Σμαράγδα Σμυρναίου: Η γιαγιά του «Αγίου Παϊσίου» σε μία σπάνια εμφάνιση

Σμαράγδα Σμυρναίου: Η γιαγιά του «Αγίου Παϊσίου» σε μία σπάνια εμφάνιση

Η ηθοποιός μιλά για το πώς προέκυψε ο ρόλος και εξηγεί, γιατί δεν θα παίξει ποτέ σε αρχαία τραγωδία - Δείτε το βίντεο

smirnaiou
Η Σμαράγδα Σμυρναίου, που υποδύεται την ΧατζηΧριστίνα, τη γιαγιά του Αγίου Παϊσίου στην ιστορική-βιογραφική σειρά του MEGA, «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη.

Για το πώς προέκυψε ο ρόλος της γιαγιάς του «Αγίου Παϊσίου» αποκάλυψε: «Ήμουν στην Άνδρο. Μου τηλεφώνησε ο Γιώργος Τσιάκκας για τη σειρά. Δέχτηκα τον ρόλο αφού διάβασα το σενάριο, παρόλο που έπρεπε να μάθω πολλούς ψαλμούς και βυζαντινά τροπάρια».

Επίσης, παραδέχτηκε ότι δεν βλέπει ποτέ τις σκηνές της μετά το γύρισμα: «Δεν θέλω να έχω εικόνα του εαυτού μου. Θέλω να έχω την εσωτερική εικόνα της μεταμόρφωσής μου για τον ρόλο. Το να βλέπεις τον εαυτό σου είναι ναρκισσιστική παγίδα.



Μπορεί να κολλήσεις σε κάτι που σου αρέσει πολύ και να σε παγιδεύσει. Η ΧατζηΧριστίνα στον “Άγιο Παΐσιο” είναι βαθιά θρησκευόμενη, έχει το δικό της εκκλησάκι. Mε ενδιέφερε πολύ το στοιχείο της προσφυγιάς στη σειρά. Στη ΧατζηXριστίνα διέβλεψα και ένα στοιχείο χιούμορ, μια ευφυία που με ενδιαφέρει πάρα πολύ ως στοιχείο», σημείωσε η ηθοποιός για τον ρόλο.


Κάνοντας μια αναδρομή στο ξεκίνημά της στην υποκριτική, η Σμαράγδα Σμυρναίου είπε: «Ετοιμαζόμουν να δώσω εξετάσεις για τη Νομική αλλά σκεφτόμουν εάν θα μου άρεσε να δικάζω ή να υπερασπίζομαι ενόχους. Ξύπνησα την ημέρα των εξετάσεων και ανακοίνωσα στη μητέρα μου πως θα γίνω θεατρίνα. Το είπα έτσι προκλητικά».

Σε ερώτηση αν θα ήθελε να παίξει στην Επίδαυρο, ανέφερε: «Δεν έχω παίξει ποτέ αρχαία τραγωδία και ούτε θα παίξω, γιατί απαιτεί ειδική μελέτη και ειδικές συνθήκες. Δεν είμαστε όλοι για όλα. Δεν πάτησα ούτε θα πατήσω μάλλον ποτέ το χώμα της Επιδαύρου. Δεν το είχα ποτέ ως απωθημένο, όπως δεν είχα ποτέ απωθημένα με ρόλους».

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Σμαράγδα Σμυρανίου εξομολογήθηκε ότι ζει μοναχικά έπειτα από πολλά χρόνια συμβίωσης: «Την απολαμβάνω τη μοναξιά μου. Είναι ηθελημένη. Μετά από 25 χρόνια συμβίωσης με τον πρώην σύζυγό μου, την πρώτη μέρα που έπρεπε να περπατήσω μόνη δεν μπορούσα. Δεν με περίμενε κανείς στο σπίτι.

Η πρώτη αίσθηση μου ήταν ότι έπρεπε να μάθω να περπατάω και μόνη μου».


Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chxelpchp0z5)


Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι» των ειδικών στην όρθια διασκέδαση, την αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα στο 50% και τις σχολικές εκδρομές

Ρωσικές δυνάμεις κινούνται αλλά δεν απομακρύνονται από τα σύνορα με την Ουκρανία, λέει ο Μπλίνκεν

To 40% των ατόμων που δέχονται ηθική παρενόχληση στη δουλειά παθαίνουν κατάθλιψη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης