Gilbert Gottfried: Η αιτία θανάτου της πιο εμβληματικής φωνής στα κινούμενα σχέδια

Gilbert Gottfried: Η αιτία θανάτου της πιο εμβληματικής φωνής στα κινούμενα σχέδια

Δείτε τι ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κωμικού, για τη μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε

gilbert-gottfried-file
Ο θάνατος του κωμικού, Gilbert Gottfried, στα 67 του χρόνια, γέμισε με θλίψη θαυμαστές και συναδέλφους του, μιας και ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φωνές που συνδέθηκαν άρρηκτα με τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκαν τα αίτια του θανάτου του, από τον εκπρόσωπό του, Γκλεν Σβαρτς και την οικογένειά του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των παραπάνω, ο Gottfried, «έφυγε» εξαιτίας μιας μακροχρόνιας ασθένειας στην καρδιά του. «Είμαστε συντετριμμένοι», είπε η οικογένεια με τον Σβαρτς να αποκαλύπτει, ότι ο Gottfried υπέκυψε σε μια καρδιακή ανωμαλία που ονομάζεται υποτροπιάζουσα κοιλιακή ταχυκαρδία, μια αρρυθμία που προκαλείται από μυοτονική δυστροφία Τύπου 2.

Η καρδιακή πάθησή του, ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Στην αρχή μάλιστα, του covid-19, το 2020, σύμφωνα με τη New York Post, o ηθοποιός ακύρωσε μια σειρά από εμφανίσεις του στη Μοντάνα, καθώς οι γιατροί του φέρεται να συμβούλεψαν να μην πετάξει κατά τη διάρκεια της επιδημίας λόγω της εξασθενημένης καρδιάς του.
Κλείσιμο
Πρόκειται για μία γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από προχωρημένη μυϊκή απώλεια και αδυναμία που επηρεάζει κυρίως τα άκρα και το πρόσωπο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει όλο και πιο σοβαρές επιπλοκές στους αναπνευστικούς, τους σκελετικούς και τους καρδιακούς μύες.

Top 10 Gilbert Gottfried Moments


Η φωνή του Gottfried θα μείνει αξέχαστη στην ιστορία των animated ταινιών. Μία από τις αξιομνημόνευτες ταινίες, όπου έλαβε μέρος είναι το «Αλαντίν» στο ρόλο του παπαγάλου. Ακόμη, ήταν η φωνή του Kraang Sub-Prime στην τηλεοπτική σειρά Teenage Mutant Ninja Turtles, καθώς και το ρομποτικό πτηνό Digit στο Cyberchase του PBS Kids. Συνολικά, σύμφωνα με το IMDB συγκαταλέγεται στα credits τουλάχιστον 184 projects, συνήθως ως voice actor.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Από 1ης Μαΐου τέλος στα πιστοποιητικά - Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Κορυδαλλός: Συνελήφθη στη Δυτική Αττική ο βιαστής της 17χρονης

Θετική στον κορωνοϊό η Κατερίνα Σακελλαροπούλου



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης