Διαζύγιο στο παλάτι της Μαδρίτης: Η αδελφή του βασιλιά Φελίπε χωρίζει τον άπιστο σύζυγό της

Η Ινφάντα Κριστίνα και ο πρώην παίκτης του χάντμπολ Ινιάκι Ουρντανγκαρίν παντρεύτηκαν πριν 25 χρόνια και απέκτησαν τέσσερα παιδιά - Σκάνδαλο μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του 54χρονου πρώην παίκτη του χάντμπολ

Τον επίσημο χωρισμό τους ανακοίνωσαν την Δευτέρα η 56χρονη αδελφή του βασιλιά της Ισπανίας, Ινφάντα Κριστίνα και ο 54χρονος σύζυγός της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν.

Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ισπανίας «EFE» και, όπως όλα δείχνουν, το διαζύγιο για την Ισπανίδα γαλαζοαίματη και τον πρώην παίκτη του χάντμπολ δεν θα μπορούσε να περιμένει μετά την αποκάλυψη πως ο βασιλικός γαμπρός διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με γοητευτική ξανθιά με την οποία εργάζονται στην ίδια νομική εταιρεία.

«Αποφασίσαμε από κοινού να δώσουμε τέλος στον γάμο μας. Η δέσμευση απέναντι στα παιδιά μας παραμένει σταθερή. Καθώς πρόκειται για ιδιωτική απόφαση ζητάμε τον απόλυτο σεβασμό από όλους, όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα και υπογράφουν η Κριστίνα των Βουρβόνων και ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν.




Οι φωτογραφίες που προκάλεσαν σκάνδαλο

Αν και ο ζωηρός βασιλικός γαμπρός διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και δύο μήνες και όπως είχε δηλώσει πηγή από το περιβάλλον της μικρότερης αδελφής του βασιλιά, η Ινφάντα Κριστίνα γνώριζε για την «περιπέτεια» του συζύγου της, η δημοσίευση φωτογραφιών του Ινιάκι Ουρντανγκαρίν να περπατά χέρι χέρι με την ερωμένη του σε παραλία της νότιας Γαλλίας δεν άφησε περιθώρια στο ζευγάρι να σιωπά αλλά και στο βασιλικό παλάτι της Μαδρίτης, να βλέπει ένα ακόμα μέλος της βασιλικής οικογένειας να πρωταγωνιστεί σε ερωτικό σκάνδαλο, μετά τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, που η εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροληψίας και σε εξωσυζυγικές περιπέτειες τον ανάγκασαν να «αυτοεξοριστεί» στο Αμπού Ντάμπι.



Το νέο σκάνδαλο που ταρακούνησε το παλάτι της Μαδρίτης είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Τετάρτη, όταν το ισπανικό περιοδικό Lecturas έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες του Ινιάκι Ουρντανγκαρίν με την 43χρονη Αϊνόα Αρμέντια να περπατούν αμέριμνοι και χέρι χέρι σε παραλία της νότιας Γαλλίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το παράνομο ζευγάρι διατηρεί σχέση εδώ και μήνες και μάλιστα, είχε ταξιδέψει ξανά στη Γαλλία πριν τα Χριστούγεννα ενώ με κάθε τρόπο προσπαθούσε να κρατήσει την σχέση του κρυφή. Ο Ουρντανγκαρίν και η 43χρονη γοητευτική λογίστρια εργάζονται στην ίδια νομική εταιρεία, στην πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, Βιτόρια. Εκείνος μένει στο σπίτι της μητέρας του ενώ η Ινφάντα Κριστίνα τα τελευταία χρόνια ζει στην Γενεύη μαζί με την κόρη τους Ιρένε.

Το παλάτι είχε ζητήσει από την Ινφάντα Κριστίνα να χωρίσει τον σύζυγό της, μετά την εμπλοκή του σε οικονομικό σκάνδαλο

Η Ινφάντα Κριστίνα, έκτη στην διαδοχή του θρόνου της Ισπανίας, κόρη του Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας, γνώρισε τον σύζυγό της τον Ιούλιο του 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, όπου ο πρώην παίκτης του χάντμπολ συμμετείχε με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, που είχε λάβει το Αργυρό μετάλλιο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1997 σε μια λαμπρή τελετή με 1.500 καλεσμένους. Έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον 22χρονο Χουάν, τον 21χρονο Πάμπλο, τον 20χρονο Μιγκέλ και την 16χρονη Ιρένε.

Η Κριστίνα δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του συζύγου της, ούτε όταν εκείνος ενεπλάκη στο σκάνδαλο Noos, που ξέσπασε το 2011.



Το 2018 ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης σε φυλάκιση πέντε ετών και δέκα μηνών για φοροδιαφυγή, άσκηση αθέμιτης επιρροής και κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Noos του οποίου ήταν πρόεδρος.

Τον περασμένο Ιούνιο ο βασιλικός γαμπρός αποφυλακίστηκε υπό τον όρο να δίνει το «παρών» στην φυλακή μία φορά την εβδομάδα και να παρέχει κοινωνική εργασία, πράγμα που κάνει στην νομική εταιρεία, όπου εργάζεται και η γοητευτική ερωμένη του.

Της αφαιρέθηκε ο τίτλος της δούκισσας

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Ουρντανγκαρίν το παλάτι της Μαδρίτης ζήτησε από την Ινφάντα Κριστίνα να τον χωρίσει και αφαίρεσε το όνομά του από την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας. Εκείνη αρνήθηκε να φύγει από το πλευρό του συζύγου της με αποτέλεσμα να της αφαιρεθεί ο τίτλος της δούκισσας της Πάλμα ντε Μαγιόρκα ενώ της απαγορεύτηκε να εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις με την βασιλική οικογένεια.

Μάλιστα, αναγκάστηκε να πουλήσει την κατοικία της στη Βαρκελώνη και να μετακομίσει στην Ελβετία για να μην την κυνηγούν οι παπαράτσι.

Μετά την ανακοίνωση του επίσημου χωρισμού του ζεύγους δεκάδες δημοσιογράφοι και κάμερες περίμεναν τον Ουρντανγκαρίν στην είσοδο του κτηρίου όπου εργάζεται. Εκείνος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε λακωνικά: «Έχουν ειπωθεί όλα, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυκλοφοριακό «black out» από τον χιονιά, αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες τα αυτοκίνητα αύριο στην Αττική


Αποτροπιασμός στη Νιγηρία για τη δολοφονία 5χρονης μαθήτριας από τον ιδιοκτήτη του σχολείου της

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr