The Crown: «Πρέπει να προσποιείσαι οργασμούς στην οθόνη, νιώθεις εκμετάλλευση» ξεσπά η πρωταγωνίστρια

The Crown: «Πρέπει να προσποιείσαι οργασμούς στην οθόνη, νιώθεις εκμετάλλευση» ξεσπά η πρωταγωνίστρια

«Οι γυναίκες θα βιώνουν πάντα slut-shaming» λέει η Κλερ Φόι, εκφράζοντας την ενόχλησή της για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες σχετικά με το σεξ

claire-foy3
Αν και έχει διανύσει χιλιόμετρα στον χώρο της υποκριτικής, ένα πράγμα δεν κατάφερε να «χωνέψει» στο επάγγελμά της η Κλερ Φόι και δεν είναι άλλο από τις... ερωτικές σκηνές.

Η ηθοποιός που υποδύεται τη Βασίλισσα Ελισάβετ στην σειρά του Netflix, «The Crown» παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC και αναφέρθηκε σε αυτό το «δύσκολο» κατά τη γνώμη της κομμάτι της δουλειάς της.


«Είναι το πιο ζοφερό πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου», είπε με αφορμή το νέο της ρόλο στη δραματική σειρά «A Very British Scandal», που πραγματεύεται το το περίφημο διαζύγιο της δούκισσας του Argyll.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε, μετά από κάθε ερωτική σκηνή που γύριζε, ένιωθε πολύ εκτεθειμένη και αισθανόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης. Μιας και η υπόθεση της σειράς εστιάζει στον σάλο που προκάλεσαν οι γυμνές φωτογραφίες από τα ερωτικά σκάνδαλα της Δούκισσας, η οποία είχε μάλιστα, 88 παράνομες σχέσεις, η ηθοποιός θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με τον σχολιασμό που δέχονται σήμερα οι γυναίκες για την ερωτική τους ζωή.



«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι γυναίκα και να πρέπει να υποδυθείς ότι κάνεις σεξ στην οθόνη. Νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται. Νιώθεις μεγάλη έκθεση. Μπορεί να προσπαθούν όλοι να σε κάνουν να μη νιώθεις έτσι, αλλά είναι αναπόφευκτο στην πραγματικότητα», δήλωσε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, εξήγησε βέβαια, πως προσπάθησε να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση και να μην σκέφτεται πως είναι ένας απλός οργασμός μπροστά στην κάμερα.


«Ξαφνικά, άρχισα να νιώθω δυνατή. Σκέφτηκα πως αφού έχω αυτό τον ρόλο, έπρεπε να εκπροσωπήσω το γυναικείο φύλο κι όχι ένα είδος απρόσωπου οργασμού, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις κινηματογραφικές οθόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε η Κλερ Φόι, η ιστορία της Δούκισσας δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα που επικρατεί στη σύγχρονη κοινωνία. Μόλις βγήκαν στη φόρα τα «καλά κρυμμένα μυστικά» της προσωπικής της ζωής, κανένας δεν την αντιμετώπισε σαν έναν φυσιολογικό άνθρωπο με επιθυμίες και πάθη, αλλά σαν μια αχόρταγη γυναίκα χωρίς ηθικούς φραγμούς.

A Very British Scandal | Trailer - BBC

Σύμφωνα μάλιστα, με την απόφαση του Δικαστή, η Δούκισσα ήταν μία «σεξουαλική γυναίκα που δεν έπαιρνε ικανοποίηση από απλές και φυσιολογικές σχέσεις και γι' αυτό άρχισε να ενδίδει σε πειρασμούς κι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες».


Πρόκειται ίσως, για την πρώτη γυναίκα που δέχτηκε slut-shaming. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για ένα φαινόμενο που κρατάει μέχρι σήμερα.

«Το σιχαίνομαι αυτό που γίνεται, ακόμα και τη λέξη, αλλά δυστυχώς οι γυναίκες θα βιώνουν πάντα slut-shaming. Πιστεύω πως μέχρι κι η πρωτόπλαστη Εύα θα είχε τραβήξει τα ίδια», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός τονίζοντας το μέγεθος του προβλήματος.



Ειδήσεις σήμερα:

«Σας αγαπώ»: Το μήνυμα που έσωσε την 19χρονη που βρέθηκε γυμνή στο υπόγειο του απαγωγέα της στη Γιούτα

Λογομάχησαν, έβγαλαν όπλα κι άρχισαν να πυροβολούν σε καφενείο στο Ηράκλειο

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνει το «πράσινο φως» για το καζίνο στο Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης