, τουλάχιστον έως το 2016 όταν και ολοκλήρωσε τη θητεία της ως creative director (βλ. διευθύντρια Δημιουργικού).

Στην αισθητική της Φλορ οφείλεται η κομψή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση του εσωτερικού των αεροσκαφών που θυμίζει περισσότερο ξενοδοχειακή σουίτα, οι στολές των πληρωμάτων καμπίνας που φέρουν τη βαρύτιμη υπογραφή του οίκου Moncler, τα ιταλικής ραφής κλινοσκεπάσματα, οι κασμιρένιες κουβέρτες, τα αφράτα πουπουλένια μαξιλάρια και τα υποαλλεργικά στρώματα στα οποία ξαποσταίνουν οι ταξιδιώτες, τα βιολογικά καλλυντικά που είναι τόσο φυσικά ώστε μπορείς ακόμα και να τα φας, η πολυσυλλεκτική κάβα κρασιών, η δανειστική βιβλιοθήκη με τους 7.500 τίτλους, επιλεγμένους από το λονδρέζικο «Heywood Hills» (επίσημο βιβλιοπωλείο της βασίλισσας Ελισάβετ), και βέβαια η εν πτήσει γαστρονομική ιεροτελεστία.

Η Φλορ είχε την ιδέα για τη συνεργασία με κορυφαίους σεφ, ανεβάζοντας έτσι τις δημιουργίες του Νόμπου Ματσουχίσα, ανάμεσα σε άλλους, στα 35.000 πόδια. Στον αέρα, στη γη ή στη θάλασσα, η σύζυγος του Φίλιππου Γλύξμπουργκ μοιάζει αποφασισμένη να διαπρέπει και μάλιστα σε μια αλληλουχία ρόλων: ως βαθύπλουτη, πολυταξιδεμένη, περιβαλλοντικά ευσυνείδητη, με ακριβό γούστο και λατρεία στη Chanel γόνος και πλέον και ως εξ αγχιστείας έστω γαλαζοαίματη σύζυγος. Ποιος είπε ότι δεν είναι βαρύ το μεροκάματο του θρόνου;

Ειδήσεις σήμερα:

Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα και εξωτερικούς χώρους εστίασης, εισηγούνται οι ειδικοί

Αποκάλυψη μέσω «διαρροής» sms: Ο Αυστραλός πρωθυπουργός κορόιδευε ως το «παρά ένα» τον Μακρόν για τα υποβρύχια!

Έως και 10.000 κρούσματα κορωνοϊού αν δεν ληφθούν μέτρα εκτιμά ο Σαρηγιάννης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr