Πρόστιμο €20.000 στην Μπριζίτ Μπαρντό για ρατσιστικά σχόλια

Πρόστιμο €20.000 στην Μπριζίτ Μπαρντό για ρατσιστικά σχόλια

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ανάλογο πρόστιμο στην ηθοποιό - Αυτή τη φορά τα σχόλια ήταν εις βάρους των κατοίκων του νησιού Ρεϋνιόν

bridgittebardot
Η Μπριζίτ Μπαρντό έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν συγκρατεί τα λόγια της, ακόμα κι αν αυτά φέρουν ολέθριες συνέπειες.

Όπως αναφέρεται στην γαλλική Le Figaro, στην ηθοποιό επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, καθώς κατηγορείται για δυσφήμιση των κατοίκων του νησιού Ρεϋνιόν της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2019 η ηθοποιός είχε μοιράσει μία επιστολή στον Γαλλικό Τύπο, στην οποία και χαρακτήρισε τους κατοίκους του νησιού «εκφυλισμένους αγροίκους», ενώ τους κατηγορούσε επίσης ότι «έχουν διατηρήσει τα βάρβαρα γονίδιά της φυλής τους» σχετικά με την συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα.

Κλείσιμο


Συγκεκριμένα, η Μπριζίτ Μπαρντό στην επιστολή της περιέγραφε θυσίες ζώων, με πιο συνηθισμένα θύματα τις κατσίκες του νησιού, ενώ ανέφερε επίσης πως «χρησιμοποιούν πρακτικές κανιβαλισμού».

Ωστόσο, οι καταγγελίες της κρίθηκαν ως αβάσιμες από το Δικαστήρι και επιβλήθηκε πρόστιμο τόσο στην ίδια, όσο και στον Μπρούνο Τζάκλιν, ο οποίος ανέλαβε να δημοσιοποιήσει την επιστολή.



Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στην ηθοποιό -και μάλιστα για παρόμοιο λόγο. Το 2008, η Μπριζίτ Μπαρντό βρέθηκε κατηγορούμενη για φυλετική δυσφήμιση των μουσουλμάνων και αντιμέτωπη με το πρόστιμο των 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης