Άννα Κουρή: «Το metoo ήταν αναγκαίο να γίνει, για να ξεκαθαριστεί ο χώρος»
«Δεν νομίζω να έπεσε κανείς από τα σύννεφα, γιατί δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές ακούγαμε να συμβαίνουν σε όλους τους χώρους», λέει η ηθοποιός
Συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» παραχώρησε η Άννα Κουρή και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo αλλά και σε όσα έχει βιώσει η ίδια μέχρι σήμερα στον χώρο του ελληνικού θεάτρου.
«Το #metoo ήταν αναγκαίο να γίνει, για να ξεκαθαριστεί ο χώρος. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι όποιος θα ήθελε να προβεί σε μια τέτοια πράξη θα το σκεφτεί δεύτερη φορά. Φυσικά θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους», είπε αρχικά η ηθοποιός.
Στην ερώτηση αν η ίδια έχει έρθει αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές απαντά: «Έχει τύχει να δεχτώ συμπεριφορές στο όριο, δεν μπορώ να πω κακοποιητικές».
Η ηθοποιός είπε ακόμα πως δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν έγιναν όλες αυτές οι αποκαλύψεις: «Δεν νομίζω να έπεσε κανείς από τα σύννεφα, γιατί δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές ακούγαμε να συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Στον δικό μας χώρο ακούγονταν διάφορα και δυστυχώς πολλά από αυτά αποδείχτηκαν αληθινά. Σε αυτά που ακούσαμε, το πιο κοντινό σε μένα ήταν όταν πριν χρόνια μια φίλη μου, μου εξομολογήθηκε ότι είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και τελικά βρήκε τη δύναμη μέσα στο πλαίσιο του metoo να τον κατονομάσει. Πιστεύω ότι λυτρώθηκε, γιατί βασανιζόταν χρόνια».
Με κάθε συλλογή, με κάθε κομμάτι, με κάθε πρωτοβουλία, η H&M αλλάζει το παρόν και το μέλλον της μόδας, σταθερά, αποφασιστικά και εμπνευσμένα, εδώ και 78 χρόνια.
Με ανάμεικτες αντιδράσεις έγιναν δεκτά τα δύο νέα σχέδια δράσης της Κομισιόν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.