Αμάντα Σέιφριντ: Στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση - «Δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

Αμάντα Σέιφριντ: Στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση - «Δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

«Πρέπει να γίνουμε η ασταμάτητη δύναμη που δημιουργεί και διατηρεί την κοινότητα και κάνει το μέλλον καλύτερο από το παρόν», υποστήριξε στην ομιλία της η ηθοποιός

seyfried
Η Αμάντα Σέιφριντ τίμησε με την παρουσία της την μη κερδοσκοπική οργάνωση «International Network for Aid, Relief and Assistance (INARA)», η οποία βοηθά τα προσφυγόπουλα να λάβουν την ιατρική και ψυχολογική βοήθεια που χρειάζονται.

Στον λόγο που εκφώνησε, η γνωστή ηθοποιός έβαλε, μεταξύ άλλων, στο κέντρο της συζήτητης, το ζήτημα των αμβλώσεων, το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας. Αναφερόμενη στην ιστορική απόφαση του 1973 περί αναγνώρισης του δικαιώματος των γυναικών να προβούν σε έκτρωση και την πιθανότητα να ανατραπεί, δήλωσε ότι «η ασφάλεια των γυναικών, όπως μας υπενθύμισαν μόλις, τίθεται πολύ συχνά υπό διαπραγμάτευση. Και για εμένα, αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο».



«Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, όχι απλώς να γιορτάσουμε τη δύναμή μας ως γυναίκες, αλλά και να τη χρησιμοποιήσουμε. Σ’αυτούς τους γεμάτους απελπισία καιρούς, όπου θεοκράτες προσπαθούν σκληρά να αφαιρέσουν το πιο βασικό δικαίωμά μας, πρέπει να γίνουμε η ασταμάτητη δύναμη που δημιουργεί και διατηρεί την κοινότητα και κάνει το μέλλον καλύτερο από το παρόν» συμπλήρωσε, ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη της σε άτομα από το χώρο της εκκλησίας, τα οποία υποστηρίζουν την κατάργηση του δικαιώματος της γυναίκας να διακόψει την κύηση της.

Δείτε την ομιλία της ηθοποιού:

Κλείσιμο
Amanda Seyfried's Full Power of Women Speech


Ειδήσεις σήμερα:

Θεράπων ιατρός Μαλένας: «Δύο ώρες πριν πεθάνει το παιδί έπαιζε και περπατούσε, δεν μπορεί να είχε ηπατική ανεπάρκεια»

To αεροπλάνο του Πούτιν για τη «συντέλεια του κόσμου» και ο συμβολισμός του στην παρέλαση της 9ης Μαΐου

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης